La bona imatge de la sub 18 femenina es referma davant el Pallejà
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat amb comoditat el CF Pallejà en el segon partit amistós de preparació per al campionat estatal del mes de desembre.

CATALUNYA, 5: Montse Quesada, Ariadna Lara, Maria Molina, Laia Codina, Laura Ariza, Anna Torrodà, Ainhoa Marín, Laura Galceran, Jana Marimon, Candela Andújar, Elena Julve. També han jugat: Laia García, Aida Esteve, Sara Extremera, Laura Ribas, Paula López.

CF PALLEJÀ, 1: Helena Vallicrosa, Raquel Guerra, Maria Florentín, Marina González, Mireia Mateos, Samanta Lozano, Gisenia Utreras, Paula Navas, Mireia Lluch, Maria Farreras, Miriam Sánchez. També han jugat: Laura Sánchez, Ari Gorrindo, Ana Anorino, Elba de Vega, Paula Boltà, Sara Huseinovil.

Gols: Jana Marimon (1-0, 13’); Elena Julve (2-0, 29’); Jana Marimon (3-0, 35’); Maria Farreras (3-1, 41’); Aida Esteve (4-1, 66’); Sara Extremera (5-1, 89’).

Targetes grogues: Raquel Guerra (17’); Elba de Vega (70’); Marina González (80’).

Equip arbitral: Tania Elena Gómez Merino, Maria Sangines Escrig (àrbitra assistent), Geraldin Borrero Cifuentes (àrbitra assistent).

Les jugadores que han disputat el segon partit amistós de preparació per al Campionat d’Espanya sub 18 femení que es jugarà a mitjans de desembre han tornat a demostrar la gran qualitat tècnica que tenen. Si en el primer duel davant el CD Sant Gabriel ja van guanyar amb comoditat i deixant bones sensacions al terreny de joc, a Pallejà les futbolistes dirigides per Natàlia Arroyo han ofert una imatge molt positiva. Només en els dos primers minuts, l’equip del Baix Llobregat s’ha acostat a la porteria defensada per Montse Quesada, però de seguida la sub 18 s’ha fet amb el control del partit. La possessió de la pilota ha estat completament per una Selecció que ha distribuït amb encert el joc des del mig del camp i que ha creat molt de perill des de la banda.

I és que la banda dreta ha estat un punyal, amb una Ainhoa Marín esplèndida. L’extrem ha creat una gran jugada individual desfent-se de dues defensores per arribar a la línia de fons i fer la passada en horitzontal. Marín ha deixat en safata el gol a Jana Marimon, que només ha hagut d’empènyer-la al fons de la xarxa. Les migcampistes han seguit movent la pilota amb molt de criteri i buscant les jugadores més ràpides dels extrems. En una nova acció de velocitat, Marín ha driblat amb facilitat a la seva marca i ha servit a Elena Julve el segon gol.

La pressió de la Selecció també ha estat encertada en els moments precisos, i en una pèrdua de pilota del Pallejà a tres quarts de camp, l’ha recuperat Marta Llopis. El seu control llarg l’ha caçat Jana Marimon, que no s’ho ha pensat dues vegades en executar un fort xut des de la frontal de l’àrea i marcar el 3-0. Just abans del descans, el Pallejà ha aconseguit arribar a l’àrea rival i, en el primer xut que ha pogut fer en el primer temps, Maria Farreras ha fet el 3-1 amb un xut creuat.

La segona part ha tingut el mateix guió, però amb diverses jugadores que han entrat en aquest segon temps. Primer ha estat Paula López qui ho ha intentat amb xut creuat, pràcticament sense angle prop de la línia de fons. Poc després, ha estat la central Maria Molina qui ha buscat el gol amb un remat de cap a la sortida d’un córner. Finalment, Aida Esteve és qui ha superat a la portera rival amb un fort xut des de fora l’àrea. La pressió de la Catalana a la línia defensiva del Pallejà s’ha fet en els moments adients per tallar l’inici de qualsevol jugada i sempre s’ha fet de manera molt ràpida i efectiva.

El Pallejà no ha creat cap acció de perill i no ha xutat cap vegada a la porteria defensada per Laia Garcia en el segon temps. El control d’aquests 45 minuts ha estat en un mig del camp molt concentrat i atent, tallant contracops i generant passades en profunditat. L’últim i cinquè gol del partit l’ha marcat Sara Extremera a un minut per al final amb un gran xut des de fora l’àrea que ha batut a la portera per dalt, molt semblant al d’Aida Esteve.

Amb aquesta solvent victòria, la Selecció Catalana sub 18 femenina segueix amb pas ferm i amb una bona dinàmica per preparar la primera fase del campionat d’Espanya que es disputarà el 16 i 17 de desembre a Vilafranca del Penedès.