La fe de Catalunya culmina una remuntada in extremis
Futbol Femení | 14/12/2018
La Selecció Catalana sub 17 femenina ha doblegat 1 a 2 l’Aragó anotant el gol de la victòria quan faltaven cinc minuts per al final.

ARAGÓ
1 - 2
ARAGÓ
Lucía Mallén, Sílvia Giménez, Paula Sanroque, Elena Sanz (Candela Royo, 80’), Laura Abadía, Alejandra Martínez, Lucía López (Lucía Rubio, 65’), Salma Celeste Paralluelo, Abril García (Natalia Ledesma, 46’), Elena Valej (Sara Balma, 46') i Blanca Clemente.
Aina Pagespetit, Emma Ramírez, Alba Fernández, Alba Caño (Ariadna Márquez, 56’), Clara Rodríguez, Júlia Guerra, Clàudia Riumalló, Natàlia Muñoz (Coral Martínez, 86'), Clara Carmona (Alícia Infante, 61’), Viktoria Adrianova i Mar Dueso (Josepha Vercammen, 70’).
Salma Celeste Paralluelo (0-1, 47’).

Emma Ramírez (1-1, 52’); Natalia Ledesma (pp 1-2, 85’).
TARGETES GROGUES
Elena Sanz (52’); Lucía Rubio (66’).

Alba Caño (45’).
Victoria Petrova Borislavova (àrbitra principal), Iria Pujol Colell i Andrea Salvador Sánchez (àrbitres assistents), i Irene López Brustenga (4a àrbitra).

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 17 femenina ha saltat amb les idees clares a la gespa del camp Municipal de L’Hospitalet, escenari de la primera fase del Campionat d’Espanya durant aquest cap de setmana. El combinat dirigit per Natàlia Arroyo ha pressionat amunt des de l’inici per dificultar la sortida de pilota de l’Aragó. Fruit d’aquest plantejament, Viktoria Adrianova ha tingut la primera ocasió clara de l’encontre després d’una recuperació a la frontal de l’àrea, però el seu tir s’ha estavellat en les cames d’una adversària. Poc després, ha estat Clàudia Riumalló qui ha acaronat el 0 a 1 en una excel·lent jugada individual. Ho ha evitat una fantàstica intervenció de la portera aragonesa Lucía Mallén.

A mesura que transcorrien els minuts, el domini de la Catalana ha anat augmentant i l’Aragó cada vegada ha tingut més problemes per sortir del seu propi camp. Quan s’havien disputat 20 minuts, les catalanes han tornat a disposar d’una gran oportunitat per inaugurar el marcador. Natàlia Muñoz ha superat la portera rival amb un regat en sec, però una defensora rival ha desviat a córner el seu xut quan semblava que la pilota acabaria al fons de la xarxa. Per la seva part, el bloc aragonès ha intentat sense èxit generar perill mitjançant contraatacs, frenats amb encert per una sòlida defensa catalana.

La segona meitat ha començat de la mateixa manera que ha finalitzat la primera. Domini i possessió de Catalunya davant d’un oponent que es trobava còmode esperant al darrere amb les línies juntes i buscant fer mal a través de ràpides transicions. Després d’una clara ocasió catalana d’Emma Ramírez, el combinat aragonès s’ha avançat en el marcador gràcies a un gran gol de fora de l’àrea de Salma Celeste Paralluelo, campiona del món amb la Selecció Espanyola sub 20 a l’Uruguai. Malgrat el cop, la reacció de les de Natàlia Arroyo ha estat immediata. Només cinc minuts després, Emma Ramírez ha igualat el xoc amb un extraordinari llançament de falta que ha entrat per l’escaire esquerre.

Amb l’empat de nou el marcador, Catalunya ha continuat dominant el partit, movent la pilota amb criteri, velocitat i determinació. D’aquesta manera, Viktoria Adrianova ha tingut l’1 a 2 en les seves botes, però el seu tir ha sortit lleugerament desviat. El xoc ha arribat amb tot per decidir als darrers 15 minuts. Les catalanes han tancat l’Aragó molt a pop de la seva àrea. Després de diverses aproximacions perilloses, ha arribat el definitiu 1 a 2. Quan faltaven cinc minuts per al final, l’aragonesa Natalia Ledesma ha marcat en pròpia en intentar refusar un servei de córner executat per Coral Martínez. Així doncs, una Catalunya combativa ha remuntat un 0 a 1 en contra per debutar amb victòria a la primera fase del Campionat d’Espanya.

Al partit hi ha assistit el vicepresident primer, Josep Llaó; el vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet; els directius Manel Duran, Albert Montull i Juan Núñez; el subdelegat al Barcelonès, Miquel Carrillo; el també subdelegat del Barcelonès a Hospitalet de Llobregat, Andreu Nicolás; el director de l'Àrea Esportiva, Emili Gil; el director del CTE Fèlix Gimeno; el responsable de l’arbitratge femení del CTA de l’FCF, Julio Sierra; i el seleccionador espanyol sub 20 femení, Pedro López; entre d'altres.