La implementació del futbol femení en els països nòrdics
Futbol Femení | 02/02/2018
La cloenda del 6è Dia de l’Entrenador l’ha realitzat el director de l’Escola d’Entrenadors de la Federació de Futbol Noruega, Dan Eggen, amb una conferència explicant el model nòrdic del futbol femení.
La implementació del futbol femení en els països nòrdics

El director de l’Escola d’Entrenadors de la Federació de Futbol Noruega des del 2014, Dan Eggen, ha estat l’últim convidat de luxe que ha pujat a l’escenari del 6è Dia de l’Entrenador, celebrat a l’Hotel Hesperia Tower de L’Hospitalet de Llobregat, per explicar als prop de 500 assistents ‘El model nòrdic’ en la promoció del futbol femení. En els països del nord d’Europa és on el futbol femení està més implantat en la societat i, per aquest motiu, Eggen ha explicat quines són les polítiques i les accions que es duen a terme per tal de potenciar-ho encara més.

Així doncs, Eggen ha afirmat que “en els partits de les seleccions absolutes a Noruega, les jugadores cobren exactament el mateix que els jugadors. És una mesura acordada fa pocs mesos amb l’objectiu d’equiparar el futbol femení amb el masculí. Volem oferir a tots els nois i noies les mateixes possibilitats de jugar a futbol perquè puguin explotar tot el seu potencial”.

A continuació, Eggen ha projectat un vídeo explicant la importància de cuidar les categories inferiors de Noruega per formar els joves a nivell esportiu i formatiu. “Des de la Federació Noruega de Futbol premiem a aquells clubs que tenen els entrenadors més educats, les instal·lacions adequades, un bon pla de desenvolupament, supervisors de tècnics i que compten amb conjunts femenins en les seves files. D’aquesta manera, busquem la combinació perfecta entre esport i estudis”, ha afegit.

Dan Eggen ha estat entrenador del Kolbotn, equip noruec de la Primera Divisió Femenina. Com a jugador, va destacar el seu pas pel Celta, l’Alavés i el Glasgow, així com per la Selecció Noruega, amb qui va participar en dos Mundials i una Eurocopa.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.