La millor versió de la Selecció s’imposa a Ceuta
Notícies Generals | 20/04/2017
Catalunya doblega a la vigent subcampiona d’Espanya per 4 a 0 gràcies a una gran actuació col•lectiva en un partit que ha dominat de principi a fi.

CATALUNYA, 4: Adrián Walter, Akim Rafols, Pau Codony, Pol Salas i Eudald Ripollès. També han jugat: Héctor Plaza, Martí Lara, Mohamed Boullouh, Mateo Monclús, Nil Sierra, Gerard Sierra i Adrián Fernández.

CEUTA, 0: Alejandro Rodríguez, Óscar Toledo, Adrián Robles, Iker Amores i Yoel Alonso. També han jugat: Alejandro Melgar, Javier Benítez, Hugo Pérez, Abubaker Mohamed, Nizar Mohamed, Francisco J. Moreno i Samuel Barmón.

Gols primera part: Mohamed Boullouh (1-0, 13’), Eudald Ripollès (2-0, 14’).

Gols segona part: Akim Rafols (3-0, 17’), Pol Salas (4-0, 28’).

Targetes grogues: Nil Sierra (8’), Alejandro Rodríguez (12’), Adrián Robles (17’) i Héctor Plaza (28’).

Àrbitres:  Antonio Gómez Domínguez i Jesús Pozo Sánchez.

Àrbitre assistent: Raúl Duran Crespo.

Espectadors: 200, aproximadament.

La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha superat per un contundent 4 a 0 a Ceuta en un partit que ha dominat en tots els aspectes del joc. Després de la derrota d’ahir davant Castella-La Manxa per 0 a 5, el conjunt que dirigeix Rubén González ha millorat la seva efectivitat de cara a porteria per tombar a l’actual subcampiona d’Espanya. Catalunya s’ha mostrat contundent en els darrers metres i ha neutralitzat els atacs rivals amb una sòlida defensa.

Conscient de la transcendència del duel, la Selecció ha sortit a per totes des del xiulet inicial. Quan només s’havien disputat dos minuts, Pau Codony ha estat a punt de marcar el primer gol de l’encontre amb un xut que ha sortit lleugerament desviat pel pal dret. En la següent acció, el llançament de falta d’Akim Rafols s’ha estavellat al travesser. El monòleg de la Selecció ha posat en dificultats a Ceuta, que no ha trobat la manera d’arribar amb perill a la porteria d’Adrián Walter. La superioritat catalana s’ha traslladat al marcador al minut 13, quan Mohamed Boullouh ha batut el porter amb un tir llunyà ras.

Just abans del descans ha arribat el segon gol català. En un servei de cantonada, Pol Salas ha posat la pilota al segon pal i Eudald Ripollès, llençant-se a terra, ha aprofitat la seva assistència per ampliar diferències en l’última jugada de la primera part. Catalunya ha circulat la pilota amb velocitat, desplegant un joc coral que el rival no ha sabut contrarestar. Pel que fa a l’aspecte defensiu, la Selecció ha frenat amb encert les poques arribades que ha generat Ceuta.

En la represa, la Catalana ha seguit imposant el seu estil de joc. En una internada per banda dreta, Mohamed Boullouh, molt incisiu durant tot el xoc, ha posat a prova els reflexos d’Alejandro Rodríguez amb un poderós tir que ha pogut desviar a córner amb la cama. Després de diverses aproximacions, la Selecció ha encarrilat el matx anotant el tercer gol. Akim Rafols ha rebut la pilota al mig del camp, ha superat a dos adversaris en velocitat i s’ha inventat un prodigiós xut que s’ha colat per l’escaire esquerre.

Amb tres gols de renda, Catalunya ha afrontat els últims deu minuts del partit amb tranquil·litat. Ceuta ha donat un pas endavant i ha avançat línies per intentar escurçar diferències. L’oportunitat més clara ha estat un xut de Yoel Alonso que Héctor Plaza ha refusat a córner amb una gran intervenció. Encoratjada per un públic entregat, la Selecció ha buscat amb insistència el quart gol. Pol Salas l’ha tingut a les seves botes, però la pilota s’ha estavellat al travesser. Quan faltaven dos minuts per al final, el mateix Salas ha transformat un llançament de 10 metres per arrodonir la golejada. Amb aquesta victòria, Catalunya manté intactes les seves opcions de classificar-se per les semifinals si derrota demà a les Illes Balears a partir de les 12.00 hores.

Al partit ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; el directiu de la LFCS de la FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; el president del Comité de Futbol Sala de la Federació de Ceuta de Futbol, José Maria Oliveira; l'alcalde d'Aldeanueva de la Vera, Javier García; i la consellera d'Esports del municipi, Pilar Serrano, entre d'altres.