La participació femenina en els Campionats Comarcals
FS Notícies | 11/12/2016
Amb la incorporació de la categoria juvenil femenina als Campionats Comarcals la temporada passada, cada vegada adopta més importància la figura femenina en aquests comarcals, tant per les jugadores, com pels cossos tècnics, i per les àrbitres.
La participació femenina en els Campionats Comarcals

La representació femenina en els Campionats Comarcals ha estat d'un total de 144 jugadores, 12 entrenadores i 2 àrbitres. Cada cop augmenta més la presència i la importància de la figura femenina en el futbol sala català.

Laura Luna, entrenadora de la selecció cadet femenina del Baix Llobregat-Catalunya Central i coordinadora de les seleccions del Baix Llobregat valora molt positivament la disputa d’uns campionats comarcals que uneixen competició masculina i femenina, ja que “afavoreix la integració de la dona al món que tots els presents compartim i estimem; el món del futbol sala”.

També ha agraït que la LCFS hagi situat la totalitat de la competició femenina dins els Comarcals a les pistes vermella i blava de la Ciutat Esportiva Blanes, ja que tenen millor visió des de la grada i a les jugadores els motiva més disputar els partits en aquestes.

Luna creu que els Campionats Comarcals són un bon escenari per promocionar el futbol sala femení i assegura que any rere any augmenta el nombre d’aficionats a les graderies durant els partits femenins, gràcies sobretot a l’interès generat en moltes jugadores que no han estat seleccionades, però sí es desplacen per animar a les companyes d’equip.

La coordinadora de les seleccions comarcals del Baix Llobregat prové del sector del futbol sala femení, cosa que li ha possibilitat confeccionar una selecció cadet femenina molt potent i equilibrada, ja que havia pogut veure abans de la preselecció pels entrenaments, la majoria de jugadores del territori que confecciona llur equip. Creu també que unir diferents delegacions per crear les seleccions femenines fomenta la coneixença i la relació amb noves companyes, sortint de la zona de confort i que a nivell esportiu és beneficiós ja que augmenta el nivell de les jugadores participants.

Aroa Martínez, jugadora de la selecció cadet femenina del Barcelonès-Vallès Occidental debuta enguany als Campionats Comarcals de Seleccions Base. Martínez es posiciona a favor de la disputa d’aquest esdeveniment esportiu en categories femenines i masculines a la vegada, sense fer dos campionats diferenciats. Defensa que poder veure futbol sala masculí i femení durant tantes hores i en tantes pistes és tot un luxe per qualsevol espectador a qui agrada aquest esport.

La jove jugadora considera que participar als Comarcals és un premi a la trajectòria esportiva. Després d’haver estat preseleccionada temporades anteriors, aquest any no confiava en poder ser convocada, però finalment diu haver complert un dels objectius fixats des de petita –esportivament parlant-. A més, creu que la convocatòria per qualsevol jugadora és un impuls motivador per seguir endavant, millorar i potenciar el futbol sala femení català i, així poder seguir creixent el nivell qualitatiu de jugadores i equips.

Soraya Ortega, àrbitre base de la delegació d’Anoia considera que la incorporació de la dona en el món de l’esport i en particular en el futbol sala, cada vegada està més normalitzada. Creu que la LCFS i el CTAFS no diferencia a l’hora de tractar els àrbitres siguin homes o dones i ho considera adient per a la integració d’elles en l’arbitratge. Tampoc creu que els jugadors, tècnics i públic canviïn la seva forma de ser i fer segons si els arbitra una dona o un home.

Per altra banda, Ortega valora molt positivament arbitrar futbol sala femení i masculí sense diferenciar-lo i no encasellar les dones exclusivament en el femení. La col·legiada opina que aquest fet afavoreix l’educació dels més petits ja que normalitza la situació de l’arbitratge femení si des de ben petits van rebent arbitratges d’ambdós gèneres i fomenta el respecte vers elles.

Marta Collado, jugadora de la selecció juvenil femenina de Girona-Maresme-Vallès Oriental-Osona, tot i la seva joventut, té una gran experiència dins la pista. La temporada anterior va disputar el Campionat d’Espanya Femení sub 17 i enguany ha participat en els Campionats Comarcals.

Explica que és una oportunitat increïble per totes aquelles jugadores que no poden formar part de la selecció catalana perquè tot i ser un campionat competitiu, considera que és molt més agraït i lúdic que un Campionat d’Espanya i no pateixes la pressió que els campionats estatals comporten. A més, afirma que totes les seleccionades pels Comarcals entrenen prèviament i competeixen posteriorment de manera molt seriosa, fet lloable i d’agrair per fer encara més atractiu i digne el torneig.

Collado també ha volgut recalcar la importància dels Comarcals pel futbol sala femení, ja que considera que se’ls dóna molta importància, disputen els partits a les dues pistes més atractives i poder disputar partits simultàniament amb els equips masculins genera unió entre ambdós gèneres pel que fa al futbol sala.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.