La Selecció Catalana Sènior obté el quart lloc a la tanda de penals
Notícies Generals | 16/07/2017
La Selecció Catalana Sènior masculina de futbol platja ha perdut la final de consolació del Campionat d’Espanya de futbol platja davant el País Basc a la tanda de de penals, després d’empatar el partit a 5.

PAÍS BASC, 5  (3): Imanol Pérez, Ángel Ferrera, Igor de la Fuente, Iosu Cuesta, Iñaki Castro, Iokin Fontenla, Jon Gabilondo, Xabier Andrés, Iñaki Zabaleta, Gorka Garmendia, Aitor Ancín.

CATALUNYA, 5 (2): Eliott Mounoud, Miguel Fuentes, Eduard Suárez, Carlos Millán, Llorenç Gómez, Cristian Martínez, Fèlix Casalod, Víctor Morillas, Dani Haro, Manel Martínez, José Antonio Quesada i Raúl Blanco.

Gols: Fèlix Casalod (0-1, 5’); Víctor Morillas (0-2, 16’); Xabier Andrés (1-2,17’); Víctor Morillas (1-3, 18’); Jon Gabilondo (2-3,19’); Iñaki Castro (3-3, 21’); Carlos Millán (3-4, 26’); Xabier Andrés (4-4, x28’; Víctor Morillas (4-5, 30’); Aitor Ancín (5-5, 31’).

Penals: Jon Gabilondo, Cristian Martínez, Aitor Ancín (falla), Víctor Morillas (falla), Igor de la Fuente, Edu Suárez, Xabier Andrés, Carlos Millán (falla).

Targetes grogues: Aitor Ancín (17’), Dani Haro (35’), Iosu Cuesta (penals).

Catalunya ha anat de més a menys en l’últim partit que ha disputat en el Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques de futbol platja Sènior masculines. El duel per obtenir el tercer i quart lloc l’ha jugat davant un País Basc que ha cregut en les seves possibilitats de guanyar al tram final de l’enfrontament, quan ha aconseguit l’empat. La Selecció ha dominat els dos primers períodes, generant opcions molt clares de gol, però la falta d’encert i, sobretot, el cansament acumulat dels jugadors, ha passat factura a un combinat superior als bascos. Carlos Millán ha tingut la primera oportunitat en una falta a la frontal de l’àrea que ha sortit massa alta, i poc després, Edu Suárez ha fallat un penal. El País Basc gairebé no ha xutat entre els tres pals i a Catalunya li ha faltat donat un cop d’autoritat. Fèlix Casalod ha obert el marcador en xutar un refús des del seu propi camp.

La segona part ha estat dominada per Catalunya, que sí ha fet efectius els xuts de cara a porteria. Víctor Morillas ha fet el 0-2 amb un xut de vaselina en veure avançat el porter rival. Xabier Andrés ha agafat un rebot a la mitja volta per provocar un xut que ha entrat plorant. Just en la sacada inicial posterior al gol, Morillas ha marcat un gran gol en carrera i a la mitja volta. Tanmateix, els bascos han reaccionat ràpid en transformar un penal. I abans del descans, Iñaki Castro ha empatat la final de consolació en rebre tot sol al segon pal. Catalunya s’ha anat desgastant a poc a poc i el cansament físic li ha passat factura al tercer temps.

En els últims dotze minuts de joc, a la Catalana li ha faltat un punt d’energia per marcar més gols i tancar el partit, ja que el País Basc només ha pogut arribar a porteria en jugades aïllades. Només començar la tercera part, Carlos Millán ha desfet l’empat amb un xut des de mig camp. Xabier Andrés, de mitja volea i d’esquenes, ha tornat a retallar distàncies amb el 4-4, mentre que Víctor Morillas ha fet pujar el cinquè gol català en una falta lateral. Tanmateix, les forces dels catalans, ja al límit, no han evitat un nou empat del País Basc que els ha portat a una pròrroga sense gols i a la posterior tanda de penals.

En el tercer temps i en la pròrroga s’han vist molt poques ocasions per les dues bandes i per això s’han hagut de llançar els penals per decidir el guanyador. Catalunya n’ha fallat tres, mentre que el País Basc només un. Així doncs, amb aquesta derrota, la Selecció Catalana Sènior masculina de futbol platja queda en quarta posició del Campionat d’Espanya, millorant notablement la vuitena posició de la temporada passada. El capità, Llorenç Gómez, ha estat l’encarregat de recollir la placa que els acredita com la quarta millor selecció de l’Estat.