La Selecció Espanyola sub 17 masculina, campiona d’Europa
Notícies Generals | 22/05/2017
Els catalans Sergio Gómez, Eric García i Alejandro Orellana entren en la història després de derrotar a Anglaterra en la tanda de penals.

La Selecció Espanyola sub 17 masculina s’ha proclamat campiona d’Europa després de derrotar a Anglaterra en la tanda de penals per 4 a 2, a Croàcia. Un gol de Nacho Díaz en la pròrroga ha permès als de Santi Denia forçar els llançaments de penal. Des dels onze metres, els blaugrana Abel Ruiz, Morey i Sergi Gómez, han estat els protagonistes en transformar la pena màxima, juntament amb el madridista Chust.

Espanya ha dominat els primers minuts de la final, però Anglaterra, una de les grans favorites, ha aconseguit avançar-se en la primera arribada clara de perill gràcies a un gol de Hudson-Odei (18’). L’equip espanyol ha reaccionat i ha donat un pas endavant, tot i no empatar el duel fins poc abans del descans, obra de Morey després de combinar amb Abel Ruiz.

Els anglesos han tornat a posar-se per davant en el marcador mitjançant un potent tir de Foden des de fora de l’àrea (59’). Els de Santi Denia han disposat d’oportunitats per igualar el duel, però el 2-2 no ha arribat fins al descompte, quan ha aparegut Nacho Díaz, que acabava d’entrar al terreny de joc, per enviar la pilota al fons de la xarxa i decidir la final des dels onze metres. Espanya ha convertit tots els llançaments i s'ha proclamat campiona d’Europa de la categoria per tercera vegada en la història.