La Selecció Juvenil acaba tercera amb lluita, entrega i passió
F. Platja | 29/07/2018
La Selecció Catalana Juvenil masculina de futbol platja aconsegueix el tercer lloc del podi en empatar 4-4 davant la Regió de Múrcia, a qui li valia l’empat per proclamar-se campiona. L’excel•lent treball de Catalunya no s’ha vist recompensat per jugades puntuals que han resultat decisives.

4 - 4
REGIÓ DE MÚRCIA
Pavlo Bylo, Agustí Sarrias, Yeray González, Gerard Liao, Marc Lurbe, Marc Rodríguez, Iván Sugranyes, Raúl Perea, Pau Manzano, Adrián Martínez.
David García, Adrián Sánchez, Pedro David Acosta, David Ardil, Pablo Mendoza, Jonathan Jumilla, Rubén Jumilla, Diego Cánovas, Alejandro José Pérez, Francisco José Méndez, Alfonso García, Jaime Iván Vera.
Raúl Perea (1-2, 13’); Gerard Liao (2-3, 24’); Pau Manzano (3-3, 27’); Agustí Sarrias (4-4,32’).

David García (0-1, 3’); Alejandro José Pérez (0-2, 10’); David García (1-3, 18’); David Ardil (3-4, 27’).
Yeray González (17’), Pau Manzano (27’), Raúl Perea (29’).

La Selecció Catalana Juvenil masculina de futbol platja ha jugat el cinquè i últim partit de la lligueta del Campionat d’Espanya d’aquesta categoria davant una Regió de Múrcia que ha buscat sempre la passada en llarg cap a les ales per fer mal al segon pal. En els primers minuts, Múrcia ha generat les primeres ocasions i, fins i tot, el porter ha avançat línies fins mig camp i ha pogut executar un xut que s’ha colat molt escurat al pal. Poc a poc, Catalunya s’ha endollat i ha creat la primera ocasió de perill mitjançant Pau Manzano amb una xilena al segon pal que ha rematat Iván Sugranyes al segon pal. La més clara, però, ha estat una mitja volea de Yeray González que s’ha estavellat al travesser i s’ha quedat sobre la línia de gol. Múrcia no ha reaccionat fins que un doble xut de Gerard Liao ha acabat arribant als peus d’Alejandro José Pérez, generant una contra que s’ha convertit en el 0-2.

En el segon quart, una falta a la frontal de l’àrea, el xut de Yeray González l’ha aturat el porter murcià, però el rebot l’ha agafat Raúl Perea per retallar diferències. González ha tornat a fer lluir el porter David García amb un potent xut des de mig camp. Amb una Selecció avocada a l’atac però sense descuidar la part defensiva, ha viscut una acció de mala sort. I és que quan el porter català Adrián Martínez ja estava aturant el xut del seu homòleg a l’altre porteria, la pilota ha fet un vot estrany i ha acabat al fons de la xarxa. Aquest tercer gol ha fet una mica d’estralls a les files catalans, tot i que no s’han rendit en cap moment. Per això, a falta de trenta segons per al descans, Gerard Liao ha efectuat una bona xilena per marcar un gran gol.

El tercer quart ha començat força animat, amb dos gols en un minut. Pau Manzano ha transformat una falta a la frontal de l’àrea. I en la sacada inicial, una falta en contra ha suposat el desempat. La lluita i perseverança de la Selecció han estat constants i en un servei de banda, Agustí Sarrias ha rematat de cap al segon pal per posar de nou les taules al marcador. Una gran jugada col·lectiva, iniciada pel porter Pavlo Bylo ha acabat als peus de Gerard Liao, que amb una volea no ha marcat per la intervenció de David García. Liao ha estat qui ha tingut l’última gran oportunitat per proclamar Catalunya campiona, però la seva xilena ha estat defectuosa. La Selecció Catalana Juvenil ha aconseguit la tercera posició del Campionat d’Espanya realitzant un excel·lent partit i sobreposant-se a un resultat advers en dues ocasions. En tractar-se d’una lligueta on no hi havia una final pròpiament dita, a Múrcia li valia un empat gràcies als punts obtinguts en els duels anteriors, mentre que la Juvenil no ha estat subcampiona per un gol average desfavorable. Catalunya tanca un nou any sense baixar del podi, amb tres victòries, un empat i una derrota.