La Selecció sub 12 femenina cau davant Madrid en les semifinals
Notícies Generals | 23/04/2017
Les catalanes han lluitat fins a l’últim moment per aconseguir la victòria i la classificació per a la final, però la Selecció de Madrid ha sabut neutralitzar a la sub 12 femenina.

Fitxa tècnica

MADRID, 3: Lola Martínez, Yolanda Sierra, Nerea Muñoz, Carla Camacho, Valeria Tena, Sol Díaz, Paula Rubio i Ana Hortelano. També han jugat: Isabel Sastre, Cristina Librán, Paula Partido, Sandra Villafañe i Victoria López.

CATALUNYA,0: Eva Sancho, Maria Calderón, Meritxell Martín, Adriana Ranera, Noah Bezis, Carla Casellas, Magalí Capdevila i Ylenia Estrella. També han jugat: Isabel Asensio, Maria Requena, Andrea Cano, Renata Cavilli, Iris González i Judit Pujols.

Gols: Victoria López (1-0, 17’); Sol Díaz (2-0, 27’); Valeria Tena (3-0, 37’).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 12 femenina ha caigut en les semifinals de la Fase Única del Campionat d’Espanya contra la Selecció de Madrid en un partit en què les catalanes han hagut de batre’s a un combinat madrileny molt fort físicament. Tot i això, les jugadores de Paloma Vidal han tingut ocasions de marcar i no han donat per perdut l’enfrontament en cap moment.

En els primers minuts de joc, la Catalana s’hauria pogut avançar en el marcador amb un llançament de falta de Meritxell Martín que, malauradament, no s’ha conclòs amb èxit. La sub 12 ha seguit pressionant sobre l’àrea rival i ha intentat sorprendre la defensa madrilenya, però no han aconseguit trobar els espais necessaris. Al minut 17, la Selecció de Madrid s’ha avançat en el marcador gràcies al gol de Victoria López, que ha fet entrar la pilota creuada després de regatejar a la defensa catalana.

Tot i el gol, Catalunya no ha abaixat els braços i a la represa ha sortit, de nou, molt forta al terreny de joc amb l’objectiu d’igualar el marcador el més aviat possible. De fet, les catalanes han tingut la primera ocasió de la segona part quan Carla Casellas ha rebut una passada des de la banda de Magalí Capdevila. La seva pilota ha acabat sortint per la banda. La pressió de la Catalana sobre l’àrea rival ha estat constant i Meritxell Martín hauria pogut fer el primer gol al minut 25, però no ha acabat la jugada. Els intents de la Catalana, que ha mantingut l’empenta i la intensitat, s’han anat succeint malgrat que cap pilota ha acabat entre els tres pals.

Al minut 27, Madrid ha eixamplat la diferència en el marcador en fer el segon gol. La falta que ha llençat Yolanda Sierra des de la banda ha anat al segon pal, des d’on l’ha rematat Sol Díaz, que ha entrat en velocitat des de fora l’àrea (2-0). El resultat advers no ha fet decaure a la Selecció Catalana, que ho ha deixat tot al terreny de joc per aconseguir marcar. De nou, Meritxell Martín l’ha tinguda, però el seu xut ha acabat a les mans de la portera rival, Lola Martínez. Finalment, en el 37’, Madrid ha anotat el tercer i definitiu gol (3-0), cosa que no ha desanimat a les catalanes, que han acabat el partit havent dominat una bona part de l’enfrontament i havent disposat de bones ocasions, que no han pogut resoldre.

Tot i perdre les semifinals de la Fase Única del Campionat d’Espanya, el seleccionador sub 12 femení, Vidal Paloma, ha valorat molt positivament la imatge que ha donat la Selecció durant tot el Campionat. Al partit hi ha assistit el directiu i responsable del futbol femení de la FCF, Albert Montull; i la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares. Després de superar a la Catalana, Madrid s’ha enfrontat a Astúries en la final del Campionat, que s’ha jugat a les 12.00 hores.