La Selecció sub 18 femenina es proclama subcampiona d’Espanya
Catalunya perd la final del Campionat d’Espanya davant València a la segona part de la pròrroga (0-1) disputant un excel•lent partit en què ha fallat l’encert de cara a porteria.

0 - 1
VALÈNCIA
Maria Subies, Laura Ariza, Laia Codina, Maria Molina, Paula Gutiérrez (Aida Esteve, 64’), Elena Julve, Laura Galceran (Marta Llopis, 100’), Clàudia Pina, Maria Llompart (Ariadna Sánchez, 100’), Ainhoa Marín, Sara Extremera (Paula López, 115’).
VALÈNCIA
Laura Martínez, Paula Arce, Ana Pastor, María Jiménez, Gema Soliveres, Eva Navarro, Aixa Salvador (Sara Martínez, 110’), Paula Tomás, Marta Tortajada (Nerea Sánchez, 72’), Júlia Aguado, María Macías (Sandra Perera, 56’).

Sara Martínez (0-1, 113’).
Sara Extremera (75’).

Nerea Sánchez (81’).

Espectadors: Un centenar de persones.

Catalunya ha sortit convençuda que la Copa es quedaria a les seves mans, però la falta d’encert i la contundència defensiva de València no han fet possible proclamar-se campiones d’Espanya en aquesta categoria. La Selecció ha fet un gran esforç i un treball en equip impecable, però avui ha estat València qui s’ha endut el premi gros. Amb sis minuts disputats, Maria Llompart ha tingut l’ocasió més clara en enviar la pilota al pal en una falta directa des de tres quarts de camp. Un minut més tard, Eva Navarro ha creat l’acció més perillosa del primer temps amb un xut creuat. València només ha generat ocasions a pilota aturada i aprofitant algun contraatac, però la sub 18 femenina els ha tallat bé. I Clàudia Pina ha realitzat un fort xut que la portera rival ha hagut d’enviar a córner. Amb molta igualtat sobre la gespa, cap de les dues Seleccions s’ha pogut acostar més a la porteria contrària.

La solidesa i fortalesa física de la defensa de València ha perjudicat el joc de Catalunya, que ha vist com gairebé totes les arribades eren frustrades en l’últim moment. Ja a la segona part, la Catalana ha avisat primer a la sortida d’un córner, quan la pilota s’ha passejat per la línia de gol sense trobar rematadora. Les valencianes, en una falta a la frontal de l’àrea, han estat a punt d’avançar-se amb un xut de Gema Soliveres al travesser. Una altra de les protagonistes del partit ha estat la portera catalana Maria Subies, qui amb una providencial aturada a les acaballes de la final, ha refusat un xut a boca de canó d’Aixa Salvador.

La Selecció Catalana ha gaudit de la possessió de la pilota en bona part del duel, però tots els intents d’atac no han culminat amb èxit. Sense gaudir d’ocasions més cares de jugada, València ha tret profit de les faltes i els contracops. A la segona part de la pròrroga, en un refús de la seva defensa, Eva Navarro ha marxat en velocitat per la banda, generant l’u contra u, i fent la passada en horitzontal cap a Sara Martínez. La valenciana, tota sola, ha enviat la pilota al fons de la xarxa per donar el títol a la seva selecció.

Per segon any consecutiu, la Selecció Catalana sub 18 femenina es torna a proclamar subcampiona d’Espanya. Recordem que la temporada passada va ser Madrid qui es va endur el títol amb el mateix resultat, mentre que en el 2015 la Catalana sí que va aixecar la Copa, precisament, davant València (2-0). Al partit ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies Forcada; el vicepresident de l’FCF Josep Llaó; el directiu responsable del futbol femení, Albert Montull; el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; i la seleccionadora espanyola sub 17, Toña Is; entre d’altres.