La Selecció sub 18 masculina empata i es classifica per a la fase final
Notícies Generals | 26/02/2017
Catalunya només ha necessitat l’empat davant Múrcia per passar a la fase final del Campionat d’Espanya. El president de la FCF, Andreu Subies, ha presenciat el partit en directe juntament amb el vicepresident Josep Llaó i altres directius de la FCF.

CATALUNYA, 1: Ramon Juan, Víctor Gómez, Roman Tugarinov, Albert Alavedra, Pol Lozano, Ramon Rodríguez (Enrique Ramírez, 76’), Abel Ruiz, Sergio Gómez, Raúl Baena (Valery Fernández, 46’), Marc Baró (Juan Miranda, 84’), Josep Calavera (Iván Gil, 46’).

REGIÓ DE MÚRCIA, 1: Rodrigo Gea, Antonio Jordan, Alejandro Martínez (Jose Ángel Ayala, 69’), Alejandro Catalá, Youness Lachhab, Víctor Andrés Meseguer, Sergio Martínez (Alejandro Ros, 80’), Francisco Antonio Agullo (Carlos Palazon, 61’), Jose Manuel Raigal, Eric Freire, Edward Campbdell (Pablo Herrero, 71’).

Gols: Jose Manuel Raigal (0-1, min. 49); Iván Gil (1-1, min. 65);

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Carlos Albelda Barcena, Guillem Juangran Muela (Àrbitre Assistent), Antonio Bravo Minero (Àrbitre Assistent), Héctor Rosco Ferriz (4t Àrbitre).

Espectadors: 300  persones, aproximadament.

Catalunya ha tingut el control del partit des del primer minut, jugant amb tranquil·litat i tenint la possessió de la pilota. La sub 18 ha creat diverses jugades de combinació per arribar a l’àrea rival, però no ha generat cap ocasió clara fins als divuit minuts de joc amb una rematada d’Abel Ruiz dins l’àrea petita. Múrcia només ha tingut dues arribades perilloses al minut quinze, però la defensa catalana s’ha encarregat de desbaratar els xuts finals. L’ocasió més clara s’ha vist en una jugada individual de Sergio Gómez per la banda esquerre, en la que ha arribat a la línia de fons i ha fet la centrada al punt de penal. Ramon Rodríguez ha rematat de cap i a punt ha estat de marcar el primer, ja que la pilota ha sortit fregant el pal (35’).

La Selecció sub 18 masculina no ha permès que Múrcia passés de mig camp i ha rondat la seva àrea buscant porteria. La majoria d’ocasions han arribat amb centrades des de la banda o a pilota parada. Per això, a pocs segons per al descans, Sergio Gómez ha executat una falta lateral, refusada per la defensa murciana, però que ha acabat al cap d’Albert Alavedra i la pilota ha sortit fregant el travesser.

Ivàn Gil ha estat a punt de marcar amb un fort xut des de fora l’àrea als dos minuts de la represa, però la pilota ha sortit molt ajustada al pal. En la jugada posterior ha arribat el gol de Múrcia, quan Jose Manuel Raigal ha aprofitat una pilota que ha quedat morta dins l’àrea (0-1). Roman Tugarinov també ho ha provat rematant de cap en un córner, i Ramon Rodríguez xutant al primer pal una passada d’Abel Ruiz.

La Catalana ha cregut en les seves possibilitats en tot moment i no ha deixat d’atacar la porteria de Múrcia. De fet, a la segona part, els murcians només s’han apropat a l’àrea de Rodrigo Gea amb accions a pilota aturada, malgrat la pressió alta que han exercit en alguns trams del partit. L’empat ha arribat al minut 65 gràcies a un xut creuat llunyà d’Iván Gil (1-1). A partir d’aquí, el matx s’ha travat i Múrcia ha jugat bé les seves cartes en la línia defensiva, tancant files per tallar els atacs de Catalunya. A la sub 18 li ha faltat encert en el remat final i els refusos que s’han generat els ha agafat la Regió de Múrcia per sortir al contraatac.

En els instants finals del partit, Múrcia s’ha tancat completament i Catalunya ha tocat i tocat per trobar un forat i desfer l’empat. Els jugadors de Miguel Ángel Sampron s’han mogut per la zona de tres quarts del camp contrari per penjar pilotes a l’àrea, però el porter Rodrigo Gea ha acabat atrapant tots els intents de rematada. Amb aquest empat, la Selecció Catalana sub 18 masculina s’ha classificat per a la fase final del Campionat d’Espanya.

Al partit ha assistit el president de la FCF, Andreu Subies; el vicepresident Josep Llaó; el delegat de la RFEF al Campionat i vicepresident de la Federació Andalusa de Futbol, Pedro Borrás; el directiu i delegat de la FCF al Barcelonès, Francesc Folguera; la directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu de la FCF Jaume Plaza; el director del CTE de la FCF, Félix Gimeno; i el director esportiu de la FCF, Marc Vives, entre d’altres.