La sub 18 femenina debuta amb una solvent victòria davant Extremadura
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat el primer partit de la primera fase del Campionat d’Espanya per 5 gols a 0 a una Extremadura que no ha tingut cap opció i ha defallit en els instants finals del duel.

CATALUNYA, 5: Maria Subies, Laura Ariza, Laia Parera, Laia Codina (Judit Viñas, 78’), Maria Molina, Anna Torrodà, Candela Andújar, Laura Galceran (Marta Llopis, 72’), Clàudia Pina, Maria Llompart (Aida Esteve, 78’), Ainhoa Marín (Maria Benedicto, 69’).

EXTREMADURA, 0: Sara Sánchez, Judith Jiménez, Elena Redondo, Raquel Ayuso (Paula Matas, 80’), Carmen Hernández, Adela Rico, María Dolores Reyman (Lucía Fernández, 33’), Marina López, Alba Mateos (Sara Agustina, 71’), Zoraida Rubio (Elena Barril, 46’), Paula Leon.

Gols: Laura Galceran (1-0, 28’); Maria Llompart (2-0, 39’); Clàudia Pina (3-0, 63’; 4-0, 72’); Maria Benedicto (5-0, 83’).

Targetes grogues: Elena Redondo (40’); Luis Jesús Vicente, seleccionador d’Extremadura (50’); Adela Rico (57’); Judith Jiménez (74’); Maria Molina (75’).

Conjunt arbitral: Ylenia Sánchez Miguel (àrbitra principal), Sandra Márquez Redondo (àrbitra assistent), Maria Sanginés Escrig (àrbitra assistent), Carla Borràs Polo (4a àrbitra).

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 18 femenina ha tingut el debut somiat en la primera fase del Campionat d’Espanya que es juga a Vilafranca del Penedès. Victòria davant Extremadura i la porteria a zero. I és que les catalanes han dominat de principi a fi un partit en el qual han tingut poques ocasions clares en el primer temps que han sabut aprofitar. Catalunya ha tingut el 100% de la possessió de la pilota, però en els primers trenta minuts li ha faltat trobar l’última passada per rematar a porteria. Extremadura ha estat ben col·locada sobre el terreny de joc i ha dificultat les passades entre línies que buscava constantment la sub 18. Tanmateix, les extremenyes no han xutat entre els tres pals en tota la primera part.

Al minut 25, Clàudia Pina  ha rebut a la frontal de l’àrea i s’ha driblat a la portera, però s’ha fet un control massa llarg i no ha pogut xutar a porteria buida. Maria Llompart ha estat molt activa durant tot el duel i ho ha intentat a pilota aturada amb faltes llunyanes que han sortit per molt poc per sobre el travesser. Al 34’, Pina ha tornat a gaudir d’una nova ocasió, però el seu xut creuat ha sortit fregant el pal, desviat per la portera Sara Sánchez. El primer gol ha arribat des de la frontal de l’àrea, obra de Laura Galceran, mentre que el segon ha estat generat per una insistent Maria Llompart. Aprofitant un refús dins l’àrea, Llompart ha creuat molt bé el seu xut al segon pal (2-0). En l’última acció del primer temps, Pina ha tingut una nova ocasió en desfer-se de la portera, però la pilota se li ha quedat massa enrere i la defensa extremenya l’ha enviat a córner.

Extremadura ha sortit intensa en el segon temps, però els rols no s’han canviat i Catalunya ha seguit dominant el duel. Ainhoa Marín ha fet un esprint des de la banda dreta al minut 61 per entrar en diagonal i encarar a la portera en un u contra u que ha guanyat Sara Sánchez en enviar la pilota a córner. En aquest servei de cantonada, la sub 18 ha gaudit d’una nova ocasió amb el remat per sobre el travesser de Laia Codina. En una nova internada d’Ainhoa Marín dins l’àrea, la pilota ha caigut als peus de Clàudia Pina, qui s’ha desfet de la defensa amb un simple moviment de peus i ha marcat el tercer amb un xut ras creuat (3-0). Catalunya no ha deixat de prémer l’accelerador i Candela Andújar hauria ampliat diferències amb un xut que ha volgut col·locar massa i ha sortit per ben poc.

Clàudia Pina s’ha reivindicat a la segona part marcant dos gols i generant ocasions molt clares, com un xut lateral que ha intentat quan la portera encara estava reculant per una mala sortida. Poc després, la davantera ha fet el quart gol passant la pilota per sota del braç de Sara Sánchez. En una de les múltiples faltes que ha provocat Extremadura, Anna Torrodà ha tingut el cinquè entrant des de la segona línia,  però rematant sola per sobre el travesser. Just abans de ser substituïda, Llompart ha gaudit d’una ocasió en una paret amb Pina, superant la defensa i quedant-se sola, però definint massa ràpid. En una jugada de murri, Maria Benedicto no ha donat per perduda una pilota que semblava que atraparia la portera extremenya, però la catalana ha estat més ràpida a l’hora de posar la punta de la bota i marcar el cinquè gol. Marina López ha tingut l’ocasió de fer el gol de l’honor en la sacada posterior al gol de la sub 18, encarant sola la porteria defensada per Maria Subies, però aquesta li ha tapat bé el forat i l’ha enviat fora. El segon partit de la Selecció Catalana sub 18 femenina serà diumenge a les 18.00 hores davant Navarra.

Al partit ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies Forcada; el directiu responsable del futbol femení de l’FCF, Albert Montull; els també directius Manel Duran, Francesc Folguera, Jordi Bonet, Juan Núñez, Paquita Linares; la subdelegada del Barcelonès Maria Jesús Mateo, i el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors de l’FCF, Fèlix Gimeno.