La sub 18 femenina empata davant una combativa Cantàbria
Notícies Generals | 03/02/2017
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha empatat per 2 gols a 2 el primer partit d’aquesta segona fase del Campionat d’Espanya en un matx molt disputat.

CANTÀBRIA, 2:Eva de la Puebla, Laura Laso, Monica Barreiro (Adriana Liaño, 59’), Bera Martínez, Pilar Mena (May Belmonte, 85’), Sara Puertas, Jimena Cabrero, Athenea del Castillo, Carmen Cuesta (Esther García, 67’), Judith Ortiz i Paula Ortiz (Paula Alcoba, 74’).

CATALUNYA, 2: Gemma Font, Ona Batlle, Andrea Ferrer, Laia Aleixandri, Paula Fernandez, Laia Muñoz (Candela Andújar, 66’), Laura Fernández (Carla Niubó, 59’), Maria Llompart, Maria Molina, Daniela Calm (Anna Torroda, 46’) i Ainhoa López (Elena Julve, 46’).

Gols: Laia Muñoz (0-1, 7’), Athenea del Castillo (1-1, 61’), Carla Niubó (1-2, 79’), Athenea del Castillo (2-2, 90').

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Ester Parramon, Tania Elena Gómez (àrbitra assistent), Meritxell Guàrdia (àrbitra assistent) i Ylenia Sánchez (4a àrbitra).

Espectadors:  150 persones, aproximadament.

Les seleccions sub 18 femenines de Cantàbria i Catalunya han sortit al terreny de joc molt fortes i, per això, durant els primers minuts de partit la pilota ha anat passant de camp a camp sense que cap dels dos conjunts pogués cloure les seves accions amb èxit. Tot i això, la Catalana mica en mica ha anat prenent la possessió del partit i Laia Muñoz ha inaugurat el marcador des del punt de penal al minut 7 (0-1). Les de Lluís Cortés s’han trobat davant una Cantàbria amb un plantejament molt defensiu, que els ha dificultat trobar forats a dalt. Les poques pilotes que ha penjat la Selecció Càntabra a la seva àrea han estat interceptades per la defensa catalana.

Al minut 10, Maria Llompart ho ha intentat de nou amb un xut des de la banda però la pilota ha acabat a les mans de la portera càntabra, Eva de la Puebla. La Catalana ha tingut múltiples intents frustrats perquè les de Carlos Oruña s’han replegat molt bé al darrere.

L’acció més clara de les càntabres durant la primera part l’ha tingut Jimena Cabrero al minut 34, però la pilota ha acabat estavellant-se al pal. La Sub 18 femenina no ha desistit i Laia Muñoz s’ha desmarcat per la banda fins arribar al punt de córner, sense èxit. En la darrera ocasió de la primera part, Catalunya hauria pogut anotar el segon quan Laia Aleixandri ha entrat a l’àrea petita en velocitat des de darrere per a rematar un córner, però Eva de la Puebla ha estat més ràpida i ha agafat la pilota amb les mans.

A la represa, les dues seleccions han tornat a saltar al terreny de joc a moltes revolucions i això s’ha notat en el ritme de joc. Malgrat la rapidesa de les accions i del canvi de possessió de la pilota, Catalunya s’ha sabut col·locar bé al camp i evitar que la Selecció de Cantàbria igualés el partit. La Catalana ha tingut una molt bona ocasió per ampliar l’avantatge en el marcador, però una jugada de combinació entre Paula Fernández i Laia Aleixandri ha acabat sortint per la banda.

Després d’arribar en un parell d’ocasions a la porteria de Gemma Font, la Selecció Càntabra ha aconseguit fer l’1-1 al minut 62. Athenea del Castillo s’ha desfet de la defensa catalana i de la portera per enviar la pilota fins al fons de la xarxa pel segon pal. Tot i que la defensa càntabra no permetia que les catalanes avancessin, al minut 78, Maria Llompart ha tingut una oportunitat amb una pilota que ha rebut des de mig camp, i que no ha pogut rematar perquè anava massa llarga. Tot i això, les diferents arribades a porteria de la Selecció sub 18 han donat els seus fruits i, just en la següent acció, Carla Niubó ha anotat el segon de la Catalana (1-2).

Amb l’avantatge en el marcador, el combinat català ha tornat a trobar forats. En una d’aquestes accions, al 83’, Candela Andújar ha enviat la pilota al pal en intentar fer-la entrar des del lateral de l’àrea. Durant els darrers minuts de joc, la Catalana encara ha pressionat més i ha mostrat les seves ganes de marcar, però la pilota no ha entrat. Quan tot semblava favorable per a la Selecció Catalana, Cantàbria ha anotat el 2 a 2 definitiu en una de les darreres accions del matx amb una pilota creuada que ha transformat Athenea del Castillo.

Al partit hi ha assistit el vicepresident de la FCF, Josep Llaó; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu i delegat del Vallès Occidental-Sabadell i responsable del futbol femení, Albert Montull; el director del CTE de la FCF, Fèlix Gimeno; el director esportiu, Marc Vives i els subdelegats del Barcelonès, Miquel Carrillo i Miquel Espert. La sub 18 femenina jugarà diumenge, a les 12.00h, contra Castella i Lleó al Camp Municipal Les Grases, a Sant Feliu de Llobregat.