La sub 18 masculina s’imposa a València en un partit plàcid
Notícies Generals | 24/02/2017
Catalunya guanya amb comoditat per 1 gol a 3 a la Selecció de València en el primer partit de la segona fase del Campionat d’Espanya que es disputa a Sant Boi de Llobregat.

VALÈNCIA, 1: Marc Vicente, Gregorio Medina, Carlos Badal, Joan Salva, José Manuel López, Diego Lamadrid, Alejandro Millán, Vicente Esquerdo (Víctor Olmedo, 84’), Christian Albert (Carlos Moreno, 76’), Ferran Torres (Ivan Chapela, 46’), Sergio Lozano (Iván Martí, 46’).

CATALUNYA, 3: Adrián López, Víctor Gómez, Roman Tugarinov, Albert Alavedra, Juan Miranda, Pol Lozano (Ramon Rodríguez, 72’), Abel Ruiz (Enrique Ramírez, 68’), Sergio Gómez, Xavier Toldrà (Valery Fernández, 89’), Josep Calavera, Izan Checa (Iván Gil, 54’).

Gols: Juan Miranda (0-1, 16’), Abel Ruiz (0-2, 31’), Izan Checa (0-3, 41’), Alejandro Millán (p. 1-3, 51’).

Targetes grogues: Pol Lozano (24’), Sergio Lozano (42’), Alejandro Millán (43’), Sergio Gómez (65’), José Manuel López (87’).

Conjunt arbitral: Víctor Manuel Sánchez, Oscar Cubero (Àrbitre Assistent), Alejandro Fernández (Àrbitre Assistent), Salvador Morros Monge (4t Àrbitre).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

Catalunya ha sortit a buscar el partit des del primer moment i ha posat més intensitat que València. Tanmateix, la primera ocasió clara ha estat dels valencians amb un fort xut des de fora l’àrea que el porter Adrián López ha desviat a córner traient una gran mà. Amb aquest ensurt inicial, la sub 18 ha posat una marxa més i, al minut 16, Juan Miranda ha obert el marcador amb un potent xut des de l’interior de l’àrea petita que el porter valencià ha arribat a tocar (0-1). Seguint amb aquesta dinàmica, Abel Ruiz ha rebut una bona passada entre la línia defensiva, quedant-se tot sol, i ha superat el porter amb un xut creuat (0-2).

Poc abans del segon gol de Catalunya, Adrián López ha realitzat una gran aturada en una falta a la frontal de l'àrea executada per Sergio Lozano. Aquesta ha estat la segona i última ocasió clara de València durant el primer temps, mentre que la Catalana ha gaudit de diverses aproximacions per ampliar l’avantatge. A quatre minuts per arribar al descans, Víctor Gómez ha realitzat una gran passada des de la banda dreta que ha deixat en safata el tercer gol a Izan Checa, que només ha hagut d’estirar la cama per marcar (0-3).

A la represa, València ha elevat la pressió i ha controlat una mica més el joc. Al minut 51, Alejandro Millán ha retallat distàncies marcant de penal l’1-3. Els catalans, dirigits per Miguel Ángel Sampron, han tingut més dificultats per acostar-se a la porteria rival i generar bones ocasions. En canvi, València ha tingut la possessió de la pilota i ha provat d’inquietar la porteria d’Adrián López amb xuts llunyans. Catalunya ha creat perill en accions a pilota parada, però ha faltat encert en la rematada final.

Amb un resultat molt favorable, Catalunya ha baixat la intensitat a la segona part i la valenciana ho ha intentat aprofitar per crear jugades de combinació i arribar, així, a la porteria catalana. La bona defensa de la sub 18, però, ha impedit que el marcador es tornés a moure, tot i que València encara ha disposat d’un últim xut per marcar el segon. Amb aquesta victòria, la Selecció Catalana sub 18 masculina jugarà el següent partit de la segona fase del Campionat d’Espanya el proper diumenge a les 12.00 hores davant la Regió de Múrcia.

Al partit hi ha assistit el vicepresident de la FCF Josep Llaó; la directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el director del CTA de la FCF, Xavier Moreno; el director del CTE de la FCF, Félix Gimeno; i el director esportiu de la FCF, Marc Vives, entre d’altres.