La superioritat de Madrid doblega a una combativa Andalusia
Notícies Generals | 26/05/2017
Les madrilenyes s’imposen per 4 a 1 en la final a Andalusia en un partit competit i es proclamen campiones d’Espanya en categoria Infantil femenina de futbol sala.

Fitxa tècnica:

MADRID, 4: Marta Cendrero, Sara Plaza, Alicia Voto, Irene Córdoba i Laura Córdoba. També han jugat: Nerea Domínguez, Andrea Fernández, Andrea Pineda, Claudia Bollero, Lucía Melcón, Verónica Vasallo i Lucía Olea.

ANDALUSIA, 1: Beatriz de la Plaza, Núria Alcázar, África Lozano, Noelia Mª Nogales i Marta García. També han jugat: Rocío López, Esther Espínola, Lucía Garrido, Esperanza Velasco, Nazaret Munuera i Nerea Martínez.

Gols primera part: África Lozano (0-1, 3’), Laura Córdoba (1-1, 4’).

Gols segona part: Alicia Voto (2-1, 16’), Claudia Bollero (3-1, 24’), Irene Córdoba (4-1, 25’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Juan J. Calvo Mingot i Isarel Rufas Herrera.

Àrbitre assistent: Joan Solà Verdiell.

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Madrid s’ha proclamat campiona d’Espanya Infantil femenina de futbol sala després de derrotar per 4 a 1 a Andalusia en una final molt disputada que no s’ha decidit fins al tram final. La selecció madrilenya ha mostrat la seva millor versió per derrotar a una gran Andalusia, que ha lluitat cada pilota com si fos l’última i no s’ha rendit en cap moment.

La selecció andalusa ha tingut l’inici de partit somiat. Quan només s’havien disputat tres minuts, África Lozano, ben posicionada a l’interior de l’àrea, ha aprofitat un mal refús de les defensores madrilenyes per inaugurar el marcador amb un xut creuat a mitja altura. Tanmateix, l’alegria andalusa només ha durant un minut. Madrid ha empatat el duel gràcies a una diana de murri d’Irene Córdoba, que ha controlat una pilota a escassos metres de la porteria andalusa i ha establert l’empat amb un potent tir que ha acabat al fons de la xarxa.

Les locals han posat una marxa més a partir d’aquest moment i han controlat l’encontre amb un joc intens, amb les idees clares en atac i sense arriscar en defensa. D’aquesta manera, Alicia Voto gairebé marca el 2-1 en una acció individual, però Beatriz de la Plaza ha enviat el seu xut a córner. Les andaluses, replegades al darrere, també han tingut opcions de posar-se per davant en el marcador abans del descans. L’ocasió més clara ha estat una rematada de cap de Marta García a les mans de Marta Cendrero.

Només començar la segona part, Madrid ha culminat la remuntada. Alicia Voto ha rebut una pilota a la zona de tres quarts d’un servei de banda, ha aixecat el cap i ha clavat la pilota a l’escaire amb un xut de puntera. Galleda d’aigua freda per a Andalusia. Amb un gol de renda, les locals s’han trobat més còmodes al parquet i han tingut clares oportunitats per ampliar diferències. Primer ha estat Sara Plaza la qui s’ha topat amb una gran intervenció de Beatriz de la Plaza i, instants després, Laura Córdoba, molt activa durant tot el duel, ha creuat massa un xut des de la banda.

Les visitants han donat un pas endavant per intentar igualar el xoc. No obstant això, ha estat Madrid la que ha trobat el camí del gol per deixar encarrilada la final. Claudia Bollero, amb un potent tir, ha col·locat la pilota a l’escaire esquerre, lluny de l’abast de Beatriz de la Plaza. Només un minut més tard, Irene Córdoba s’ha afegit a la golejada en aprofitar una fantàstica passada al segon pal de Lucía Melcón. Amb aquesta treballada victòria, Madrid s’ha proclamat campiona d’Espanya Infantil femenina.

Després del partit, el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu, ha guardonat a l’FCF amb el trofeu fair play institucional per les campanyes antiviolència i de respecte promogudes durant els últims anys. Els àrbitres del CTA de la LCFS de l’FCF també han rebut un reconeixement per la seva tasca en la final. Posteriorment, la RFEF ha entregat a Cantàbria el trofeu “Joc Net Mans Unides”. Tot seguit, s’han donat les medalles a les subcampiones del campionat, la selecció d’Andalusia. A continuació s’han entregat les medalles i la Copa de campiones a l’equip vencedor, la selecció de Madrid. També hi ha assistit el regidor d’esports de Torredembarra, Raúl García, i el directiu de la LCFS de l’FCF Quim Sala, entre d’altres.