La superioritat i intensitat de Catalunya és letal per tombar a València
FS Notícies | 12/01/2018
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala aconsegueix un important i solvent triomf davant València (7-1) en el segon partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya que s’està disputant a Ibarra, Guipúscoa.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 7: Borja Puerta, Bernat Povill, Roberto Gregorio, Juan Francisco Hervas, Alejandro Ceron, Víctor Muñoz, David Peña, Josep Costajussà, Sergi Trillas, Luar Estíbalez, Alex Lacambra i Nicasio Piazza.

VALÈNCIA, 1:  Oscar de la Faya, Daniel Gil, David Capitán, Jaime Peiró, Álvaro Tomás, Jesús Hernández, Jaume Todos Santos, Miguel Ángel Donoso, Gonzalo Castejón, Jorge Plana, Raúl Villaverde i Alejandro Colomer.

Gols primera part: Roberto Gregorio (1-0, 1’); Bernat Povill (2-0, 4’); Álvaro Tomás (pp. 3-0, 16’); Luar Estíbalez (4-0, 17’).

Gols segona part: Alejandro Ceron (5-0, 21’); Bernat Povill (6-0, 24’); Víctor Muñoz (7-0, 40’); Gonzalo Castejón (7-1, 40’).

Targetes grogues: Oscar de la Faya (8’), Bernat Povill (31’).

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

Superioritat física, tècnica i molta intensitat. Aquestes han estat les claus de la victòria de la Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala en el segon duel disputat davant València durant la fase prèvia del Campionat d’Espanya. Els jugadors dirigits per Jorge Vargas han mostrat molta força física davant un rival que ha començat amb el cap cot. I és que Catalunya ha estat un vendaval en els primers minuts de joc. En només quatre minuts ja tenia un avantatge de 2 gols a 0 i els valencians s’han vist superats en tots els aspectes. Pràcticament només començar, Alejandro Ceron ha vist bé el desmarcatge a la frontal de l’àrea de Roberto Gregorio i ha marcat tot sol. Tres minuts més tard, una acció individual de Bernat Povill robant la pilota en camp contrari i creuant-la al segon pal ha suposat el 2-0.

Poc a poc València ha anat recuperant terreny i s’ha mostrat una mica més sòlida en la línia ofensiva. Borja Puerta ha fet tres aturades de mèrit, sobretot a pilota aturada, que han enfonsat els ànims dels valencians. Quan semblava que l’enfrontament es podria anar anivellant, una ràpida transició de Catalunya l’ha culminat Roberto Gregorio amb un xut que s’ha acabat introduint en pròpia Álvaro Tomás.  La sub 19 ha estat molt superior en tot moment, tancant molt bé la línia defensiva i sent letal en atac. Per tal de no donar ales a València, la Catalana no ha afluixat i al minut 17 Luar Estíbalez ha marxat en carrera per col·locar al segon pal, i amb un suau toc, el 4 a 0 amb el que s’ha arribat al descans.

La segona part ha estat igual de controlada per Catalunya que en el primer temps. València no ha tingut opcions en cap moment gràcies a la forta pressió exercida pels catalans tant en la línia defensiva com ofensiva. Amb el partit sentenciat gairebé a la mitja part i amb els ànims pels núvols, la Selecció ha rematat la feina en els últims vint minuts amb tres gols més. En iniciar el segon tram del duel, Alejandro Ceron ha marcat el cinquè amb un fort xut que ha entrat per sota les cames del porter valencià. I tres minuts després, un rebot al pal li ha servit a Bernat Povill per agafar la pilota i fer el 6-0 a plaer. La Selecció Catalana no ha donat cap oportunitat a un rival que es presumia més competitiu, i inclús amb el joc de cinc a falta de nou minuts per acabar el duel no han pogut traspassar la muralla defensiva de la sub 19.

De la mateixa manera que en el primer temps, tant la defensa com l’atac han estat molt concentrats en tot moment, efectius i contundents. Això ha fet que València tingués dificultats per trenar jugades de combinació i arribar a la porteria catalana. Amb el porter jugador, la Selecció ha tingut alguna ocasió per marcar de camp a camp, però el gol no ha arribat fins al segon 24 amb el gol de Víctor Muñoz. Quan tothom donava per finalitzat el matx, a tres segons per al xiulet final, Gonzalo Castejón ha marcat el gol de l’honor, per l’escaire i gràcies al rebot en un jugador català. Amb aquesta solvent victòria, Catalunya s’enfrontarà demà dissabte davant les Illes Balears a les 17.00 hores en un partit transcendental per obtenir el bitllet per a la fase final del campionat estatal.

En el duel ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i el directiu de l’FCF i de la LCFS Joaquim Sala.