La UE Sant Quirze de Besora, un exemple d’evolució i èxit
Notícies Generals | 16/06/2017
El club osonenc, que aposta clarament pel futbol formatiu, ha donat un salt de qualitat en els seus entrenaments des que forma part del projecte +KESPORT!.
La UE Sant Quirze de Besora, un exemple d’evolució i èxit

La Unió Esportiva Sant Quirze de Besora és un club modest que lluita per mantenir l’espurna del futbol formatiu. Actualment, està format per un Juvenil, un Cadet, dos Alevins, un Cadet-Femení i un Sènior, que milita al grup 3 de Quarta Catalana. L’entitat ha millorat considerablment la seva formació des que aquesta temporada és un dels 72 clubs de tot Catalunya que pertanyen al programa +KESPORT!.

El president del club osonenc, Toni Mateos, assegura que han fet un pas endavant gràcies a la iniciativa. “Certament estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat el programa. Entenem que es tracta d’activitats molt positives perquè es fa una valoració de les actituds i es reforcen els valors que el futbol ja aporta. Sobretot perquè se centra en la persona i ajuda als jugadors a créixer i a estar millor preparats per al que la vida els ofereixi”, assenyala el president.

Per la seva banda, el coordinador tècnic de l’entitat, Eudald Mena, es mostra satisfet que la Federació Catalana de Futbol hagi escollit el seu club per realitzar el projecte. “El futbol no és només anar a jugar partits i competir, sinó aprofitar el context del futbol per a la incorporació de valors personals. Els nostres entrenadors, que són joves i de la casa, disposen d’eines molt interessants per abordar amb més preparació els aspectes individuals i de grup a l’hora de gestionar les emocions”, subratlla.

En aquest sentit, un dels entrenadors del Sant Quirze de Besora, Enric Polo, ha reconegut que els joves jugadors “s’han anat adaptant molt bé. Al principi la incorporació de jocs i activitats diferents resultava una novetat divertida, però ha estat amb el pas dels dies que els jugadors s’han acostumat a reflexionar sobre el sentit d’aquests jocs i la identificació d’aquestes habilitats per a la vida de +KESPORT!. S’ha vist una evolució i una millora en l’empatia, la presa de decisions o el treball en equip”.

Al seu torn, els pares i mares també han observat un canvi en aspectes que abans no formaven part dels entrenaments però que ara es tenen en compte i que, de manera indubtable, han incorporat elements de maduresa i de caràcter en els jugadors a l’hora d’entrenar, jugar i relacionar-se amb el seu entorn.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.