La Unió Atlètica Horta fa història i es classifica per a la final de la Copa Catalunya Absoluta
Copes | 23/11/2017
L'Horta s'imposa en la tanda de penals per 6 a 5 al Llagostera després d'empatar en els darrers instants del partit i disputarà una final històrica de la Copa Catalunya Absoluta davant la UE Cornellà.

Fitxa tècnica

UNIÓ ATLÈTICA HORTA, 1 (6): Andrés Díez, Sergio Castillo (Isaac Maldonado 85’), Javier Morales, Fernando Galeano, Sergi Arranz, Edgar Tejada, Joan Corominas, Jose Javier Fernández ‘Jota’ (Gerard Nolla 52’), Genís Blasco (Alexandre Torremorell ‘Makaay’ 77’), Salvador Torreño, Adrián Lledó.

UE LLAGOSTERA-COSTA BRAVA, 1 (5): Juan Flere, Javier Chica (Leonardo del Cristo Ramirez 45’), Joan Maynau, Pol Gómez, Esteban Muñoz (Oriol Ayala 45’), Marc Carbó (Raul Fuster 45’), Pol Tarrenchs, Josep Comadevall ‘Pitu’ (Facundo Guichón 57’), Moha Chabboura, Pablo Sánchez (Toni Gabarré 54’), Jordi Maymi (Ousmane 83’).

Gols: Jordi Maymi (0-1, 31’), Javier Morales (1-1, 90’).

Targetes grogues: Pol Tarrenchs (20’), Pol Gómez (52’), Pablo Sánchez (54’), Pitu(56’), Adrían Lledó (67’), Facundo Guichón (72’), Joan Corominas (75’), Salva (77’), Jordi Maymi (81’).

Targetes vermelles: Leonardo del Cristo Ramírez (89’), Sergi Arranz (89’), Adríán Lledó (89').

Conjunt arbitral: Raúl Calle Martínez (àrbitre principal), Xavier Ariño Jiménez (àrbitre assistent) i David Talavera Bielsa (àrbitre assistent).

Espectadors: 2.500 persones, aproximadament.

L'Horta, de la mateixa manera que la UE Cornellà, també ha fet història en classificar-se per primera vegada per a la final de la Copa Catalunya Absoluta davant d'un Llagostera que ha fet poc per endur-se la victòria. Els barcelonins, que s'han enfrontat a un rival d'una categoria superior, han passat per sobre del conjunt gironí, que ha estat més efectiu de cara a porteria però amb menys ocasions de gol.

Un inici de partit marcat per un domini total de l'Horta davant d'un Llagostera que no es trobava còmode en el camp. La primera ocasió de perill pels locals ha estat un xut llunyà de 'Jota' que ha aturat el porter rival sense complicacions. L'Horta ha gaudit de la possessió de la pilota, tot i que ha tingut problemes en la finalització de les jugades.

El Llagostera no ha començat a entrar en el joc fins al minut quinze, en una bona combinació entre Pol Tarrenchs i Pablo Sánchez que ha acabat amb un xut centrat i a les mans del porter local. Per contra, un Horta insistent, no ha deixat de generar ocasions. Tant és així, que li han anul·lat un gol després d'una gran jugada per la banda finalitzada per Joan Corominas. Al minut 31, Jordi Maymi ha inaugurat el marcador amb un xut potent que ha tocat en un defensa. Amb algunes ocasions més per part de l'equip local s'ha arribat al descans. Una primera meitat amb un Horta que s'ha apoderat de la possessió i ha generat un perill constant. Per la seva banda, al Llagostera només li ha fet falta dues arribades per trobar el gol.

En la represa, el conjunt grana ha sortit amb ganes de tenir la iniciativa i el control del joc. L'Horta, per la seva part, no ha deixat d'arribar a porteria amb la mateixa efectivitat que en el primer temps. En el minut 55 ha tingut l'ocasió més clara del partit quan Sergi Arranz ha rematat una pilota que el defensa rival a tret sota pals. El Llagostera, amb un paper més conservador, només ha pogut aturar el joc amb faltes contínues.

En els darrers minuts de partit, s'ha produït una picabaralla prop de la banqueta del Llagostera, i tres jugadors, dos de l'Horta i un del Llagostera, han estat expulsats. Quan semblava que el duel acabaria amb derrota per als barcelonins, en els minuts d'afegit, el central Javier Morales ha intoduit al fons de la xarxa una pilota centrada des de la banda dreta. Després de lluitar pel gol durant tot l'encontre, l'Horta ha aconseguit una segona oportunitat en la tanda de penals.

Després d'una segona meitat agònica, s'ha dut a terme la tanda de penals decisiva. Amdós conjunts han aconseguit anotar el cinqué xut, però quan li ha arribat el torn al jugador del Llagostera Ousmane, el porter Andrés Díez ha aturat la pilota per donar la victòria al seu equip amb el resultat final de 6 a 5. Així doncs, l'Horta accedeix per primera vegada en la seva història a la final de la Copa Catalunya Absoluta que disputara contra la UE Cornellà, equip que va eliminar el Nàstic de Tarragona en l'altre semifinal.

Al partit hi ha assistit el directiu i delegat de la Federació Catalana de Futbol a Girona, Jordi Bonet; i els subdelegats al barcelonès Miquel Carrillo i Maria Jesús Mateo.