Les campanyes impulsades per l’FCF, claus per eradicar la violència al món del futbol
El director del CTA de l’FCF, Xavier Moreno, i l’àrbitra catalana internacional de Primera Divisió Nacional Femenina, Ainara Acevedo, destaquen a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ el resultat que han donat les campanyes antiviolència promogudes per l’FCF durant les darreres temporades.
En una entrevista concedida a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el director del CTA de l’FCF, Xavier Moreno, i l’àrbitra catalana internacional de Primera Divisió Nacional Femenina, Ainara Acevedo, han analitzat la situació actual de l’arbitratge a Catalunya. En aquest sentit, Moreno ha assegurat que “els insults i les agressions han disminuït de manera notable des de fa temps. Afortunadament, la societat ha evolucionat, ha millorat la formació dels tècnics i la Federació Catalana de Futbol ha contribuït a aquest fet a través de diverses campanyes antiviolència com ‘Zero insults a la grada!’ o ‘Prou violència al futbol’. Pel que fa a l’última iniciativa de l’FCF per eradicar la violència als camps de futbol i pavellons, ‘Zero insults a les xarxes’, Moreno ha assenyalat que “les xarxes socials poden ser molt perilloses si no s’utilitzen correctament. La Federació ha hagut de crear un Comitè de Competició especial de xarxes públiques per controlar el contingut de les publicacions que es realitzen sobre partits, amb la possible aparició d'amenaces o insults".
Per la seva banda, Acevedo ha afirmat que els àrbitres han de ser un referent per a les noves generacions. “La meva actitud ha de ser exemplar tant a dins com a fora del camp, i també en el meu dia a dia. Els nens petits aprenen per imitació. Així doncs, l’educació dels més menuts és vital per suprimir qualsevol episodi de violència”, ha remarcat. Respecte a la preparació i formació actual dels àrbitres, el director del CTA de l’FCF ha manifestat que “la fortalesa mental d’un àrbitre és fonamental. Un col·legiat que no sàpiga suportar la pressió, és molt difícil que evolucioni. Has de tenir clar quina és la teva tasca i com has d’actuar en cada situació. És una professió vocacional, t’ha d’agradar arbitrar”. Al seu torn, Acevedo ha subratllat que “afortunadament també m’he trobat amb actituds positives per part del públic. En més d’una ocasió, els pares i mares s’han apropat després d’un partit per felicitar-me”.
En darrer lloc, en quant el projecte #Orgullosa per promocionar el futbol i futbol sala femení català, Ainara Acevedo ha apuntat que “el nombre de noies àrbitres va augmentant progressivament durant els últims anys. Amb el projecte #Orgullosa, segurament el futbol femení donarà un pas endavant en tots els sentits i guanyarà en visibilitat”.
Podeu escoltar l’entrevista completa fent clic AQUÍ.