Les dates d'inici de les competicions estatals de futbol sala
FS Notícies | 15/09/2020
La Comissió Gestora de l’RFEF va aprovar i establir les normes reguladores, les bases de competició i les dates d’inici del futbol i futbol sala d’àmbit nacional.
Les dates d'inici de les competicions estatals de futbol sala

Full de ruta establert per a l’inici de les competicions estatals. La Comissió Gestora de l’RFEF va aprovar les normes i bases de competició per a totes les categories de futbol i futbol sala, tant masculines com femenines, d’àmbit nacional. Un full de ruta que s’ha concretat a partir de les pautes marcades pel protocol sanitari aprovat pel CSD per aquestes competicions.

En elles, s’ha aplicat un criteri sanitari per estructurar les competicions i en els pròxims dies l’RFEF publicarà els grups i els subgrups de totes les categories, així com els seus respectius calendaris. A més, es contemplaran jornades de recuperació en els calendaris per programar aquells partits que s'hagin de suspendre durant la temporada. La primera categoria a debutar serà la Primera Divisió nacional masculina de futbol sala, que arrencarà el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Dues setmanes més tard, el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, començaran la Primera i Segona Divisió nacional femenina, i la Segona Divisió nacional masculina.

Finalment, la Segona Divisió B i la Divisió d’Honor Juvenil masculina de futbol sala començaran a rodar el cap de setmana del 24 i 31 d’octubre, depenent del grup al qual pertanyin cada equip.

INICI COMPETICIONS ESTATALS DE FUTBOL SALA
CATEGORIA INICI COMPETICIÓ
Primera Divisió masculina 3 i 4 d'octubre
Primera Divisió femenina 17 i 18 d'octubre
Segona Divisió masculina
Segona Divisió femenina
Segona Divisió 'B' 24 o 31 d'octubre
Divisió d'Honor Juvenil masculí

La Primera Divisió nacional de futbol sala, amb la presència catalana del Barça i de l’Industrias Santa Coloma, està formada per un grup de 18 equips, amb un format de lliga regular d’anada i tornada. Els vuit primers classificats, un cop acabada la competició domèstica, disputaran el play-off pel títol. Com a novetats d’aquesta temporada, descendeixen de categoria els tres últims classificats mentre que el quinzè classificat jugarà la Fase de Promoció.

La Segona Divisió nacional masculina de futbol sala, amb el Barça ‘B’ com a representant català, es compon de 17 equips dividits en dos subgrups de 9 i 8 equips, respectivament. Com a novetats, es disputaran dues fases: en una d’elles els equips implicats lluitaran per classificar-se pel play-off d’ascens i en l’altre, lluitaran per la salvació.  A més, el guanyador del play-off d’ascens pujarà de categoria de forma directa mentre que el perdedor d’aquest play-off, disputarà la Fase de Promoció contra el quinzè classificat de Primera Divisió nacional.Pel que fa a la Primera Divisió nacional femenina de futbol sala, amb la presència de l’AE Penya Esplugues, estarà formada per 18 equips amb un sistema d’anada i tornada configurant un grup únic. Les quatre primeres classificades, disputaran el play-off pel títol a partit únic i a una seu única. Per altra banda, els equips classificats a les últimes quatre posicions, baixaran a Segona Divisió nacional femenina de futbol sala. Mentre que les classificades a la 13a i 14a posició, un cop finalitzada la temporada regular, disputaran la Fase de Promoció contra les perdedores del play-off d’ascens a Primera Divisió nacional femenina de futbol sala.

Mentre que el Cervera-Segarra femení, La Concòrdia, el Mecanoviga CFS Eixample, el FS Castelldefels, l’AECS Hospitalet, el Futsal Aliança Mataró, l’AE Penya Esplugues ‘B’, el CN Caldes, el FS Ripollet i l'AE Les Corts UBAE disputaran la Segona Divisió nacional femenina de futbol sala. La competició es desenvoluparà amb 4 grups dividits en subgrups. Pujaran directament de categoria dos equips, mentre que dos més jugaran la Fase de Promoció.Respecte a la Segona Divisió B nacional de futbol sala, la competició està formada per 6 grups, que es dividiran en subgrups. Hi haurà tres ascensos a Segona Divisió i els quatre equips millors classificats de cada un dels sis grups es classificaran per a la Copa de S.M. el Rei de futbol sala de la temporada 2021/2022.

Pel que fa a la Divisió d’Honor Juvenil masculina de futbol sala, la competició estarà formada per 8 grups, dividits en subgrups. Es classificaran 16 equips per a participar en la fase prèvia de la Copa d’Espanya Juvenil de futbol sala, en el qual hi accediran els 8 equips finalistes.Per altra banda, l’RFEF també va informar que els Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de futbol i futbol sala queden suspesos fins a final de temporada. Serà en aquell moment quan es valorarà i es decidirà si és viable la disputa dels Campionats d’Espanya en un format excepcional.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.