L’Espanyol s’enduu la victòria a la tanda de penals
Notícies Generals | 10/06/2017
El RCD Espanyol s’ha erigit com a campió de Catalunya Juvenil després de superar des dels onze metres al CF Damm en un matx en què cap dels dos equips ha dominat clarament el partit (0-0).

RCD ESPANYOL, 0 (4): Adrián López, Victor Gómez, Adrià Giner Pedrosa, Jaume Villar, Arnau Gaixas, Pol Lozano, Jordan Gutiérrez, Dani Reina, Bangaly Diakhaby, Martí Soler i Pau Salvans. També han jugat: Edu Frias, Pol Hernández, Carlos Gilbert, Cristian del Pozo, Iván Gil, Juan Ignacio Martínez i Rubén Enri.

CF DAMM, 0 (3): Oscar Pulido, Oriol Borràs, Gerard Morell, Mario Gila, Ferran Gimenez, Manuel González, Marc Gucias, Miguel Martínez, Eloi Sánchez, Víctor Luque i Sergi Serrano. També han jugat: Eric Fernández, Joan Verge, Oriol Solina, Jaume Ballesteros, Carlos Portas, Tommy Stepfano i Joan Serrallonga.

Penals: Rubén Enri (1-0); Oriol Solina (1-1); Pol Lozano (1-1); Eloi Sánchez (1-1); Martí Soler (2-1); Carlos Portas (2-2); Arnau Gaixas (2-2); Víctor Luque (2-2); Jordan Gutiérrez (3-2); Manuel González (3-3); Adrià Giner (4-3) i Mario Gila (4-3).

Conjunt arbitral: Víctor García Verdura (àrbitre), Sergi Lopez Freixa (àrbitre assistent), Rubén Mancera Anton (àrbitre assistent) i Eduardo Hernández Cacho (4t àrbitre).

La final Juvenil masculina que han disputat el RCD Espanyol i el CF Damm ha començat amb molta intensitat i una forta pressió per part d’ambdós conjunts, que volien aconseguir el control del joc. Això ha provocat que els atacs s’anessin alternant sense que cap dels dos equips disposés de clares ocasions de gol. Tot i això, al minut 23 l’Espanyol ha tingut una bona oportunitat d’inaugurar el marcador quan Pol Lozano s’ha quedat sol a la frontal de l’àrea. El seu xut, però, ha estat massa potent i ha sortit desviat. La Damm, per la seva part, també ho ha intentat amb xuts curts i penjant pilotes a l’àrea sense èxit, ja que no han pogut trencar la barrera defensiva blanc-i-blava. Quan només faltaven 10 minuts per arribar al descans, l’Espanyol ha disposat d’una altra bona oportunitat des del córner, però Jaume Villar ha definit malament la seva rematada de cap. D’aquesta manera, la final Juvenil ha tancat el primer temps sense un dominador clar i amb molt poques oportunitats de gol en ambdues porteries.

A la represa, tant l’Espanyol com la Damm han saltat al terreny de joc convençuts d’aconseguir la victòria i amb energies renovades. El primer que s’ha apropat a porteria ha estat la Damm que, al minut 47, ha vist com la falta de Jaume Ballesteros s’ha estavellat contra la defensa en no trobar cap rematador. En la següent acció, ha estat l’Espanyol qui tampoc ha pogut concloure amb èxit una falta molt perillosa de Jordan Gutiérrez que ha xutat rasa, molt ajustada al pal dret. En aquell moment, l’Espanyol ha pogut centrar tot el joc en el seu camp d’atac i Adrià Giner l’ha tornat a tenir. La pilota, però, ha acabat impactant contra el lateral del pal esquerre. El bon posicionament defensiu dels dos equips ha seguit dificultant les ocasions de gol.

Tot i això, al minut 72, l’Espanyol s’hauria pogut endur la victòria en una centrada de Jaume Villar que ha acabat topant amb el pal. En una de les darreres accions del partit, Oriol Borràs ha recuperat una pilota a mig camp i s’ha plantat sol davant del porter, però sense aconseguir el preuat gol. La Damm n’ha tingut una altra de molt clara al minut 87 que ha salvat el porter blanc-i-blau amb una mà providencial. Així doncs, amb el 0 a 0 final, el duel s’ha decidit a la tanda de penals. La Damm ha iniciat els llançaments, que s’han vist fins a dotze, i l’últim l’ha errat Mario Gila, donant el campionat al RCD Espanyol.

Un cop conclosa la final Juvenil, el president de l’FCF, Andreu Subies; i el directiu Jaume Plaza, han lliurat les rèpliques de la copa al conjunt arbitral, així com les medalles als subcampions. A més, Plaza ha fet entrega del plat de subcampió al CF Damm, i el president Subies, ha lliurat la copa de campions al RCD Espanyol.