L'Espanyol supera àmpliament al Barça i és el nou Campió de Catalunya Aleví
Notícies Generals | 11/06/2017
El Barça s'ha avançat en el marcador en el primer minut, però els blanc-i-blaus han pogut remuntar i guanyar de forma àmplia una final molt disputada (5-2).

RCD ESPANYOL, 5: Carlos Boga, Wassim Kedari, Miguel Carvalho, Sergio Rivarés, Izan Sarmiento, Kareem Tunde, Mario González. També han jugat: Carlos Sánchez, Roger Hinojo, Pol Garcia, Iker Navarro, Llorenç Serred, Jordi Sellés i Woury Mballo.

FC BARCELONA, 2: Álex Sans, Raúl Alarcón, Marc Bombardo, Tomás Carbonell, Pau Ortega, Jan Molina, Solo Traoré. També han jugat: Llorenç Ferrés, Iker Bravo, Pau Fernandez, Denis Cruces, Gerard Hernández i Arnau Meca.

Gols: Tomás Carbonell (0-1, 1'); Sergio Rivarés (1-1, 2'); Izan Sarmiento (2-1, 10'); Woury Mballo (3-1, 13'); Jordi Sellés (4-1, 26'); Miguel Carvalho (5-1, 31'); Llorenç Ferrés (5-2, 33').

Equip arbitral: Héctor Robas Bondía, Daniel Lucas Gómez (àrbitre assistent), David Talavera Bielsa (àrbitre assistent), Salvador Morros Monge (4t àrbitre).

La final ha començat de forma trepidant, i quan encara no s'havia complert el primer minut de joc, la defensa de l'Espanyol ha refusat a la frontal després d'una bona acció de Solo Traoré. Tomás Carbonell ha enganxat un potent xut lluny de l'abast del porter blanc-i-blau que ha posat el 0-1 en el marcador. Poc ha trigat l'equip de Xavier Corominas en reaccionar, i en el minut 2 Sergio Rivarés ha tornat a igualar el duel rematant dins l'àrea gran per posar l’1-1. Novament amb l'empat en el marcador, els dos conjunts han disputat la pilota sense un clar dominador, fins que en el minut 10 del primer quart, Izan Sarmiento ha superat a tres defensors en zona de tres quarts i ha engaltat un fort xut ajustat a la base del pal que ha posat per davant l'Espanyol.

En el primer minut del segon quart, els blanc-i-blaus han ampliat la seva renda amb una rematada de cap en el segon pal de Woury Mballo després d'un magnífic llançament de córner d’Iker Navarro que ha suposat el 3-1 i ha deixat encarat el partit pel conjunt blanc-i-blau. Tot i la intensa calor a Martorell, el ritme de partit ha estat molt elevat, i en el 18' els blaugrana podrien haver retallat distàncies amb un xut d’Iker Bravo que el central Wassim Kedari ha refusat sota pals amb el porter ja batut. Ha tingut el quart Woury en el 21' amb una gran acció dins l'àrea, fent valer el seu poderós físic per girar-se davant la oposició del seu defensor i engaltant una potent rematada que ha refusat Alex Sans a córner amb una gran aturada que mantenia el seu equip en el partit.

Amb el 3-1 en el marcador ha arrencat el tercer quart, en el que els jugadors de Marc Serra han sortit en busca de la porteria rival, però s'han topat novament amb un Espanyol molt ben posat i superior físicament. Així doncs, en el 26', l’Espanyol ha aconseguit el 4-1 després d'una gran triangulació en equip que ha finalitzat Jordi Sellés, superant el seu defensor, i amb un xut ras que ha batut Arnau Meca i ha posat la final molt favorable al conjunt espanyolista. L'Espanyol no ha volgut desaprofitar l'ocasió d'augmentar la diferència i en el 31', un gran xut de Miguel Carvalho des de fora l'àrea, ha suposat el 5-1. Els blaugrana no han baixat els braços, que tot i l'ampli marcador en contra, ha aconseguit el 5-2 en un gran llançament de falta directa de Llorenç Ferrés per sota de la barrera, donant opcions al Barça per als últims 12 minuts de partit.

En l'últim quart, el Barça ha seguit buscant la porteria rival, però l'única acció en la que ha posat en dificultats a Llorenç Serred ha estat en un nou llançament de falta directa de Llorenç Ferrés des de llarga distància que a punt ha estat d'escapar-se-li de les mans al porter blanc-i-blau, però finalment la pilota ha acabat sortint per sobre del travesser a córner. L'Espanyol ha conservat la seva renda i no ha arriscat en excés per endur-se el Campionat de Catalunya Aleví de forma àmplia i còmode.

L’entrega de premis ha anat a càrrec del directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental, Albert Montull, que ha donat el plat de subcampió al FC Barcelona; mentre que l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha entregat la copa de campió al RCD Espanyol.