Lluita, entrega i passió en el segon Catalunya-Brasil
Notícies Generals | 31/01/2017
La Selecció del Brasil guanya per 2 gols a 4 a Catalunya en un partit en què els catalans han lluitat fins l’últim minut, però no han pogut superar a un Brasil molt combatiu.

CATALUNYA, 2: Dídac Plana, Roger Serrano, Sergio Sierra, Dani Salgado, Carlos Corvo. També han jugat: Esteban Cejudo, Jordi Campoy, Albert Segura, Hector Albadalejo, Juan Carlos López, Javi Rangel, Joan Miñano i Oriol Miquel.

BRASIL, 4: Thiago de Melo, Dyego Henrique, Carlos Vagner “Ferrao”, Fabricio Bastezini “Gadeia”, Rafael Franca. També han jugat: Eder Luan, Matteus Reinaldi, Daniel Shiraishi, Marcênio Ribeiro, Diego Henrique De Abreu, Fernando Nascimento,  Bruno Taffy, Leonardo Gugiel, Jean Pierre Guisel.

Gols primera part:  Fabricio Bastezini ‘Gadeia’ (0-1, 4’; 0-3, 13’); Matteus Reinaldi Caetano (0-2, 8’); Diego Henrique De Abreu (0-4, 16’); Dani Salgado (1-4, 17’).

Gols segona part: Esteban Cejudo (2-4, 23’).

Àrbitres:  Francesc Garcia-Donas Salvador i Sergio Mamolar Calvo

3r Àrbitre: Roberto Mamolar Calvo

Àrbitra Assistent: Montserrat Llamazares Vázquez

Espectadors: 1.217 espectadors.

El Pavelló Nord de Sabadell ha viscut el segon enfrontament entre la Selecció de Catalana Absoluta i Brasil. El duel ha començat amb molta intensitat i de seguida s’han vist les primeres ocasions per ambdós conjunts. El primer en crear perill ha estat Dani Salgado, al minut 3, quan ha conduït una bona transició, però el remat final ha acabat fora. Tot i això, els brasilers, que no fallen, han encetat el marcador al minut 4, després d’una transició que ha iniciat Ferrao i ha culminat Gadeia. La següent oportunitat ha estat per Esteban Cejudo, que ha rematat de cap i la pilota ha acabat en mans de Thiago de Melo. El combinat brasiler ha seguit atacant amb força i, al 8’, Fernando Nascimento ‘Fernandinho’ s’ha escapat per la banda esquerra i li ha deixat el gol regalat a Matteus Reinaldi, que només ha hagut d’empènyer la pilota (0-2).

Catalunya ha mostrat molta intensitat a l’hora de robar la pilota, però els brasilers han estat més efectius de cara a porteria. El tercer dels visitants ha arribat al minut 13 obra, de nou, de Gadeia, que ha fet entrar l’esfèrica pel primer pal. Pocs minuts més tard, al 16’, Diego Henrique ha anotat el quart des de la frontal de l’àrea. La Catalana també ha dit la seva quan el capità, Dani Salgado, ha realitzat un llançament de falta de 10 metres i ha enviat la pilota al fons de la xarxa (1-4). Abans d’acabar la primera meitat, Salgado ha gaudit d’una nova oportunitat, però Thiago ha tornat a fer una gran aturada.

A la segona part, la Catalana ha sortit amb les piles carregades i, al minut 23, Esteban Cejudo ha anotat el 2-4 amb un xut que ha entrat per l’escaire. Els de PC de Oliveira han apujat encara més les línies de pressió, la qual cosa ha ofegat la sortida de pilota de Catalunya. Ara bé, els catalans no s’han arronsat i Jordi Campoy ha estat ben a prop de marcar el tercer amb un xut que ha sortit fregant el pal. A dos minuts per al final, els de Santi Gea han sortit amb el joc de 5.  Catalunya ho ha donat tot davant una molt combativa Brasil. Tot i això,  no ha pogut fer res per superar els brasilers, que es troben en plena etapa de reconstrucció, i el xiulet final ha deixat el marcador en el definitiu 2-4.

Al partit hi han assistit els vicepresidents de la FCF Joan Soteras, Pere Guardiola i Josep Llaó; el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el president de la Confederació Brasilera de futbol sala, Marcos Madeira; el directiu i delegat de la FCF al Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el directiu i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; el directiu i delegat al Penedès-Garraf, Manel Duran; els directius de la LCFS i de la FCF Juan Carlos Hueto i Quim Sala; el directiu Javier Lerma;  l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández; la tinent d’alcalde, Marisol Martínez; i l’ex senador, Josep Maldonado, entre d’altres autoritats. En el descans, el vicepresident Joan Soteras ha fet entrega d’una placa commemorativa a les autoritats de Sabadell.

Zona Mixta

Després del partit, el seleccionador català, Santi Gea, ha destacat que el partit d’avui “ha estat diferent al del diumenge, però amb un comú denominador: l’esforç que han posat els meus jugadors. Brasil ha començat molt fort, amb un 0-4. No ha estat fàcil jugar contra aquest marcador i,  no només hem aconseguit anotar dos gols, sinó que també hem tingut alguna altra oportunitat, però el que més m’importa és que hem aconseguit, en algunes fases del partit, tenir la pilota i que ells haguessin de venir a per nosaltres”.

Per la seva part, el porter de la Selecció Catalana,  Dídac Plana, s’ha sentit molt orgullós que “després de començar dominant-nos, amb un 0-4 i amb la dificultat que això comporta, hem sabut superar aquesta fase crítica i aconseguir marcar dos gols, cosa gens fàcil davant d’un rival com Brasil”. Respecte a la seva brillant actuació, Dídac ha dit que “els porters estem per això i estic molt satisfet de la meva actuació, però sobretot de la de l’equip”. En relació als dos partit contra Brasil ha deixat clar “que només hem tingut tres entrenaments i ells han tingut tota una setmana per treballar. Això al final es nota molt”.

El jugador brasiler Ferrao creu que Catalunya “és un bon equip i en els dos partits el públic ha pogut veure espectacle”. Del duel d’avui Ferrao ha assenyalat que “ha estat un partit més complicat, nosaltres hem comès massa faltes i això ha condicionat el nostre joc”.