Lluita i sacrifici a parts iguals en el Catalunya-Múrcia femení
Notícies Generals | 10/02/2017
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala s’ha classificat a la semifinal de Campionat d’Espanya tot i perdre davant una combativa Múrcia (0-1).

CATALUNYA, 0: Anna Muniesa, Èlia Gullí, Irene Garcia, Alexandra Giró, Alba Vidal. També han jugat: Clara Segado, Xènia Bellet, Alba Sánchez, Júlia Vilalta, Clara Rivera, Noelia Vázquez, Laia Beltran.

REGIÓ DE MÚRCIA, 1: Cristina Hernández, Teresa Montesinos, Patricia Ortega, Andrea Marín, Paula López. També han jugat: Claudia Ibáñez, Miriam Zamora, Cristina Riquelme, María de los Ángeles Villa, Antonia Martínez, María Dolores Martínez, Paula Ruiz.

Gols primera part: Patricia Ortega (0-1, min. 11).

Targetes grogues: Alba Vidal (3’), Cristina Riquelme (16’), Paula López (35’).

Àrbitres: Alberto Centeno Bono i Jordi Centeno Bono.

Àrbitra Assistent: Rocío Calvia Valencia.

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

Catalunya i Múrcia han saltat a la pista conscients que es jugaven molt més que la classificació per a la semifinal de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 17 femení de futbol sala. I és que ambdós conjunts són un dels rivals més potents del Campionat i han sortit a demostrar la seva valia. Per això, els primers deu minuts, els dos equips han defensat a mitja pista i s’ha vist reflectida la dificultat en l’elaboració del joc degut a la importància del partit. Les ocasions han arribat amb compta gotes i ha estat Múrcia qui, robant una pilota i generant un tres contra un, ha obert el marcador amb un gol de Patricia Ortega, que ha rematat al segon pal (0-1).

Els nervis han estat molt presents en les files catalanes, ja que en aquest duel els hi ha costat teixir jugades combinades i ha estat Múrcia qui ha tingut més control. A quatre minuts per al descans, però, en una jugada d’atac de la sub 17, Èlia Gullí ha estavellat la pilota a la creueta. Múrcia ha sortit una mica més endollada a causa de la seva necessitat de classificar-se, mentre que Catalunya ha estat imprecisa en molts moments del partit. Tot i això, quan la sub 17 ha pujat a l’atac, ha creat bones oportunitats gràcies a jugades individuals. Cal destacar la gran actuació de la portera Anna Muniesa, que s’ha hagut de lluir de valent.

A la segona part, la igualtat ha continuat a la pista, en la que s’han vist molt poques ocasions de gol. Cap de les dues seleccions ha estat molt encertada en les passades i el joc s’ha anat interrompent. La Catalana ha intentat pujar les línies i en una acció ràpida, les jugadores han fet una bona combinació finalitzada per Clara Segura, que ha acabat a córner. La intensitat s’ha incrementat a mesura que s’anava acostant el final del partit i qualsevol errada es pagava cara. Patricia Ortega ha desaprofitat una bona ocasió a tres minuts per al final en quedar-se sola davant Muniesa, però el seu xut ha acabat fora. Amb dos minuts per endavant, Èlia Gullí ha fet ballar a la tanca murciana fins que ha vist el desmarcatge de Clara Rivera. El seu fort xut, però, l’ha pogut desviar la portera. Les meritòries actuacions de les dues porteres han evitat que el marcador es tornés a moure. Tot i la derrota, Catalunya passa a la semifinal com a millor segon i demà jugarà a les 13 hores davant Castella-La Manxa. L’altre semifinal serà Múrcia-Andalusia a les 11.00 hores.

Al partit han estat presents el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate; els directius de la LCFS i de la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez; i el delegat de la LCFS al Baix Llobregat, Juanma Hernández; entre d’altres.