Matilde Esteves participa al CORE de la UEFA
Comitè Àrbitres | 23/03/2018
L'àrbitra assistent de Primera Divisió Femenina de la subdelegació del Vallès Oriental està participant en la primera fase del programa CORE de la UEFA.
Matilde Esteves participa al CORE de la UEFA

CORE, Centre Of Refereeing Excellence, és una iniciativa impulsada per la UEFA per ajudar a joves àrbitres i assistents europeus a què assoleixin, d’una manera més ràpida i eficaç, tots els mecanismes que els ajudaran a arbitrar en un futur en partits internacionals.

Matilde (Barcelona, 05/12/1991), que ha ascendit aquesta mateixa temporada al grup d'assistents de Primera Divisió Nacional Femenina i està integrada a la plantilla d'assistents de Tercera Divisió Masculina, va entrar al CTA la temporada 2012-2013 i la 2015-2016 va accedir a la categoria d'Àrbitres Assistents de Primera Catalana, iniciant així la seva carrera en aquesta especialitat arbitral.

En aquests dies, juntament amb les altres companyes seleccionades per la RFEF, Zulema González (principal) i Rita Cabañero (assistent), es troba a Nyon, seu de la UEFA, al costat d'un total de 6 dones i 18 homes de 8 països atenent el 'Curs Introductori' que finalitza el proper dijous i que és dirigit per Kyros Vassaras, membre del comitè d’arbitratge de la UEFA.

Des de Nyon, Esteves ens ha atès per donar-nos les seves primeres impressions d'aquest important pas en la seva progressió arbitral. “Primer de tot, he de dir que em sento molt privilegiada per poder ser aquí. Crec que és una experiència molt enriquidora el fet de poder aprendre tant d’àrbitres i assistents de Primera i Segona Divisió de diferents països d’Europa com de l’equip de coaches de la UEFA. Considero que tenen un pla de treball molt ben organitzat on ens poden ensenyar moltes coses sobre situacions que ens trobem tots en els nostres partits del dia a dia, a més d’altres àrees de millora com a nivell físic, per exemple. Només porto dos dies i penso que he après molt, així que segur que tot el que em pugui endur cap a casa una vegada finalitzats aquests nou dies serà molt profitós per la meva carrera arbitral”, assegura.

La segona fase del programa CORE, el 'Curs de Consolidació', tindrà lloc al setembre d'aquest mateix any.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.