Mireia Vera: “El treball en el futbol femení ha avançat amb clubs que aposten per crear seccions”
La nova seleccionadora sub 16 femenina, Mireia Vera, ha explicat quins són els reptes d’aquest combinat en els Campionats d’Espanya i com prepararan la primera fase que es disputarà a Catalunya del 14 al 17 de desembre.
Mireia Vera: “El treball en el futbol femení ha avançat amb clubs que aposten per crear seccions”

T’incorpores a la Federació Catalana de Futbol com a seleccionadora sub 16 femenina. Com et sents?

Molt il·lusionada. És un repte molt gran i amb moltes ganes de començar a treballar amb el cos tècnic, de poder gaudir de les jugadores de Catalunya, que cada vegada van a millor.

Què pots aportar a la Selecció Catalana?

Espero aportar la meva experiència dels anys que he estat entrenant i una visió diferent, d’una persona que ve de fora i poder involucrar-me en les Seleccions Femenines.

Com et definiries com a entrenadora?

Molt i molt treballadora, responsable, molt respectuosa amb les jugadores i molt competitiva. M’agrada molt competir i treure el millor de les meves jugadores.

Vas començar a entrenar equips masculins del futbol base del Girona FC i després vas agafar equips femenins. Què et va portar a fer el canvi?

Vaig marxar a complir un repte a la Índia i quan vaig tornar em van trucar perquè necessitaven a algú per enlairar la secció i no ho vaig dubtar. Em vaig posar a treballar en el futbol femení i tampoc vaig notar gaire canvi.

Què esperes del grup?

Amb el cos tècnic espero poder realitzar un treball conjunt, ajudar-nos en el que faci falta, i tenim unes jugadores amb moltes ganes de competir, créixer i millorar.

Quina serà la teva metodologia de treball?

Entre tots seguirem una mateixa metodologia per a totes les Seleccions i, en principi, seguirem apostant per la que s’ha dut a terme en els anys anteriors perquè ha donat bons resultats, tot i que amb algun canvi.

Quin aspectes tindràs presents a l’hora de fer la selecció de jugadores?

Les seguirem durant la competició, sobretot en les setmanes prèvies al primer entrenament, i partir d’aquí veurem com responen davant la competició, quines són les seves virtuts, etc. I seleccionarem l’equip que creiem que serà millor per a competir.

A la primera fase del Campionat d’Espanya ha tocat Navarra, Extremadura i Castella i Lleó. Tens alguna referència d’aquests conjunts?

No, però sé que, a priori, la selecció de Navarra és la que ens pot posar les coses més complicades, però penso que en una competició com aquesta qualsevol rival i detall et pot provocar no treure els resultats que esperes. Serà una fase competitiva, els tres rivals no són ni millors ni pitjors, sinó que totes ens ho posaran difícil des de l’inici.

La sub 16 femenina és l’actual bicampiona d’Espanya. Això suposa més pressió per a vosaltres?

Sí, de fet és un dels objectius, tornar a revalidar el títol. Sabem que no és un repte fàcil, però s’intentarà al màxim.

Com valores el treball que fan els clubs en el seu dia a dia?

És molt positiu. En els últims anys s’ha millorat molt i el treball en el femení ha avançat amb clubs que aposten per crear seccions. Ens nodrim d’aquest treball que fan els clubs i pensem que cada dia és millor.

Què n’opines del projecte #Orgullosa engegat per l’FCF?

És una iniciativa molt i molt positiva, i que després de molts anys de demanda ara s’ha dut a terme. És molt important per donar més visió al futbol femení. Cada setmana podem veure un partit a la televisió, fet que dóna més repercussió. Cada vegada hi ha més llicències, els clubs aposten més per les noies... És un projecte molt interessant.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.