Nova estructura organitzativa del Comitè Tècnic d’Àrbitres
Comitè Àrbitres | 09/07/2018
La Comissió Executiva i els Delegats Territorials del CTA de l’FCF han celebrat la reunió que posa el punt i final a la temporada 2017-2018, amb la participació del vicepresident Josep Llaó.
Nova estructura organitzativa del Comitè Tècnic d’Àrbitres

La reunió del Comitè Tècnic d’Àrbitres s'ha iniciat amb l'avaluació global de la temporada efectuada pel director, Xavi Moreno, qui ha informat sobre la composició de la nova direcció del CTA de la RFEF, a la qual ell mateix s'ha incorporat com a vicepresident responsable de l'Àrea d'Economia. També s’han tractat diversos temes relacionats amb la reunió de la Comissió de Coordinació Interterritorial, celebrada recentment a Madrid.

A més a més, Moreno ha comunicat els canvis de responsables introduïts en l’organització del Comitè i la seva estructura territorial:

  • Ricardo Segura, vocal d’àrbitres estatals, designat nou vocal adjunt a direcció.
  • Salvador Elias, designat vocal d’àrbitres estatals i membre de la Comissió Executiva.
  • Antonio Zamora, substitueix Manuel Romero a la subdelegació del Maresme.
  • Nacho Torrella, substitueix Ferran Ceacero a la subdelegació del Vallès Oriental.
  • Jordi Jaldón, substitueix  Jesús Ruiz Pueyo a la subdelegació d’Osona.
  • Josep Anton Hernández Calvet, designat nou subdelegat al Vallès Occidental-Terrassa.
  • Rafa Pérez Bernardo, designat nou subdelegat a Figueres.

Els diferents responsables han presentat els resultats i les estadístiques relatives als departaments de formació, arbitratge de futbol platja, arbitratge femení, àrbitres estatals, àrbitres assistents i designacions.

En l'àmbit territorial, la valoració del desenvolupament de competició, tècnic (programes de Nous Àrbitres, Formació Bàsica, Talents, Femenines, Formació Continuada, etc), evolució de les plantilles per categoria, aspectes organitzatius i de procediments, s'han constatat com a positius, posant de relleu que la línia d'actuació està marcada i ben dirigida, però cal seguir treballant per estendre el seu compliment amb l'objectiu d'aconseguir el màxim nivell de compromís i exigència.

A continuació, s'han introduït les principals novetats que, en l'àmbit del sistema classificatori i tècnic, s'implantaran en la temporada que s'inicia:

1)  Es defineixen les proves físiques i tècniques de pretemporada  com a 'obligatòries' per aconseguir el grau d’ 'aptitud' per ser 'actiu'. A  mitja temporada, només les físiques també seran d’ 'aptitud'.

2)  Per a la classificació general seran puntuables les proves físiques i tècniques de pretemporada.

3)  Pel que fa als 'talents', les proves físiques i tècniques de pretemporada i de mitja temporada, totes elles seran puntuables en la classificació específica (àrbitres amb edat per possible ascens).

4)  En les proves físiques de Tercera Divisió i Primera Catalana s'elimina la prova de camp i la de 2000 mt, i se substitueixen per la Intervàl·lica i la prova "Yo-Yo".

5) Per segona temporada consecutiva, es continua amb el programa per a l'accés al nivell d'Àrbitre Oficial (categoria Tercera Catalana) amb un procediment similar al de la passada temporada.

6) Informes Àrbitres Assistents: es poden repetir pel mateix Delegat-Informador i comptabilitzar la puntuació.

7) Crèdits: puntuació per Informes, establint dos períodes (3 fins desembre, 3 fins març).

8) Penalització repesca:  es manté un 20% de penalització per la puntuació obtinguda a les proves de repesca.

9) Descensos AA (Article 20.1 RCTA): els descensos en les categories d’àrbitres assistents es fixaran en el programa classificatori a l’inici de cada temporada. No prenen com a base la posició obtinguda en la classificació, sinó la condició que la puntuació obtinguda en els informes de partits i/o en les proves físiques i tècniques sigui inferior a una determinada nota.

10) Descensos de Tercera Catalana (Article 20.5 RCTA): podran formular sol·licitud d'accés a les categories 'Cursetistes' o 'Situació Especial' segons límits d'edat.

En l'última part de la reunió s’han discutit diferents propostes i s’han presentat qüestions plantejades pels delegats i subdelegats territorials. El vicepresident de l’FCF Josep Llaó també ha estat present en aquesta reunió informativa.

El dossier informatiu de la temporada  2017-2018 es pot consultar fent clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.