Pas endavant de la UFEC i el Govern per tramitar una nova llei de l'Esport i de l'Activitat Física
El directiu Rossend Abella assisteix en representació de l'FCF a l'acte de presentació de l'acord per iniciar la tramitació del text legal, al Parlament.
Pas endavant de la UFEC i el Govern per tramitar una nova llei de l'Esport i de l'Activitat Física
UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), com a promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGAEF), en representació del Govern català, han presentat aquest dijous davant del Parlament de Catalunya l’acord assolit entre les dues parts que ha de permetre la tramitació a la cambra catalana del que ha de ser una nova llei de l'Esport i de l'Activitat Física. El directiu de la Federació Catalana de Futbol Rossend Abella ha estat present en aquest acte.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, i el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, han estat els encarregats d’exposar als representants del món federatiu, associatiu, universitari i polític presents en l’acte la voluntat de començar la tramitació de la nova llei. Esteva s’ha felicitat pel fet que “ara tenim un text comú que ha significat una gran renúncia de la proposta inicial, però treballat des de la generositat per aconseguir una llei per a tots”.

“Volíem un millor sistema per simplificar i homologar-nos en l’àmbit internacional i tenir un finançament digne per al món de l’esport”, ha explicat Esteva, que es mostra optimista de cara al procés que ara s’inicia. “Comença un procediment diferent, però hi arribem amb un acord important. Hem passat per moments de negociació difícil, però s’ha fet un gran treball de forma discreta. En un any tindrem la llei que mereixem”.

Per la seva banda, Gerard Figueras ha explicat que aquesta llei és un “pas endavant important en l’organització del sistema esportiu del país”. “Sabem que el contingut no agradarà a tothom però haurem estat generosos i haurem mostrat la capacitat de renúncia, posant l'interès general per sobre dels interessos individuals amb l’objectiu de posar al dia el sistema esportiu català perquè continuï sent un referent internacional i garanteixi el dret de la ciutadania a practicar esport”, ha afirmat.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha afegit que la nova llei “haurà de dir qui ha de fer què en els propers 15-20 anys i consolidarà un model de funcionamentr de col·laboració entre el món públic i el món privat-associatiu".Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.