Passió, dedicació i imaginació per ascendir del futbol territorial al professional
Comitè Entrenadors | 16/11/2018
El tècnic del RCD Espanyol, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, ha explicat l’evolució que experimenta un cos tècnic des del futbol territorial fins a arribar a l’elit.
Passió, dedicació i imaginació per ascendir del futbol territorial al professional

La segona ponència del 7è Dia de l’Entrenador, amb el títol ‘L’evolució d’un cos tècnic des del futbol territorial al futbol professional’, ha estat impartida pel tècnic del primer equip de l’Espanyol, Joan Francesc FerrerRubi’, acompanyat del seu segon entrenador, Jaume Torras, del preparador físic, Xabi Gil, i del membre del seu staff, Manel González. El tècnic de Vilassar de Mar ha afirmat que “em considero un afortunat per guanyar-me la vida fent el que més m’agrada. He passat per totes les categories fins a arribar a l’Espanyol. No obstant això, segueixo treballant amb la mateixa dedicació i constància que el primer dia. Ser entrenador és la meva passió”.

Per la seva part, el seu segon entrenador, Jaume Torras, ha manifestat que “el respecte es guanya amb el treball dia a dia. Cal saber gestionar l’entorn, tenir bona sintonia amb els jugadors i treballar conjuntament per assolir els objectius”. En referència a l’arribada a l’elit, Torras ha assenyalat que “ara tot té molta repercussió mediàtica, hem d’aprendre a conviure amb ella”.

Al seu torn, el preparador físic, Xabi Gil, ha remarcat que “recomano als entrenadors que estiguin començant que siguin originals, que aprofitin al màxim els entrenaments i que tinguin clar per què serveix cada activitat que programen”. A més, ha explicat que el vessant psicològic cada vegada té un paper més rellevant. “Els tècnics han de buscar la manera de connectar emocionalment amb el vestidor, i fer veure a cada jugador la seva importància en l’equip”, ha afegit.

En darrer lloc, el membre del seu staff, Manel González, ha apuntat que “la nostra feina ara té rellevància perquè estem a l’elit, però hem seguit la mateixa línia de treball des dels nostres inicis. Una de les principals premisses és no treballar de manera individual, ja que el funcionament és global. La coordinació, la imaginació, l’aprofitament dels espais i que els jugadors no estiguin aturats molta estona són aspectes capitals de la nostra metodologia”.

En la seva etapa com a jugador, 'Rubi' va militar a diversos clubs de Segona Divisió ‘B’, com ara el Manlleu, l’Espanyol ‘B’, l’Hospitalet o el Terrassa. La seva estrena com a tècnic va ser a Tercera Divisió amb el Vilassar de Mar. Posteriorment, va dirigir l’Hospitalet, el Sabadell i el filial blanc-i-blau. Després d’una breu experiència a Eivissa, ‘Rubi’ va fitxar pel Benidorm. A continuació, va aconseguir classificar el Girona per disputar el play-off d’ascens a Primera Divisió. Tot seguit, al Barça va formar part del cos tècnic de Tito Vilanova i de ‘TataMartino. També va dirigir el Valladolid a Segona Divisió ‘A’ i, un curs després, va debutar a Primera Divisió com a tècnic del Llevant. Després de mig any a l’Sporting de Gijón, ‘Rubi’ va tornar a Segona Divisió ‘A’ per comandar el projecte esportiu de l’Osca, assolint l’ascens del club a Primera Divisió per primer cop a la història.

GALERIA D'IMATGES



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.