Per tercer any consecutiu, Catalunya es corona com a campiona
FS Notícies | 01/05/2016
La selecció catalana sub 19 de futbol sala revalida el títol de campiona d’Espanya després de batre a l’amfitriona selecció de Ceuta per un contundent 4 a 0, i, per tercer any consecutiu, alça la copa de campiona.

CATALUNYA 4 – 0 CEUTA

CATALUNYA: Bernat Bellet, Àlex Llamas, Shokei Okada, Carles Lavado, David Ruiz, Víctor Andrés, Eric Pérez, Àlex Aguilar, Sergio González, Oriol Santos, Gerard Rabadán i Abraham Garcia.

CEUTA: David Teruel, Nacho, Said, Pipo, Manu, Luís Moreno, Hatim, Iván, David Pescador, Anuar, Adri i Paquito.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Eric Pérez (min. 3), 2 – 0 Eric Pérez (min. 11), 3 – 0 Àlex Llamas (min. 12). (2a part) 4 – 0 Sergio González (min. 19).

ÀRBITRES: Álvaro Fernández Pérez, Kamal Mohamed Daoudi i Almudena Montes Galán.

CRÒNICA: La selecció catalana sub 19 de futbol sala continua fent història, omplint una nova pàgina, i coronant-se, per tercer any consecutiu, com la millor selecció autonòmica d’Espanya de la categoria.  Això ha estat possible gràcies a la gran final que han disputat els catalans contra la selecció autonòmica amfitriona, Ceuta.

La final s’ha iniciat a les 12 hores, amb una gran expectació. Catalunya ha sortit amb les idees molt clares i ha pressionat a tota la pista des dels primers segons, cansant i asfixiant a Ceuta, que anava al darrera intentant robar alguna pilota.

Fruit d’aquesta alta pressió, a en el minut 3 de joc, l’Eric Pérez ha obert el marcador, deixant constància del domini català que ha persistit, obtenint la possessió de la pilota i recuperant ràpid qualsevol pèrdua.

Aquesta dinàmica de joc ha donat moltes ocasions clares a Catalunya. En el minut 11, d’una falta a la frontal de l’àrea, ha arribat el segon gol, del golejador d’aquesta fase final, Eric Pérez. Arribats a aquest punt, la selecció de Ceuta ha començat a treure’s la pressió de sobre i ha tingut alguna oportunitat que ha estat neutralitzada pel rival.

Un minut després, l’Àlex Llamas ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa per fer pujar el tercer gol a favor de Catalunya, resultat còmode amb el que s’ha arribat al mig temps.

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix, amb una defensa catalana molt agressiva pressionant a dalt que, cada vegada que Ceuta ho intentava, es topava amb el mur defensiu que li impedia finalitzar.

Amb al porteria ben protegida, Catalunya continuava tenint diverses ocasions i tenia el control del partit, mentre el rellotge anava avançant. Quan quedaven pocs minuts pel final, Ceuta ha optat per introduir al porter-jugador. I ha estat en el darrer minut de joc quan, l’Abraham, ha bloquejat una pilota i l’ha llançat buscant el cap del Sergio González, que no ha perdonat, i ha marcat el quart gol per Catalunya.

Amb el clar 4 a 0, Catalunya ha revalidat el títol que la col·loca com a campiona d’Espanya.