Plàcida victòria en el debut de la sub 19 masculina davant Extremadura
FS Notícies | 10/01/2018
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala debuta al Campionat d’Espanya, que es disputa a Ibarra, Guipúscoa, amb una clara victòria davant Extremadura per 6 gols a 2. Divendres 12 de gener tornarà a jugar davant València.

CATALUNYA, 6: Borja Puerta, Bernat Povill, Víctor Manuel Muñoz, David Peña, Josep Costajussà, Sergi Trillas, Roberto Gregorio, Luar Estíbalez, Alex Lacambra, Juan Francisco Hervas, Alejandro Ceron i Nicasio Piazza.

EXTREMADURA, 2:  Andrés Vera, Zakariyae El Korroumi, Miguel Ángel Verdejo, David Barroso, Adrián Álvarez, Jaime Polo, Jorge Gómez, Juan Luis Requero, Aarón Chamorro, Lucas Nuevo, Adrián Barroso i Valentín Borreguero.

Gols primera part: Josep Costajussà (1-0, 2’); Aarón Chamorro (1-1, 2’); Roberto Gregorio (2-1, 14’).

Gols segona part: Juan Francisco Hervas (3-1, 32’; 4-1, 32’); Lucas Nuevo (4-2, 33’); Alejandro Ceron (5-2, 37’); Bernat Povill (6-2, 37’).

Targetes grogues: Jaime Polo (22’)

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

Catalunya és la vigent campiona d’Espanya sub 19 masculina de futbol sala i sent conscient d’això, els jugadors han sortit amb molta força per marcar ben aviat. La intensitat s’ha demostrat de seguida i Josep Costajussà ha obert el marcador al segon minut amb un fort xut des de fora l’àrea. Tanmateix, Extremadura no s’ha arronsat davant l’empenta de la Selecció i, en la jugada posterior, Aarón Chamorro ha empatat el duel amb un xut creuat que ha agafat desprevinguts als catalans. A partir d’aquí, veient que els extremenys plantarien cara, la Catalana no s’ha deixat sorprendre i ha dominat el primer temps creant moltes jugades elaborades i arribant amb facilitat a porteria. Un esplèndid Valentín Borreguero, però, ho ha rebutjat tot. Els jugadors dirigits per Jorge Vargas han tingut el control de  la pilota i han pogut desplegar el seu joc d’atac, vistós i col·lectiu. En canvi, Extremadura només ha xutat dues vegades a porteria, una el gol i la segona en un mà a mà que ha resolt molt bé Borja Puerta aguantant la seva posició.

Un dels jugadors més actius ha estat Bernat Povill, que al minut 4 ha tingut una doble ocasió salvada in extremis pel porter d’Extremadura. La constància de Catalunya ha tingut el seu premi amb el gol de Roberto Gregorio en agafar una pilota que ha quedat morta a l’alçada del punt de penal i desfer-se de Borreguero per fer el 2-1. Gregorio i Juan Francisco Hervas han gaudit de diverses ocasions clares, però un peu o una mà del porter rival en l’últim moment han impedit els seus gols. Catalunya també s’ha mostrat superior físicament, superant els extremenys amb llargues carreres i guanyant la posició en el cos a cos.

El minut 32 ha significat un canvi radical en el decurs del partit. I és que en pocs segons, Catalunya ha disposat d’un contraatac de Luar Estíbalez que Josep Costajussà no ha acabat marcant per poc perquè l'extremeny Jorge Gómez l'ha tret en l'últim instant, i perquè Juan Francisco Hervas ha marcat dos gols pràcticament seguits. El primer ha estat un potent xut per l’escaire i en el segon s’ha plantat sol davant el porter en una jugada ràpida de la sub 19. El domini i control de la Selecció ha estat molt evident tot i el gol que ha encaixat amb un xut ras de Lucas Nuevo que s’ha colat per entre les cames de Borja Puerta.

A falta de quatre minuts per al final, Extremadura ha sortit amb el porter jugador i aquesta tàctica li ha costat cara, encaixant dos gols en un minut. Alejandro Ceron ha fet el 5-1 xutant des de camp propi i, poc després, Bernat Povill ha conduit una contra per marcar el definitiu 6-1 a porteria buida. Amb aquesta plàcida però treballada victòria, Catalunya agafa confiança en el debut en aquest campionat que s’està disputant a la localitat d’Ibarra, concretament al Pavelló Poliesportiu Belabieta. La sub 19 té jornada de descans demà dijous, i divendres s’enfrontarà a València a les 17.00 hores.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i el directiu de l’FCF i de la LCFS Joaquim Sala.