Pluja de gols a les semifinals del Campionat d’Espanya Aleví de Futbol Sala
FS Notícies | 13/04/2019
L’efectivitat davant de porteria dóna accés a la final a la Regió de Múrcia i a Castella La Manxa, després de dues semifinals on s'ha vist molta intensitat i, sobretot, molts de gols.

El Pavelló Municipal Germans Margall, de Malgrat de Mar, ha estat l’escenari on s’han disputat, al llarg d’aquest matí de dissabte 13 d’abril, les dues semifinals del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Aleví de Futbol Sala.

2a SEMIFINAL:

ARAGÓ
4 - 7
CASTELLA LA MANXA
ARAGÓ
Hugo Naval Lázaro, Álvaro Oriol Ubeda, Francisco Vallespín Díaz, Hector Pernia Sanz, Aaron Monge Dulgheriu, Alexis Fernandez Ramos, Antonio Del Hoyo Artigas, Diego Lopez Abenia, Javier Ruíz González, Juan Samitier Miguel, Eneko Rivas Rabanales i Jonas Angles Herrero.
Javier Fernández Pacheco Serrano, Miguel Cuevas Jiménez, Arturo Gómez del Campo Muñoz, Ismael Hernández López, Marco Fernández del Valle, Óscar Silvestre González, Daniel García Carrero, Hugo Gil Duran, Carlos Valero Colilla, David Gutiérrez García, Daniel Sánchez Díaz i Carlos Redondo Cano.
Jordi Centeno Bono, Bernardo Simón Benet i Irene Martínez Fernández

INSTAL·LACIÓ:  Pavelló Municipal Germans Margall, de Malgrat de Mar

GOLS: 0-1 Miguel Cuevas (2’), 1-1 Juan Samitier (4’), 2-1 Francisco Vallespín (6’), 2-2 Daniel Sánchez (12’), 2-3 David Gutiérrez (15’), 3-3 Álvaro Oriol (16’), 4-3 Héctor Pernía (16’), 4-4 David Gutiérrez (18’), 4-5 Jonás Angles (23’ p.p.), 4-6 Marco Fernández (25’) i 4-7 Daniel Sánchez (30’).

CRÒNICA: La segona semifinal del campionat, ha iniciat amb un ritme elèctric, símil de la primera semifinal. Als primers compassos de partit, semblava Castella La-Manxa molt més concentrada i amb les idees més clares. La selecció d’Aragó ha sortit a pista una mica despistada i ha encaixat un matiner gol als 2 minuts en una veloç transició manxega. Aquest contratemps els ha despertat i els aragonesos han reaccionat immediatament, donant la volta al marcador, gràcies als gols de Juan Samitier i Francisco Vallespín.

En aquell instant, el tècnic del conjunt manxec, Andreu Linares, ha transmès calma als seus jugadors, i aquests han començat a alliberar-se dels nervis inicials. Castella La-Manxa ha assumit major control del partit, Aragó ha fet un pas enrere defensant a pista pròpia i això ha permès generar ocasions clares a favor de Castella. Al minut 12, després de diverses oportunitats per empatar l’encontre, Daniel Sánchez ben situat al segon pal, ha fet el 2 a 2. Posteriorment, just 5 segons abans d’arribar al descans, el capità manxec, David Gutiérrez, ha tornat a posar el seu equip per davant en una acció de lluita, després de rematar en dues ocasions, per arribar vencent a la mitja part.

L’inici de la segona meitat ha estat demolidor per part d’Aragó. L’equip de Sergio Díaz ha necessitat només 46 segons per anotar dos gols provinents de dos potents xuts llunyans i tornar a capgirar l’electrònic. Castella La-Manxa, com ha demostrat al llarg de tot el campionat, no ha baixat els braços i ha tornat a posar les taules al lluminós. Després d’uns minuts d’intercanvi de cops i ocasions, han estat altra vegada els manxecs, els que han anotat per partida doble, mitjançant dos ràpids contraatacs. Un resultat que ja no ha pogut revertir la selecció aragonesa, tot i intentar-ho fins al darrer sospir. La cirereta per a Castella La-Manxa l’ha acabat posant Daniel Sánchez quan restaven 14 segons amb el 4 a 7 definitiu.

1a SEMIFINAL:

REGIÓ DE MÚRCIA
5 - 4
GALÍCIA
Javier Cadenas Cartas, Álvaro Guillamón Tijeras, Oscar López García, Mariano Salinas Peñalver, David Martínez Segura, Daniel Martínez Ruano, José Miguel Pérez Henarejos, Pablo Salinas Tarraga, Fernando Cobarro Soler, José Mellado Vivancos, José Javier Nicolás Lorente i Jorge Tomas García.
GALÍCIA
Mateo Otero, Jesus Pintos, Erick Orozco, Adrian de la Fuente, Tomas Boquete, Xoel Vilariño, Gabriel Calviño, Alexandre Villagarcia, Cristian Carro, Hugo Lopez, Aimar Gomez i David Vergara.
Ivan López Galiano, Brian Torquemada Martínez i Irene Martínez Fernández

INSTAL·LACIÓ: Pavelló Municipal Germans Margall, de Malgrat de Mar

GOLS: 0-1 Alexandre Villagarcia (4’), 1-1 José Mellado (5’), 2-1 Fernando Cobarro (8’), 3-1 Daniel Martínez (8’), 4-1 Mariano Salinas (15’), 4-2 Aimar Gómez (15’), 5-2 Daniel Martínez (17’), 5-3 Erick Orozco (25’) i 5-4 Xoel Vilariño (29’).

CRÒNICA: Un partit tan transcendental com una semifinal del Campionat d’Espanya de Futbol Sala, a priori, pot deparar un joc conservador i poc atractiu. Però la posada en escena de murcians i gallecs ha estat frenètica i atrevida. Molta intensitat i valentia per part d’ambdues esquadres en l’arrancada de l’encontre, generant moltes ocasiones manifestes de gol pels dos costats. Fruit d’aquest joc ofensiu, al minut 4, Alexandre Villagarcia ha caçat una pilota morta dins l’àrea i ha fet el 0 a 1. La resposta murciana no s’ha fet esperar i al següent minut, José Mellado des del cor de l’àrea ha superat el porter gallec, posant la igualada a l’electrònic. El gol ha estat psicològic pels dos equips. Múrcia ha fet un pas endavant i Galícia s’ha trobat desconcertada i indecisa al terreny de joc. Aquesta situació l’ha sabut aprofitar la selecció de César Ruiz. Mitjançant Fernando Cobarro i Daniel Martínez, en un boig minut 8, han fet pujar el 3 a 1 al marcador.

La selecció aleví de Galícia no s’ha donat per vençuda i lluny de tirar la tovallola, ha treballat per reduir la diferència en el resultat. Però el desencert cara a gol i les bones intervencions dels dos porters murcians, han frustrat les intencions gallegues i, en un contraatac, Mariano Salinas ha guanyat l’esquena a la defensa rival i amb un bon xut creuat a l’escaire, ha fet el 4 a 1 als 40 segons abans de la mitja part. Quan tot semblava que la primera meitat finalitzaria amb aquest resultat, el capità gallec, Aimar Gómez, ha aprofitat una falta a la frontal de l’àrea i ha marcat el segon gol de Galícia, per entomar el túnel de vestidors amb esperança de remuntada.

A la represa, l’equip de Gael Alessandro Madarnas, ha sortit decidit a revertir la situació, però novament en una transició ràpida, ha estat Múrcia qui ha sacsejat la porteria contrària. Malgrat l’adversitat, Galícia no ha renunciat a la seva filosofia de joc i ha continuat desplegant un molt bon futbol sala col·lectiu, trenant jugades elaborades, generant ocasions de gol, però sense aconseguir materialitzar-les. Finalment, l’esforç té la seva recompensa i la selecció gallega ha reduït el marcador. Primer amb un xut ras des de dins l’àrea i a falta d’1 minut i mig pel final, amb un tir de 10 metres. Els darrers 90 segons de partit han estat una autèntica batalla a la pista, amb envestides gallegues i la resistència murciana. El resultat final ha estat de 5 a 4 a favor de la Regió de Múrcia, reflex clar del nivell i la intensitat del partit.

INSTAL.LACIÓ:  Pavelló Municipal Germans Margall, de Malgrat de Mar

GOLS: 1 – 0 Alexandre Villagarcía (2’); 2 – 0 Alexandre Villagarcía (3’ ); 3 – 0 Alexandre Villagarcía (5’); 4 – 0 Gabriel Calviño (13’ ); 4 – 1 Juan Samitier (16’); 4 – 2 Juan Samitier (20’); 5 – 2 Davis Vergara (21’); 6 – 2 Xoel Vilariño (23’)1 – 0 Alexandre Villagarcía (2’); 2 – 0 Alexandre Villagarcía (3’ ); 3 – 0 Alexandre Villagarcía (5’); 4 – 0 Gabriel Calviño (13’ ); 4 – 1 Juan Samitier (16’); 4 – 2 Juan Samitier (20’); 5 – 2 Davis Vergara (21’); 6 – 2 Xoel Vilariño (23’)

CRÒNICA: Des de l'inici ha quedat molt clar que també podia ser el campionat de Galícia, i, per aquest motiu els gallecs han sortit a segellar el tercer lloc amb determinació i control del joc anotant 3 gols en els primers 5 minuts als peus d'Alexandre Villagarcía que està realitzant un gran campionat d'Espanya. A poc a poc Aragó s'ha anat desfent del domini gallec aconseguint les primeres arribades a porteria contrària, amb els aragonesos controlant el joc. A continuació ha arribat el quart gol gallec en un ràpid contraatac, poc abans del descans, que deixava el partit amb clar color gallec .
La segona part s'ha iniciat amb l'equip aragonès molt endollat, disposats a vendre cara la seva derrota, i ràpid han aconseguit sorprendre perforant la porteria gallega establint el 4 - 1 en el marcador. Creure és estimar, i voler és poder, i així ho ha seguit intentant Aragó aconseguint un golàs des dels 15 metres que ara sí començava a amenaçar l'equip gallec en el marcador. Conscients de la determinació amb què ha afrontat l'equip aragonès la segona part, Galícia ha tornat a establir una defensa pressionant a tota la pista que ha interromput la fluïdesa del joc aragonès i ha aconseguit dos gols en els minuts 21 i 23, que tancaven les opcions de remuntada aragonesa. Malgrat tot, els aragonesos han volgut esgotar totes les seves opcions i mancant 3 minuts han optat per utilitzar porter-jugador, competint a gran nivell fins al xiulet final. D'aquesta manera, Galícia es fa amb el tercer lloc del campionat, a l'espera de la gran final entre Castella la Manxa i Múrcia demà a les 11.00 hores en aquest mateix escenari.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.