Poc premi per una Catalunya superior i molt intensa
Notícies Generals | 05/04/2017
La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala ha aconseguit empatar a 4 davant Castella La Manxa en un partit intens i vibrant que no s’ha tancat fins els últims segons.

CATALUNYA, 4: Joel Rivilla, Joel Molina, Nil Prieto, Alage Sanha, Hugo Durán, Pau Ramos, Aitor Santiago, Xavier Busquets, Toni Rodríguez, Aleix Estanyol, Gaizka González, Mark Checa.

CASTELLA LA MANXA, 4: Javier Fernández, Miguel Cuevas, Marco Fernández, David Gutiérrez, Hugo Gil, Diego Méndez, Miguel Diaz, Jorge Machin, Daniel Sánchez, Raúl Collado, David Dasilva, Carlos Valero.

Gols primera part: David Dasilva (0-1, min. 2); Carlos Valero (0-2, min. 6); Aleix Estanyol (1-2, min. 6); Toni Rodríguez (2-2, min. 10); Marco Fernández (2-3, min. 15).

Gols segona part: David Dasilva (2-4, min. 19); Gaizka González (3-4, min. 22); Xavi Busquets (4-4, min. 30).

Targetes grogues:  Xavi Busquets (11’), Joel Molina (16’ i 18’), David Gutiérrez (25’).

Àrbitres: Javier Fernández Fuentes i José Lara Benjumea.

Àrbitre Assistent: Francisco Martínez Sánchez.

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

Catalunya no ha començat amb bon peu el seu primer partit del Campionat d’Espanya Benjamí de futbol sala davant Castella la Manxa, disputat al Pavelló Municipal d’Esports de Salou. Al minut dos, David Dasilva ha inaugurat el marcador en rebre tot sol davant el porter català. Pocs segons més tard, en una ràpida contra, Alage Sanha ha intentat una vaselina i la pilota s’ha estavellat al travesser. A partir d’aquí, Catalunya ha dominat el partit i ha generat moltes ocasions clares de gol que només el porter manxec s’ha encarregat de desbaratar. En una d’aquestes accions, Gaizka González ha enviat la pilota a l’escaire i quan la grada ja cantava gol, el porter ha tret una gran mà salvadora. Instants després, de nou, el porter de Castella La Manxa ha tornat a salvar el seu equip en un xut llunyà de Joel Molina. Fins a cinc ocasions consecutives ha tingut Catalunya per empatar, però sota pals els rivals han estat molt segurs.

Castella La Manxa ha tingut molt encert a pilota aturada, i és que els dos següents gols han arribat de falta i per dalt. Així doncs, Carlos Valero ha fet el 0-2 des de tres quart de camp. La Selecció Benjamina no s’ha rendit i ha seguit lluitant cada una de les jugades. El partit ha estat marcat per l’alta intensitat d’ambdós conjunts i la gran qualitat tècnica dels catalans. Aleix Estanyol ha estat l’encarregat de retallar distàncies aprofitant una sèrie de rebots per marcar a porteria buida. Poc després, Toni Rodríguez ha establert l’empat gràcies a una bona jugada de Xavi Busquets, que ha provocat tres rebots seguits. Rodríguez podria haver ampliat el resultat en rebre una pilota alta que ha rematat a la mitja volta i de volea, però la pilota ha sortit fregant el pal.

Quan només quedava un segon per al descans i amb una Catalunya molt superior ha arribat el tercer gol dels manxecs. Novament, una falta a tres quarts de camp li ha servit a Marco Fernández per marcar, per dalt, el 2-3, un resultat molt injust pel que s’ha vist sobre la pista. Catalunya ha patit un revés que s’ha fet evident a l’inici de la segona part, ja que els jugadors han sortit una mica desconcertats. Amb pocs segons de marge, Xavi Busquets ha enviat la pilota al travesser, i Alage Sanha ha vist com li anul·laven un gol per mans dins l’àrea.  Al minut 19, Joel Molina ha vist la segona groga i Catalunya s’ha quedat amb un menys durant dos minuts. Castella La Manxa ha tret avantatge d’aquesta superioritat i David Dasilva ha marcat el 2-4, sol davant el porter. Tanmateix, els ànims dels jugadors no han decaigut i, dos minuts més tard, Gaizka González ha retallat diferències en transformar una falta indirecte a la frontal de l’àrea quan el porter ha superat els quatre segons reglamentaris.

El final del partit ha estat un continu d’anades i vingudes amb ocasions per les dues bandes i amb els porters com a protagonistes. Sanha ha tornat a enviar la pilota al pal quan faltava un minut per finalitzar. Catalunya no ha defallit en cap moment i ha confiat sempre en les seves possibilitats de remuntada. El gol de la victòria no ha arribat, però sí el de l’empat en una falta des de tres quarts de pista i transformada per Xavi Busquets amb només 33 segons de marge. Tot i l’empat, el 4 a 4 és un bon resultat per la Selecció Catalana que, demà dijous, s’enfrontarà a Astúries a les 12.45 hores.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; i el directiu de la LFCS de la FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; entre d’altres.