Quatre àrbitres catalanes, candidates a l'ascens a Primera Iberdrola
Comitè Àrbitres | 23/06/2020
Cecilia Muñoz, Ágata González, Iria Pujol i Meritxell Guàrdia realitzaran les proves per pujar a la màxima categoria del futbol femení estatal.
Quatre àrbitres catalanes, candidates a l'ascens a Primera Iberdrola
Cecilia Muñoz

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol ha seleccionat per participar en les proves d’ascens a Primera Iberdrola a les àrbitres principals Cecilia Muñoz i Ágata González, i a les àrbitres assistents Iria Pujol i Meritxell Guàrdia. Tant les proves físiques com les proves tècniques tindran lloc el pròxim mes de juliol, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell i la delegació de l'FCF al Vallès Oriental, a Granollers. Actualment el CTA de l’FCF compta amb Ainara Acevedo, Matilde Esteves, Mariona Peralta i Ylenia Sánchez a la màxima categoria del futbol estatal femení. Les quatre noves aspirants són:

ÀRBITRES
NOM EDAT DELEGACIÓ
CECILIA MUÑOZ 22 MARESME
ÁGATA GONZÁLEZ 23

GIRONA

 

ÀRBITRES ASSISTENTS
NOM EDAT DELEGACIÓ
MERITXELL GUÀRDIA 22 MARESME
IRIA PUJOL 23 LLEIDA

Ágata González

La directora tècnica d’arbitratge femení del CTA de l’FCF, Anna Zardaín, valora molt positivament el fet que quatre àrbitres catalanes optin a l’ascens a Primera Iberdrola. “Es tracta de quatre àrbitres amb experiència consolidada que han demostrat tenir les capacitats i la preparació necessària per poder optar a l’ascens. Afronten el repte amb il·lusió, entusiasme, i amb molta dedicació tenint en compte que són unes proves molt exigents. Malgrat les dificultats pel confinament, han treballat intensament i s’estan preparant diàriament per arribar en les millors condicions possibles”, destaca.

Iria Pujol

Pel que fa al nivell actual de l’arbitratge femení català, Zardaín assegura que “som la federació territorial amb més àrbitres femenines a Primera Iberdrola, i comptem amb una presència femenina consolidada a Segona Divisió ‘B’, Tercera Divisió Nacional i Primera Catalana masculines”. En aquest sentit, apunta que “des del CTA s’està treballant per tal d’incrementar la presència de dones àrbitres de futbol a nivell de totes les categories, tant femenines com masculines. Els reptes de futur són augmentar la participació al mateix temps que treballem per la promoció, de manera que aquesta presència no només sigui quantitativa sinó qualitativa”.

Meritxell GuàrdiaUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.