Rècord històric de preinscripcions al curs de nous àrbitres
Comitè Àrbitres | 22/03/2020
El CTA de l’FCF ha tancat el període de preinscripció per accedir al curset de nous àrbitres amb una xifra rècord de 1.003 aspirants.
Rècord històric de preinscripcions al curs de nous àrbitres

L’excel·lent tasca formativa que realitza el Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Futbol s’ha vist reflectida en l’assoliment d’una xifra rècord. I és que ha conclòs el període de preinscripció per accedir al curs de nous àrbitres amb un total de 1.003 aspirants. La distribució territorials dels preinscrits ha estat de la següent manera: 308 al Barcelonès, 438 a les comarques barcelonines, 76 a Girona, 91 a Lleida, i 90 a Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’edat mitjana dels aspirants és de 17,2 anys, dels quals 65 són noies.

Tal com indica el corresponent Pla de Formació, com a requisit per a la matriculació, els aspirants properament hauran de superar un examen de comprensió oral i escrita que s'efectuarà de forma prèvia a la formalització de la inscripció. Per tant, s’obrirà la fase en la qual es procedirà a efectuar aquestes proves selectives escrites, així com les entrevistes personals amb els aspirants al curset. Finalment, els seleccionats seran matriculats i iniciaran la part lectiva teòrica i pràctica del curset.

El director del CTA de l’FCF, Xavier Moreno, afirma que “és una satisfacció tant pel CTA com per l’FCF en el seu conjunt. Aquestes més de 1.000 persones que volen ser àrbitres es deu principalment a dos motius. En primer lloc, a l’èxit de les campanyes impulsades per la Federació Catalana de Futbol en les últimes temporades. I, en segon lloc, al reconeixement de la figura dels àrbitres, cada cop més valorat, tractats com a esportistes i participants del joc”. En aquest sentit, Moreno assenyala que “tenim a 2.000 àrbitres en actiu, i volen incorporar-se 1.000 nous la propera temporada. Estem treballant en el camí correcte”.

D'acord amb les mesures extraordinàries amb motiu de l'evolució de la pandèmia de la malaltia per COVID-19 i de la declaració de l’estat d’alarma, l’FCF ha dictaminat decretar la suspensió de tota l’activitat federativa que requereixi presència física en qualsevol local federatiu. Per tal motiu, el calendari inicialment previst pel desenvolupament del Curs Nous Àrbitres resta en suspens temporalment, fins a la represa de les activitats formatives presencials a les diferents delegacions territorials. El CTA informarà tan aviat com sigui possible del nou calendari amb les dates oportunes.

 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.