Reunió entre l’FCF i els Mossos d’Esquadra per valorar la temporada
Notícies Generals | 10/07/2019
L’objectiu de la trobada era analitzar com s’ha desenvolupat el curs 2018-2019 en matèria de violència, racisme, xenofòbia i intolerància en l’esport, així com les incidències més destacades que han requerit actuació policial.
Reunió entre l’FCF i els Mossos d’Esquadra per valorar la temporada

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d’Esquadra han mantingut aquest dimarts una reunió institucional, amb motiu de la col·laboració habitual entre les dues institucions. El Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, acompanyat de representants de diferents comitès, ha rebut els representants del cos policial en la trobada celebrada a la seu central de l’ens federatiu, a Barcelona. El principal objectiu de la reunió era valorar com havia transcorregut la temporada en matèria de violència, racisme, xenofòbia i intolerància en l’esport, així com les incidències més rellevants que han requerit presència o actuació policial.

Durant la temporada 2018-2019 ha estat necessària la presència policial en 121 partits, a requeriment dels clubs o de la mateixa Federació, i s'ha constatat que la majoria d'actuacions han tingut lloc de forma repetida en els mateixos camps, per la qual cosa es planificaran reunions amb els clubs afectats, amb presència de representants de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l'FCF i del cos de Mossos d'Esquadra. La finalitat d’aquestes trobades serà recordar les obligacions que estableix el text únic de la Llei de l'esport de Catalunya en matèria de prevenció de baralles i aldarulls i si els indicadors no milloren, s'estudiaran les accions a emprendre com l'obligació de contractar seguretat privada per part del club incomplidor, si s'escau.

A la vegada, s'ha valorat molt positivament l'intercanvi d'informació en el marc que permet la normativa vigent, fet que ha suposat que els Comitès de Competició disposessin de dades complementàries per resoldre els expedients disciplinaris. També ha permès a Mossos d'Esquadra completar les seves diligències administratives i/o penals, d’acord amb la informació aportada per la Federació. A més, s'ha acordat mantenir una reunió amb caràcter setmanal per contrastar les incidències dels caps de setmana i establir una política conjunta de prevenció d'incidents en els encontres de futbol tutelats per l'FCF.

També s'elaborarà conjuntament material informatiu amb infografies adreçat als clubs, per tal que recordin la normativa vigent en matèria de l'esport i de la celebració d'esdeveniments esportius, especialment pel que fa a begudes alcohòliques, pirotècnia, assegurances obligatòries, prevenció de baralles i desordres, etc.

En definitiva, s'ha valorat molt positivament el descens d'incidents des de l'entrada en vigor de les campanyes de l'FCF (http://fcf.cat/campanyes), impulsades conjuntament amb la Generalitat de Catalunya a través del Consell Català de l'Esport. Tot i això, s’ha coincidit que cal seguir mantenint una estreta col·laboració per impedir espais d'impunitat d'aquells federats i espectadors multireincidents. Així doncs, en el marc de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l'FCF, se seguirà treballant per implicar els titulars dels equipaments esportius en el manteniment del bon ordre esportiu, en la difusió del Codi Ètic de l'FCF dins de l'estructura dels clubs, que també serà un dels objectius de la nova campanya de promoció del futbol amateur ‘Tots som un equip’, i en la conscienciació ciutadana en els valors del respecte i el joc net.

Per part de l’FCF han participat en la trobada el secretari general, Oriol Camacho, acompanyat de representants de diferents comitès de l’FCF. Per la seva banda, els representants del cos dels Mossos d’Esquadra presents en la visita han estat el coordinador general de seguretat en esdeveniments esportius, Josep Saumell, i el cap de l’oficina de l’esport de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Consulta tota la documentació de l'Assemblea General Ordinària del 2020.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.