S’activa el paquet de mesures per a clubs de categoria nacional
Notícies Generals | 26/03/2020
L’FCF engega els contactes amb els clubs per tramitar els ajuts presentats per la RFEF, amb l’objectiu de garantir la seva viabilitat econòmica davant la crisi per la COVID-19.
S’activa el paquet de mesures per a clubs de categoria nacional

La Federació Catalana de Futbol ha engegat els contactes amb els clubs catalans de categoria nacional, per tramitar el paquet de mesures extraordinàries presentat per la RFEF davant la crisi de la COVID-19. Després de la videoconferència mantinguda en el dia d’ahir pel president de la RFEF, Luis Rubiales, amb el president de l’FCF, Joan Soteras, i la resta de presidents de les federacions territorials, aquest dijous l’FCF, a través del coordinador territorial de la RFEF a Catalunya, Josep Ayuso, ja es troba treballant de forma conjunta amb els clubs per activar la sol·licitud dels ajuts, que pretenen garantir la seva viabilitat econòmica i el pagament dels salaris durant l’aturada de la competició.

En aquest sentit, la RFEF s’ha compromès a destinar una línia de crèdit de 4 milions d’euros per a clubs de futbol no professional. Aquest avanç de tresoreria es podrà retornar en dues temporades sense interessos i hi podran accedir els clubs de Segona Divisió ‘B’ i Tercera Divisió de futbol; de Primera, Segona i Segona ‘B’ de futbol sala; i de Primera i Segona Divisió Femenina de futbol sala. També s’ofereix ajuda puntual als clubs de futbol femení del ‘Programa Elit’ que acreditin dificultats econòmiques.

A més, el paquet de mesures contempla l’ajornament sense sancions dels possibles deutes dels clubs amb els futbolistes, generat durant el període d’inactivitat a causa de la COVID-19, assegurant el 100% del salari de jugadors i jugadores, prèvia negociació amb els sindicats. Tanmateix, les llicències professionals ‘P’ tindran cost zero durant les pròximes dues temporades en futbol i futbol sala nacional.

Alhora, la RFEF ha anunciat el manteniment de les subvencions compromeses fins la data amb els clubs d’aquestes categories, a través de programes com ‘Impuls 23’, i la posada en marxa de forma immediata dels ajuts procedents del pla ‘Base amb valors’ de la UEFA.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.