Tetracampions d'Espanya de futbol sala!
Notícies Generals | 02/04/2017
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala doblega a Múrcia per 7 a 3 en un duel vibrant i es converteix en la primera selecció d’Espanya en conquerir aquest trofeu per quarta vegada consecutiva.

Fitxà tècnica:

CATALUNYA, 7: Marc García, Mario López, David Álvarez, Alex Llamas i Juanjo  Caro. També han jugat: Marc Enric, Jordi Mayor, Carles Lavado, Joan Paredes, David Ruiz i Roger Carbó.

MÚRCIA, 3: José Antonio Guillamón, Salvador Mirete, Antonio García, José Mario Cuenca i Fernando Cobarro. També han jugat: Jesús Carrasco, Youssef Ghouzali, Jorge Pliego, Pedro Lison, Carlos Bartolomé, Jorge Montiel i José Saura.

Gols primera part: Juanjo Caro (1-0, 10’),  Carles Lavado (2-0, 15’), Alex Llamas (3-0, 18’).

Gols segona part: José Mario Cuenca (pp. 4-0, 22’), Salvador Mirete (4-1, 23’), Mario López (5-1, 30’), Juanjo Caro (6-1, 34’), José Saura (6-2, 37’), José Saura, (6-3, 38’), Roger Carbó (7-3, 40’).

Targetes grogues: Juanjo Caro (34’), José Mario Cuenca (39’).

Àrbitres: Alberto Centeno Bono i Jordi Centeno Bono.

Àrbitre assistent: José L. Lara Benjumea.

Espectadors: 580 persones.

La Selecció Catalana sub 19 masculí de futbol sala s’ha proclamat campiona d’Espanya per quarta vegada consecutiva en tombar a Múrcia en un pavelló de El Castell ple a vessar. Conscients de la importància del partit, Catalunya ha sortit a per totes des de l’inici. L’equip d’Antonio Mesa ha intentat avançar-se ràpid en el marcador amb combinacions ràpides i precises, però sense arriscar en defensa. La primera ocasió catalana ha estat un xut a la mitja volta de Juanjo Caro que el porter José Antonio Guillamón ha aconseguit refusar. Instants després, Alex Llamas ha estat a punt de sorprendre els murcians amb un tir que ha picat en els dos pals abans de sortir fora.

Per la seva part, Múrcia ha patit per defensar a David Ruiz, que ha aprofitat la seva alçada per fixar contínuament a un defensor i servir pilotes interessants als seus companys quan s’incorporaven a l’atac.  D’aquesta manera ha arribat el primer gol del partit al minut 10. Ruiz ha assistit a Juanjo Caro, que ha superat a dos rivals amb una finta espectacular i ha perforat la xarxa murciana amb un xut sec a la base del pal dret. Després d’encaixar el gol, la Regió de Múrcia ha despertat i Pedro Lison ha provat fortuna amb un xut llunyà que s’ha marxat desviat per sobre el travesser.

La defensa catalana ha sabut aturar amb encert el potencial golejador d’una selecció que dissabte va superar amb claredat a Navarra per 8 a 2. Amb un Marc García molt segur sota pals, els d’Antonio Mesa pràcticament no han concedit cap ocasió clara de gol durant els primers vint minuts de joc. Quan faltaven cinc minuts per al descans, Ruiz ha tornat a guanyar la posició i ha fet la passada de la mort per Carles Lavado, que ha marcat el segon gol català. Arran d’aquest gol, Múrcia s’ha abocat a l’atac per escurçar diferències. El tercer gol ha arribat en un córner visitant. Marc García ha blocat l’esfèric i ha llençat una ràpida contra magistralment conduïda per David Ruiz i que ha materialitzat Alex Llamas en superar el porter murcià en l’u contra u.

En la represa, el seleccionador murcià, Guillermo Martínez, ha modificat el sistema tàctic per tenir més presència al camp català. Liderats pel seu capità, Fernando Cobarro, la Regió de Múrcia ha assumit riscos en defensa per reduir diferències. Així, ha arribat la quarta diana de la Selecció, que ha estat un gol en pròpia porta de José Mario Cuenca en un mal refús defensor. A continuació, però, els murcians s’han refet de la jugada anterior amb una diana de Salvador Mirete que els ha donat aire fresc per encarar els minuts que faltaven de la segona part.

Els últims deu minuts de la final han estat marcats per una Catalunya que ha mantingut la calma quan més pressionaven els murcians. Els d’Antonio Mesa han tancat les línies de passades murcianes i han desbaratat els atacs visitants. Quan Múrcia estava jugant de cinc, Mario López ha marcat el cinquè des del seu propi camp. Catalunya ha afrontat el tram final amb la seguretat que el títol no es podia escapar. En una nova jugada a la contra, Juanjo Caro ha rematat sol de cap per posar el sisè en el marcador. La Selecció Murciana ha marcat dos gols en els últims minuts, obra de José Saura. En l’últim minut del xoc, Roger Carbó ha marcat el setè amb un xut a porteria buida. D’aquesta manera, Catalunya s’ha proclamat campiona d’Espanya sub 19 masculí per quart any consecutiu i de manera brillant.

Per la seva part, Navarra ha guanyat el trofeu al Joc Net Mans Unides, mentre que el responsable del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez, ha estat premiat amb el guardó Fair Play Institucional de la RFEF.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials de Futbol Sala, Gonzalo de Azkárate Gaztelu; els directius de la FCF i la LCFS Quim Sala, Juan Carlos Hueto i Javier Lerma; el responsable del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, Marcelino Blázquez; els subdelegats territorials de la FCF, Andreu Falomí i Juanma Hernández; l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Ribas; i el regidor d’esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Toni Molar, entre d'altres.