Treball, constància i intensitat en la victòria de Catalunya
Notícies Generals | 21/01/2017
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala aconsegueix la segona victòria del campionat després de derrotar Andalusia en un partit intens i molt treballat (4-2).

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 4: Yerai Guardia, Mario López, Alex Llamas, David Ruiz, Juan José Caro. També han jugat: Marc Garcia, Raúl Muñoz, Jordi Mayor, Carles Lavado, David Álvarez, Joan Paredes i Marc Enric Elias.

ANDALUSIA, 2: Pablo Barba, Ignacio Caballero, Alejandro Sanz, José Amine Moya, Alberto Gómez. També han jugat: Jesús Molina, Mohamed Reda Khayat, Salvador Donaire, Manuel Martín, Cristian García, Juan Luna i Eliezer Chan.

Gols primera part: Alex Llamas (1-0, min. 7); David Ruiz (2-0, min. 9).

Gols segona part: Cristian García (2-1, min. 25); David Ruiz (3-1, min. 31); Cristian García (p. 3-2, min. 36); Juan José Caro (4-2, min. 37).

Targetes grogues: Cristian García (25’); Mario López (25’); Manuel Martín (27’); David Ruiz (31’); Alex Llamas (36’).

Àrbitres: Manuel Burillo López i Sergio Rodríguez Aguado.

Àrbitre Assistent: Enrique Rascón Lozano.

Espectadors: 500 persones, aproximadament.

Catalunya ha sortit a per totes. Davant Andalusia no volia cap sorpresa i la Catalana ha estat un vendaval, generant múltiples ocasions clares i no deixant sortir els andalusos de la seva pista. El domini de la sub 19 s’ha fet evident amb diversos xuts d’Alex Llamas i Juanjo Caro que han sortit fregant el pal. La intensitat de Catalunya ha estat molt elevada, deixant sense capacitat de reacció a Andalusia. Al minut 3, Llamas ha avisat a l’estavellar la pilota al travesser. Tres minuts més tard, el mateix Llamas ha obert el marcador en un llançament de falta directe. I al minut 8, David Ruiz ha aprofitat un rebot dins l’àrea andalusa per fer el segon (2-0).

Andalusia ha intentat reaccionar enviant una pilota al pal, però els catalans han seguit tenint la possessió de la pilota. Amb el resultat a favor, els jugadors d’Antonio Mesa ha adormit una mica el partit i els andalusos ho han aprofitat per controlar el seu joc. Tanmateix, la sòlida defensa catalana ha fet molt difícil qualsevol aproximació. Quan faltaven set minuts per al descans, Salvador Donaire ha realitzat una gran jugada individual que ha sortit fregant el pal, i pocs minuts després, Andalusia ha tingut una altra bona ocasió per marcar el seu primer gol.

Catalunya ha demanat temps mort i, a partir d’aquí, ha tornat a agafar les regnes del partit, sense crear perill, però mantenint de nou una gran solidesa defensiva. Quan Andalusia ha tingut la pilota no ha pogut crear cap ocasió clara i amb aquestes bones sensacions s’ha arribat al descans.

A la represa, els andalusos han volgut retallar distàncies ràpidament i han posat en dificultats a la sub 19. De fet, Llamas ha salvat sota pals el gol, però, poc després, ni la defensa ni el porter català han pogut evitar el xut de Cristian Garcia quan ha fet dos retalls dins l’àrea (2-1). Catalunya ha continuat gaudint de diferents ocasions molt clares, sobretot a pilota aturada, però els pals i el porter rival han evitat una golejada. Al minut 29, David Ruiz ha rematat al segon pal, però de nou, el porter ha fet una intervenció de mèrit salvant el seu equip. Un minut després, un nou xut de Ruiz des de la banda esquerre s’ha estavellat al pal. Poc a poc, la Catalana ha tornat a acorralar a Andalusia al seu camp. En una excel·lent jugada d’Alex Llamas per banda dreta, superant l’u contra u amb el seu defensor, ha donat l’assistència a David Ruiz al segon pal per a que, ara sí, marquès el tercer (3-1).

Els rivals no han abaixat els braços i han seguit intentant aproximar-se a l’àrea catalana. En una transició de 2x1, els andalusos han creat una clara ocasió que ha sortit fregat el pal. En els instants finals s’ha vist molta intensitat i un alt ritme de joc. Per això, Catalunya ha disposat de dues oportunitat, una de Ruiz en un mà a mà amb el porter que ha aturat amb el cos, i l’altre de Llamas amb un gran xut des de dotze metres, estavellant la pilota al pal. A falta de sis minuts per al final, ha estat Jordi Mayor qui ha posat a prova el porter. Al minut 35, Andalusia ha tret l’artilleria i ha sortit amb el porter-jugador per executar l’estratègia.

Amb només quatre minuts per endavant, els àrbitres han xiulat penal per mans d’Alex Llamas, i Cristian García s’ha encarregat de transformar-lo posant suspens i emoció al partit (3-2). A partir d’aquest moment, cada minut que passava ha estat crucial, ja que s’ha parat el joc diverses vegades per faltes, que han resultat clau. Juanjo Caro ha provocat la cinquena falta andalusa i, el llançament de deu metres favorable a Catalunya, ha suposat el 4-2 final. Llamas s’ha encarregat de xutar la falta i el rebot ha caigut a les botes de Caro, que ha tancat el resultat.

Faltaven poc més de tres minuts per al xiulet final i Andalusia, jugant de cinc, ha cregut en l’empat. Tanmateix, la bona defensa catalana ha repel·lit qualsevol acció de perill. A més, en dues ocasions, Caro ha tingut l’oportunitat de marcar a porteria buida, però els seus xuts a distància no han trobat la porteria per ben poc. Amb 50 segons de joc, Yerai Guardia encara ha tingut temps de desviar al pal un xut lateral de Manuel Martín. Catalunya ha aguantat molt bé els últims atacs d’Andalusia i ha aconseguit els tres punts.

Al partit ha assistit el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; els directius de la LCFS i la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu de la LCFS i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el directiu i delegat de la FCF al Bages-Berguedà, Esteve Olivella; i el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez.