Triomf de prestigi de Catalunya Aleví per recuperar sensacions
FS Notícies | 13/04/2019
Els jugadors de Gerard Pusó han derrotat les Illes Balears per 1 gol a 3 després de signar una actuació molt sòlida que ha portat als catalans a adjudicar-se el primer triomf a la fase de continuació del Campionat d'Espanya.

Illes Balears
1 - 3
Catalunya
Juan Pizá, Pablo Artigues, Lucas Trujillo, Abel López, Alonso Calbache, Fernando Martínez-Carrasco, Lluís Oliver, Sergi Pérez, Iker Tirado, Rafel Garcia, Xavier Massot i Pedro Jaume Ballester.
Catalunya
Marc Carim, Aleix Estanyol, Pol Rodríguez, Juan Carlos Martínez, Pau Ramos, Gaizka González, Nil Prieto, Adrián Morales, Pol López, Àlex Cervera, Lou William Marley i Julen Coleto.
1-2 Pablo Artigues (26')

0-1 Pol López (14’); 0-2 Aleix Estanyol (24’) i 1-3 Nil Prieto (27').

Nil Prieto (27')
Xavi Garcia i Víctor Pasamontes (àrbitres principals); Anabel Labaila (àrbitra assistent).

Triomf balsàmic de categoria. La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha superat les Illes Balears per 1 gol a 3 i s’ha adjudicat la victòria en el primer dels dos partits de la fase de continuació que Catalunya jugarà durant el dia d’avui. Els quadribarrats han sortit amb una marxa més que els balears en un inici de la primera meitat marcat pel constant atac i gol de la Selecció a la porteria de Pedro Jaume Ballester. Aleix Estanyol i Juan Carlos Martínez han protagonitzat les primeres ocasions de perill catalanes a la porteria d’unes balears que han patit durant els primers compassos del partit, però que s’han anat recuperant de les envestides dels de Gerard Pusó a mesura que passaven els minuts.

D’una primera fase de superioritat catalana, en què el 0 a 1 podria haver-se convertit en una realitat en qualsevol moment, el duel ha passat a un escenari d’igualtat en què el porter de Catalunya, Pol Rodríguez, ha hagut de multiplicar-se sota els pals per evitar que els jugadors d’Alberto Fernández s’avancessin a l’electrònic del Pavelló Municipal de Tordera

Quan semblava que el matx estava destinat a arribar al descans amb un empat a 0 salomònic, el pivot català, Pol López, ha aprofitat una passada deliciosa d’Adrián Morales entre línies per afusellar la porteria de les Illes Balears i fer pujar el 0 a 1 just abans que el cronòmetre indiqués el camí cap a vestuaris.

El gol quadribarrat ha donat molt d’oxigen a una Selecció que ha sortit com un tren d’alta velocitat a la segona meitat. Els jugadors de Gerard Pusó, fidels a la seva idea de joc proactiu i alegre, han protagonitzat una posada escena repleta d’ocasions i d’arribades a la porteria balear que podrien haver-se traduït, perfectament, en gols al lluminós. Adrián Morales, en primera instància, i Marc Carim, en segona, han signat les primeres oportunitats dels catalans al  segon assalt amb dues rematades que a punt han estat de convertir-se en or.

L’ambició de Catalunya ha trobat recompensa al minut 9 de la represa, moment en què Aleix Estanyol ha fet aixecar tota la parròquia del Municipal de Tordera dels seus seients amb un gol magnífic després d’una rematada que ha tret les teranyines de l’escaire de la porteria de les Balears (0-2). Malgrat trobar-se contra les cordes, els d’Alberto Fernández no s’han arronsat i han aconseguit tombar el mur català només un minut més tard del 0 a 2. Ho han fet amb una rematada llunyana de Pablo Artigues que ha superat l’oposició de Pol Rodríguez (1-2) i que ha fet entrar novament al combinat les illes en la lluita per la victòria.

Acció i reacció. Poca estona ha necessitat la Selecció a recuperar-se del cop moral de l’1 a 2, concretament només un minut (27'), temps que han trigat els jugadors de Pusó a tornar a marcar. En aquesta ocasió, ha estat l'ala Nil Prieto qui, després d’una gran assistència d'un Gaizka González omnipresent, ha enviat la pilota al fons de la xarxa de Juan Pizá per fer el definitiu 1 a 3 i per segellar, de forma definitiva, una gran victòria de Catalunya Aleví per seguir mirant endavant.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.