Triomf històric
Notícies Generals | 09/10/2012
Catalunya ha aconseguit la victòria en el seu primer partit oficial internacional. L'equip de Toni Almendros ha vençut en el darrer minut del partit per 2 gols a 1, gràcies a un xut potent d'Enric

La Selecció Catalana UEFA ha debutat a la fase intermèdia de la Copa de les Regions davant l'Ardennes (Bèlgica) amb un triomf in extremis amb un gol d'Enric al minut 93.

SERGIY DANKOVSKYY (Ucraïna)

GOLS0 - 1 (Rovira, 40'), 1 - 1 (Cornet, 45+2'), 1 - 2 (Enric, 90+3')

TARGETES:

Bèlgica: Proesmans (groga, 15'), Biesard (groga, 38'), Cornet (groga, 55'), Martin (groga, 64'), Boumediene (groga, 79')

Catalunya: Cornellà (groga, 35'), Rovira (groga, 45+2'), Heredia (groga, 53'), Putxi (groga, 79')

CANVIS:

Bèlgica: entra Martin per Lambert (59'); entra Mirante per Manfredi (71'); entra Amrous per Boumediene (81')

Catalunya: entra Pep per Cornellà (57'); entra Enric per Rovira (61'); entra Pol per Pedro (75')

ESTADI: Nudpsu Stadium (Irpen) / 800 persones

CRÒNICA:

Catalunya ha guanyat el primer partit internacional en competició oficial de la seva història per 2 gols a 1 davant de al selecció belga de l'Ardennes.

El combinat català ha estat superior futbolísticament al seu rival i ha quedat demostrat als pocs minuts quan Carlos ha tingut a les seves botes la primera oportunitat per batre la porteria rival. En el minut 5 s'ha plantat sol davant el porter belga i ha xutat fregant el pal.  L'Ardennes també s'ha aproximat a la porteria d'Iñigo mitjançant un xut creuat de Saccio que ha marxat prop del pal. Una de les oportunitats més clares s'ha produït en el minut 16, quan Carlitos ha xutat un penal per sobre del travesser. Aquest fet no ha desmotivat a la Selecció Catalana UEFA que ha seguit buscant insistentment la porteria de Debaty.

El primer gol català ha arribat al minut 40, a la sortida d'un córner servit per León, pentinat per Pedro amb rematada final de Rovira. El jugador de l'Europa ha tingut l'honor de convertir-se en el primer golejador de la Selecció Catalana en una competició oficial internacional.

Tot i així, l'equip belga s'ha refet en pocs minuts i en el temps afegit de la primera part ha igualat el marcador amb un gol de penal de Cornet.

La segona part ha continuat amb el monòleg dels homes de Toni Almendros que han acaparat el control de la pilota i han seguit buscant la porteria de Debaty. La insistència catalana, amb bones aproximacions d'Enric i Pedro per la banda, semblava que no tindria recompensa fins que, en el temps afegit, una bona acció de Pol, que ha marxat de la defensa per velocitat, ha acabat als peus d'Enric. El davanter del Cornellà, en estat de gràcia, ha batut el porter amb una gran canonada i ha desfermat l'eufòria catalana. D'aquesta manera, Catalunya ha aconseguit la primera victòria en el primer partit de la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA que s'està disputant a Kíev.

L'altre enfrontament del grup català ha estat entre Ucraïna i Eslovènia, on l'equip amfitrió s'ha imposat per un clar 3 a 0. D'aquesta manera, Catalunya i Ucraïna encapçalen el grup amb 3 punts.