Trobada d'àrbitres i entrenadors catalans a l'INEFC
Notícies Generals | 29/10/2014
El Comitè Tècnic d'Entrenadors i el Comitè Tècnic d'Àrbitres de la FCF han organitzat unes reunions de treball amb l'objectiu d'apropar els dos col•lectius i explorar vies de col•laboració en el futur
Trobada d'àrbitres i entrenadors catalans a l'INEFCMés de 130 participants certifiquen l'èxit de la primera jornada de treball conjunta organitzada pel Comitè Tècnic d'Entrenadors i el Comitè Tècnic d'Àrbitres a l'INEFC de Barcelona. La jornada va consistir en unes ponències per part de l'àrbitre internacional FIFA, Xavier Estrada, i del director tècnic de la FCF, Marc Vives, i una introducció prèvia per part del president del Comitè Tècnic d'Entrenadors, Félix Gimeno, i també per part del vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Antxón Uzcudun. A la jornada també hi va assistir el delegat del Comitè Tècnic d'Àrbitres al Penedès, Toni Artero.


L'objectiu era posar en comú experiències del joc per part dels dos col·lectius per trobar possibles vies de col·laboració amb l'objectiu de millorar el joc. "Els àrbitres han de conèixer els models de joc dels equips per anticipar-se a les seves accions i tenir l'oportunitat de fer millor la seva feina", explica Marc Vives, director tècnic de la FCF. "Des del punt de vista de l'entrenador, hauríem de determinar les situacions de joc bàsiques que podrien ajudar els àrbitres precisament a anticipar-se", destaca Vives.


Per a l'àrbitre internacional Xavier Estrada, aquestes trobades entre àrbitres i entrenadors "són imprescindibles, perquè tal com està plantejat actualment el futbol és necessari que entrenadors, jugadors i àrbitres sàpiguen conviure i s'entenguin sobre el terreny de joc, cadascun defensant els seus interessos i obligacions".  Per Estrada, un àrbitre més preparat podrà ser "més proactiu durant el partit i tindrà més opcions de fer bé la seva feina".Félix Gimeno, president del Comitè Tècnic d'Entrenadors ho té claríssim: "l'objectiu és fer més petit el distanciament entre els dos col·lectius –el d'entrenadors i d'àrbitres- i treballar conjuntament per trobar possibles millores en el joc". Des del Comitè Tècnic d'Àrbitres, el seu vicepresident Antxón Uzcudun, remarca que l'obligació d'àrbitres i entrenadors és "sumar esforços en benefici del futbol territorial català, i en aquest sentit aquestes trobades són molt positives".


Les jornades es repetiran a les delegacions de Girona, el proper 4 de novembre, a Tarragona i Terres de l'Ebre, el dijous dia 20 de novembre, i a Lleida, el dijous dia 27 de novembre.Concurs Wala
Carnet del Federat
Entra i vota el disseny guanyador!
vs
LA GRAN FINAL
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.