Un bon Espanyol tomba l'AEM i es classifica per a la final
Futbol Femení | 23/08/2018
El conjunt blanc-i-blau obté el passi gràcies a una treballada victòria per 3 a 0 en un partit on s’ha mostrat més efectiu que el seu rival en els moments decisius.

RCD ESPANYOL
3 - 0
SE AEM
Miriam de Francisco, Estíbaliz Torralbo, Carola García, Cristina Baudet, Brenda Pérez, Elena Julve, Katherine Alvarado, Paula Moreno, Ainhoa Marín i Anna Torrodà. També han jugat: Laura Jansà, Esther Solà, Elisa del Estal, Llompart, Ainhoa López, Paloma Fernández i Xènia Pérez.
SE AEM
Maria Subies, Andrea Vernet, Laia Blanc, Iris Aixalà, Nadia Dopico, Meritzell Solà, Sònia Teixine, Paula Barreira, Júlia Miró, Vanesa Núñez i Natàlia Fernádez. També han jugat: Sarai Alfonso, Miriam Aldabo, Vesela Borukova, Paula Tomàs, Lídia Calderón, Jordina Rovira i Patricia Martínez.
Elena Julve (1-0, 15’); Paula Moreno (2-0, 39’); Nadia Dopico (pp. 3-0, 55’).

Paula Moreno (39’).

Ylenia Sánchez Miguel (àrbitra principal), Carla Borràs Polo i Iria Pujol Colell (àrbitres assistents), i Maria Teresa Purti Páez (4t àrbitra).

Espectadors: 900 persones, aproximadament.

El Camp Municipal Joan Capdevila Méndez de Tàrrega s’ha vestit de gala per albergar la Fase Final de la Copa Catalunya Femenina. Unes 900 persones han seguit en directe al camp la semifinal entre l’Espanyol i l'AEM. En un partit intens, les blanc-i-blaves han certificat el seu passi a la final després de superar un lluitador bloc lleidatà que no ha llençat la tovallola en cap moment malgrat perdre per 3 a 0.

Els primers compassos de la semifinal s’han caracteritzat per la igualtat a la gespa entre ambdós conjunts. L’equip blanc-i-blau ha intentat portar la iniciativa a través d’un joc associatiu, mentre que el bloc lleidatà ha esperat la seva oportunitat a la contra. Quan s’havien disputat quinze minuts, l’Espanyol s’ha avançat en el marcador gràcies a un precís tir creuat d’Elena Julve a la dreta de Subies.

A la mitja hora de joc, després d’una breu pausa per la intensa calor, les de Joan Bacardit s’han tornat a fer progressivament amb les regnes del duel. D’aquesta manera, Ainhoa López ha gaudit d’una bona oportunitat per eixamplar diferències, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat per sobre el travesser. Quan faltaven sis minuts per al descans, Paula Moreno ha marcat el 2 a 0 amb un tir ajustat que ha acabat al fons de la xarxa.

La segona part també ha arrencat amb domini del bloc blanc-i-blau, que ha avançat les seves línies de pressió amb l’objectiu de sentenciar la semifinal. Així doncs, el conjunt dirigit per Roger Lamesa ha trobat més dificultats per jugar des de la seva defensa i s’ha vist obligat a executar transicions ràpides. En una jugada assajada, la blanc-i-blava Paloma Fernández ha rematat de cap a les mans de la portera lleidatana.

La insistència de l’Espanyol ha tingut el seu premi al minut 55, quan Nadia Dopico, en un intent de refusar una pilota penjada a l’àrea per Inés Juan, ha marcat en la seva pròpia porteria. Amb tres gols de desavantatge, el SE AEM s’ha abocat a l’atac per intentar escurçar diferències ràpidament. Després d’un desajust defensiu de l’Espanyol, Sonia Teixine, de vaselina, ha estat a punt d’anotar la primera diana visitant. Tot i intentar-ho fins al final, l’Espanyol ha defensat amb solvència i concentració per emportar-se el triomf.

Al partit hi ha assistit el vicepresident i delegat de l'FCF a Lleida, Jordi Terés; la directiva i delegada de l'FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el responsable del futbol femení de l'FCF, Albert Montull; el directiu de l'FCF Jaume Plaza; el directiu i subdelegat de l'FCF al Berguedà, Pep Graus; el delegat del CTA de l'FCF a Lleida, Xavier Pérez, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el regidor d'esports del municipi, Jaume Folguera; i directius de l'Espanyol i l'AEM; entre altres.