Un efectiu Santboià es proclama Campió de Catalunya Amateur
Notícies Generals | 11/06/2017
El FC Santboià ha aconseguit alçar el trofeu de campió de Catalunya Amateur en una final on s’ha imposat l’encert de cara a porteria dels locals (2-1).

Fitxa tècnica

FC SANTBOIÀ, 2: Àlex Sánchez, Edgar Domingo, Gerard Rovira, Àlex Ruiz, Omar Baldé, Carlos González, Buba Jalow, Kevin Sánchez, Juanlu Estevez, Borja Polo i Aarón Bueno. També han jugat: Rafael Leva, Pablo Bravo, Carlos Martínez, Mario Victorio, Albert Cervantes, Josele Avellaneda i Ivan Romano.

U. AT. HORTA, 1: Gabriel Padrós, Marc Reyes, Marc Esteve, Abdoul Barry, Sergi Arranz, Marçal Lladó, Òscar Imaz, Genís Blanco, Edgar Tejada, Salva Torreño i Fernando Galeano. També han jugat: Adrián Baetas, Manel Gómez, Dani Martínez, Kique Amador, Gerard Lorente, Ignasi Armengou, Arnau Pou i Keita Mohamodu.

Gols: Buba Jalow (0-1, 24’); Kique Amador (1-1, 65’); Albert Cervantes (2-1, 66’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Sergio Alvarez Ubric (àrbitre), Mariona Peralta Geis (àrbitra assistent), German Rodríguez Roig (àrbitre assistent) i Xavier Carmona Mantas (4t àrbitre).

Ambient familiar i agradable al complex esportiu Torrent de Llops per veure la final Amateur entre l’UA Horta i el FC Santboià. Finalment, el FC Santboià s’ha imposat a la U At Horta per 2 a 1 en una final lluitada en què ambdós conjunts han disposat de força ocasions i han demostrat un alt nivell.

El partit no podia començar de millor manera. Només treure del cercle central, Sergi Arranz ha rebut a la frontal de l’àrea i després de fer dos tocs ha enviat la pilota per sobre la porteria del FC Santboià. Durant els primers 10 minuts han hagut moltes imprecisions que han dificultat molt la fase de creació d’ambdós equips. Tot i aquesta igualtat, Buba Jalow s’ha encarregat de desequilibrar el partit. Al minut 24 ha aprofitat la centrada lateral del seu company Carlos González per firmar el 0 a 1 al marcador. Amb el resultat en contra, l’Horta ha incrementat la intensitat i ha buscat constantment la banda de Salva Torreño que ha estat un mal de cap per la defensa del Santboià. Tot i les nombroses aparicions del lateral, l’equip de Xavier Molist no ha pogut empatar el partit i han marxat al vestidor amb 0 a 1.

En els primers minuts de la represa, el joc s’ha pausat i els jugadors d’ambdós conjunts semblava que començaven a mostrar senyals d’esgotament, però ràpidament s’han reactivat i han tornat a lluitar pel control del matx. L’Horta ha estat el primer que ha temptat la porteria rival i que hauria pogut ampliar la diferència en el marcador al minut 51 quan Sergi Arranz ha fet la passada de la mort per a Kique Amador. El seu xut però, ha estat fluix i ha acabat entre les mans del porter. El Santboià no ha fet esperar la seva resposta i només 10 minuts més tard, Borja Polo hauria pogut marcar el gol de l’empat en escapar-se sol per la banda. Malgrat això, ha conduït massa la pilota i s’ha quedat sense angle per a concloure l’acció. L’Horta no ha tornat a perdonar i s’ha fet de nou, un lloc a la final en anotar l’1 a 1. Amador ha rebut una passada llarga en profunditat, s’ha desfet de la defensa en velocitat i ha rematat a plaer.

La resposta del Santboià ha estat imminent i just en la següent jugada ha tornat a desequilibrar la final amb una diana d’Albert Cervantes sota pals que el porter visitant només ha pogut fregar amb els dits (2-1). Amb un resultat advers de nou, l’Horta ha pujat el ritme i ha començat a penjar pilotes a l’àrea rival per a intentar sorprendre el rival. Tot i això, el Santboià, molt ben posicionat al camp, ha sabut frustrar tots els atacs visitants per a fer valdre el 2 a 1 del marcador i proclamar-se, així, Campió de Catalunya Amateur.

En acabar la final, el president de l’FCF, Andreu Subies; el vicepresident de l’FCF Joan Josep Isern; el directiu i delegat de l’FCF al Penedès-Garraf, Manel Duran; i el president del CF Martorell, Josep Ramon Vigueras, han lliurat les rèpliques de la copa de campions al conjunt arbitral, així com les medalles de subcampió i campió a tot el cos tècnic i jugadors d’ambdós equips. A més, el vicepresident de l’FCF ha fet entrega del plat de subcampió al capità de l’U At Horta; mentre que el president de l’FCF, Andreu Subies, ha estat l’encarregat d’entregar la copa de Campions de Catalunya Amateur al FC Santboià. Al partit, a més, també hi ha assistit el directiu i delegat de l’FCF a Barcelona, Francesc Folguera; el directiu Jaume Plaza i els presidents del FC Santboià, Ramon Andreu, i de l’U At Horta, Francisco Carmona.