Un gol a l'últim minut de la pròrroga deixa Catalunya fora de la final
Notícies Generals | 11/02/2017
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala no s’ha classificat per a la final del Campionat d’Espanya després d’encaixar un gol en pròpia porta en l’últim minut de la segona part de la pròrroga (2-3).

CATALUNYA, 2: Anna Muniesa, Èlia Gullí, Clara Segado, Laia Beltran, Alba Vidal. També han jugat: Alba Sánchez, Xènia Bellet, Clara Rivera, Noelia Vázquez, Irene Garcia, Júlia Vilalta, Alexandra Giró.

CASTELLA- LA MANXA, 3: Natalia Palomares, Valeria Morante, Natalia Garcia, Rebeca Culebras, Noelia de las Heras. També han jugat: Lucía Rodríguez, Andrea Tirado, Monica Bermejo, Sofia Ogallar, Leticia Gutiérrez, Lucía Pozo, Andrea Pozo.

Gols primera part: Rebeca Culebras (0-1, min. 8); Alexandra Giró (1-1, min. 15).

Gols segona part: Alba Vidal (2-1, min. 21); Noelia de las Heras (2-2, min. 37).

Gols pròrroga: Èlia Gullí (pp.2-3, min.46).

Targetes grogues: Clara Segado (30’), Andrea Pozo (37’), Noelia de las Heras (45’), Irene Garcia (45’).

Àrbitres: Roberto Mamolar Calvo i Bernardo Simón Benet.

Àrbitra Assistent: Vanessa Cuenda Santos.

Espectadors: 550 persones, aproximadament.

En la segona semifinal de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 17 femení de futbol sala ha enfrontat Catalunya i Castella- La Manxa. La Catalana ha començat tenint la possessió de la pilota, però les manxegues han defensat bé a mitja pista i han generat un parell d’ocasions molts clares, amb dues pilotes al pal de Natalia Garcia. Catalunya ha tingut alguna aproximació clara, però ha estat Castella- La Manxa qui ha obert el marcador. Rebeca Culebras ha marxat en velocitat per la banda dreta i el seu xut s’ha col·lat entre les cames de la portera (0-1). Les jugadores de la sub 17 s’han mostrat nervioses i imprecises, fet que ha motivat algunes pèrdues a pista contrària i les manxegues ho han aprofitat per intentar arribar a l’àrea rival.

Tot i que Catalunya ha interpretat bé com atacar la defensa, Castella- La Manxa ha estat ben situada i ha deixat pocs espais. En una jugada d’estratègia de córner, però, Alexandra Giró ha empatat el partit (1-1). La Catalana ha intentat pressionar a dalt per superar la bona posició defensiva de les manxegues, però aquesta pressió ha generat alguna errada en les passades i que a punt han estat de costar un segon gol. En els instants finals del primer temps, ambdós conjunts han gaudit de bones ocasions, però la falta d’encert ha evitat més gols.

Just començar la segona part, Alba Vidal ha posat per davant a Catalunya en marcar al segon pal a porteria buida després d’una bona passada de Laia Beltran (2-1). Tot i el gol, Castella- La Manxa ha seguit amb el mateix plantejament defensiu a mitja pista per esperar els errors de Catalunya. La sub 17  s’ha animat amb el resultat i ha tornat a pujar línies, com a la primera part, per ampliar el marcador i jugar així amb més tranquil·litat. Èlia Gullí i Noelia Vázquez han posat la por al cos de les rivals amb forts xuts que han sortit fregant el pal. La Selecció sub 17 ha combinat i ha pressionat bé la sortida de pilota de Castella- La Manxa i ha pogut crear ocasions de gol. En aquesta situació, la única opció de les manxegues ha estat buscar pilotes llargues i sortir al contracop.

En una falta innocent a la banda a favor de Castella- La Manxa, Noelia de las Heras ha enviat la pilota al pal i el rebot l’ha pogut aturar molt segura Anna Muniesa. Un minut més tard, Muniesa li ha tornat a guanyar la partida a De las Heras en un u contra u. Al minut 34, Èlia Gullí ha tingut el tercer a les seves botes quan ha rematat sola al primer toc una passada des de la banda esquerre. Noelia Vázquez ha gaudit d’una nova ocasió molt clara en xutar sense oposició des de la frontal de l’àrea, però una vegada més la falta d’encert ha estat present en el xut final. A tres minuts per al final, en una errada defensiva, Noelia de las Heras ha encarat porteria, Anna Muniesa l’ha aturat molt bé, però el rebot li ha caigut a De las Heras i ha creuat el xut al segon pal per empatar el partit (2-2).

Castella- La Manxa s’ha crescut amb el segon gol i s’ha beneficiat d’aquest cop per crear dues transicions que ha salvat Muniesa. Tanmateix, les manxegues s’han tancant en els últims minuts i l’atac constant de la Catalana ha servit per crear ocasions claríssimes que no s’han materialitzat. Amb només set segons en el marcador, Irene Garcia ha estavellat una pilota al pal en el llançament d’una falta lateral. D’aquesta manera s’ha arribat a una pròrroga molt intensa i amb grans oportunitats per desfer l’empat. I el duel s’ha acabat de la manera més cruel possible. Amb només un minut per endavant, una passada en llarg de la portera Natalia Palomares l’ha rebutjat amb el cap Èlia Gullí, amb tan mala sort que el seu remat s’ha convertit en el definitiu 2-3. Així doncs, demà a les 12.00 hores, Castella- La Manxa jugarà la final del Campionat d’Espanya sub 17 femení de futbol sala davant la Regió de Múrcia.

Al partit ha assistit el director de la LCFS de la FCF, Jose Miguel Calle; el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el delegat administratiu de la RFEF, Pablo Lesmes; la regidora d’esports de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Montse Zamora; el directiu de la LCFS i de la FCF Juan Carlos Hueto; el responsable del CTAFS de la LCFS, Marcelino Blázquez; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; i la seleccionadora nacional absoluta espanyola femenina, Alicia Morell.