Un gran Barça s’emporta un derbi intens i competit
El conjunt blaugrana es proclama campió de Catalunya en categoria Cadet després d’imposar-se per 3 a 1 a un combatiu Espanyol.

FC BARCELONA
3 - 1
RCD ESPANYOL
Ramon Vila, Marc Alegre, Gerard Gómez, Aschalew Sanmartí, Joel López, Nicolás González, Jaume Jardí, Martí Riera, Pablo Moreno, Moriba Kourouma i Zacarías Ghailan. També han jugat: Pol Tristán, Marc Lachevre, Diego Almeida, Jorge Alastuey, Andy Villar i Raul Martínez.
Darwin Nuez, Lucas Pariente, Daniel Merchán, Lluís Recasens, Aleix Gorjón, Alessandro Burmalaqui, Aarón Bocardo, Gregorio Gràcia, Raúl Moro, Brian Peña i Pau Russo. També han jugat: César Pirot, Robert Vallvidrera, Óscar Tarensi, Marcos Guerrero, Adrià Ramírez, Oriol Alsina i Xavier Fernández.
Moriba Kourouma (1-0, 25’); Pablo Moreno (2-0, 27’); Pablo Moreno (3-1, 47’).

Óscar Tarensi (2-1, 42’).
Jaume Jardí (22’); Carles Martínez (32’); Martí Riera (39’); Nicolás González (56’).

Raúl Moro (58’); Lucas Pariente (64’); Alessandro Burmalaqui (76’).
Pau García Fuster (àrbitre principal), David Moore Trias i Lluís Oliver Berga (àrbitres assistents), i Bernat Pedrol Vozmediano (4t àrbitre).

Espectadors: 800 persones, aproximadament.

La igualtat i el joc al mig del camp han estat les notes predominants dels primers minuts de la final Cadet. El Barça ha gaudit de la possessió de la pilota desplegant un joc associatiu, mentre que l’Espanyol ha estat més vertical i ha buscat fer mal mitjançant ràpids contraatacs. La primera ocasió del partit ha estat una veloç contra conduïda pel davanter blanc-i-blau Pau Russo, que ha superat dos defensors per velocitat però el seu xut ha sortit desviat. A mesura que passaven els minuts, el conjunt blaugrana ha anat imposant el seu estil de joc davant d’un Espanyol que s’ha defensat amb encert, amb les línies juntes i ajudes constants.

El bloc blanc-i-blau ha tingut el 0 a 1 novament en les botes d’un incisiu Russo, però la seva rematada, força forçada, ha sortit per sobre del travesser de la porteria defensada per Ramon Vila. Per la seva part, en una de les seves primeres accions perilloses, el Barça s’ha avançat en el marcador amb un poderós xut de Moriba Kourouma des de fora de l’àrea que ha sorprès Darwin Nuez. En la següent jugada, el Barça ha ampliat diferències amb un gol de murri de Pablo Moreno, que ha aprofitat un desajust defensiu blanc-i-blau per marcar el 2 a 0. L’Espanyol ha reaccionat i ha tingut un parell d’oportunitats per marcar abans del descans, però entre el porter blaugrana i la seva defensa ho han evitat.

A la represa, la insistència blanc-i-blava s’ha vist recompensada amb un gol només començar. Fruit d’una sensacional jugada col·lectiva, Óscar Tarensi ha rebut la pilota a l’interior de l’àrea amb poc angle i s’ha inventat un tir amb rosca al segon pal que ha batut Ramon Vila. Amb el 2 a 1 al marcador, el Barça ha posat una marxa més. Així ha estat com només cinc minuts més tard, Pablo Moreno ha anotat el segon gol del seu compte particular després d’aprofitar-se de dos refusos defensius.

Els darrers vint minuts de joc han estat marcats per un valent Espanyol que ha buscat amb insistència la porteria blaugrana. Raúl Moro ha gaudit d’una clara oportunitat, però el seu tir ha sortit fregant el pal. També ha tingut una bona ocasió Brian Peña per anotar la segona diana blanc-i-blava. Tanmateix, el porter blaugrana Ramon Vila, molt segur sota pals, ha aturat el seu xut. Així ha estat com el Barça s’ha proclamat campió de Catalunya en categoria Cadet.

Després del partit, la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares, ha entregat el plat de subcampions al capità de l’Espanyol, Lucas Pariente. Per la seva part, el directiu i delegat de l’FCF al Barcelonès, Francesc Folguera, ha estat l’encarregat de lliurar la Copa de campions al capità del Barça, Nicolas González. El conjunt arbitral de la final ha estat obsequiat per una rèplica de la Copa de mans del directiu i delegat de l’FCF al Barcelonès, Francesc Folguera; de la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva; i del subdelegat de l’FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya Pep Graus.