Un joc pausat i intel·ligent donen la victòria a la sub 19 masculina davant les Illes Balears
FS Notícies | 13/01/2018
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala aconsegueix una nova victòria per 2 gols a 7 davant les Illes Balears en la fase prèvia del Campionat d’Espanya d’Ibarra i segueix en el bon camí per obtenir la classificació per a la fase final. L’últim partit serà diumenge davant l’amfitrió, el País Basc.

ILLES BALEARS, 2:  Rafael Cardell, Juan Martín de Vidales, Marcos Muñoz, Marc Andreu, Bruno Grassi, Pablo Peral, Pedro Palou, Mouhsin Chtiout, Miguel Nicolau, Sergi Iglesias, Tomeu Torrens i Francisco Aroca.

CATALUNYA, 7:  Borja Puerta, Sergi Trillas, Roberto Gregorio, Juan Francisco Hervas, Alejandro Ceron, Bernat Povill, Víctor Muñoz, David Peña, Josep Costajussà, Luar Estíbalez, Alex Lacambra i Nicasio Piazza.

Gols primera part: Juan Francisco Hervas (0-1, 3’); Víctor Muñoz (0-2, 7’); Alejandro Ceron (0-3, 13’); David Peña (0-4, 16’).

Gols segona part: Bruno Grassi (1-4, 29’); Tomeu Torrens (2-4, 33’), Bernat Povilll (2-5, 36’; 2-6, 38’); Sergi Trillas (2-7, 39’).

Targetes grogues: Pedro Palou (10’), Bruno Grassi (28’).

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

Més que un duel físic, com el de divendres 12 de gener davant València, el tercer partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub 19 masculí de futbol sala que ha disputat Catalunya davant les Illes Balears ha estat un enfrontament on ha imperat el joc intel·ligent, de cap. El joc tàctic, pausat i tranquil, ha dominat per sobre de la capacitat física dels jugadors. I, d’aquesta manera, un a un han anat arribant els gols. Un potent xut exterior de Sergi Trillas l’ha hagut de refusar el porter balears i l’ha atrapat Juan Francisco Hervas per fer el primer. Una de les armes de Catalunya són les ràpides transicions i en aquest enfrontament no n’han faltat. Precisament, el segon gol s’ha generat en una contra de Bernat Povill, que ha conduit tot sol fins a la frontal de l’àrea, i li ha cedit a Víctor Muñoz per a que marqués el 0-2.

Illes Balears ha sortit a pressionar molt a dalt, intentant ofegar la sortida de pilota dels catalans, però no ho han aconseguit. No han pogut generar perill i els únics xuts que s’han vist han estat al tram final del primer temps i tots ben resolts per un segur Borja Puerta sota pals. En canvi, Catalunya ha tingut vàries ocasions clares per ampliar l’avantatge abans del descans. A l’equador dels primers vint minuts de joc, una bonica jugada col·lectiva entre Luar Estíbalez, Alejandro Ceron i Roberto Gregorio ha suposat el tercer gol, que l’ha acabat marcant Ceron a plaer. El treball en equip s’ha tornat a visualitzar en moltes de les oportunitats que ha tingut la sub 19 per encarar porteria. En el 4-0, però, una acció de Juan Francisco Hervas amb un fort xut lateral, l’ha deixat morta Rafael Cardell per a que David Peña s’estrenés com a golejador només empenyent la pilota al fons de la xarxa.

Un fort xut d’Alex Lacambra que ha sortit fregant el pal i una acció d’estratègia en un servei de córner que no ha rematat per ben poc Josep Costajussà han estat els prolegòmens d’una segona part intensa. La Selecció ha seguit gaudint d’ocasions molt bones per ampliar l’avantatge, però els balears han sortit del vestidor convençuts de capgirar el marcador. Bruno Grassi ha obert el camí de l’esperança amb un xut creuat després d’una transició ofensiva de Juan Martín de Vidales. I quatre minuts més tard, Tomeu Torrens ha marcat el 2-4 pel primer pal en una acció d’estratègia en un servei de córner. Tanmateix, tot i aquest impuls de les Balears, Catalunya ha tornat a agafar les regnes del partit i ha generat més ocasions per sentenciar el partit. Roberto Gregorio l’ha estavellat al pal, mentre que Alex Lacambra no ha pogut culminar amb èxit un u contra u.

Qui sí ha estat efectiu ha estat Bernat Povill enviant un fort xut exterior al fons de la xarxa per marcar el 2 a 5 en una ràpida jugada de la Catalana. A tres minuts per al final, les Illes Balears ha sortit amb el porter jugador i aquí ha estat quan la sub 19 ha sentenciat. Bernat Povill primer i Sergi Trillas després han robat la pilota per marcar de camp a camp i tancar el resultat amb un clar 2 a 7. La victòria davant les Illes Balears dóna un bon impuls a la Selecció Catalana per aconseguir una classificació que es pot materialitzar demà diumenge a les 12.30 hores en el quart i últim partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub 19 masculí de futbol sala que es disputa al Poliesportiu Belabieta d’Ibarra, a Guipúscoa.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i el directiu de l’FCF i de la LCFS Joaquim Sala.