Una Catalunya poc inspirada cau eliminada davant Astúries
Notícies Generals | 06/04/2017
La Selecció Catalana Benjamí ha perdut 2-5 davant Astúries, i amb aquest resultat ha quedat eliminada de la Fase Única del Campionat d’Espanya que s’està disputant a Salou.

CATALUNYA, 2: Joel Rivilla, Joel Molina, Nil Prieto, Alage Sanha, Hugo Durán, Pau Ramos, Aitor Santiago, Xavi Busquets, Toni Rodríguez, Aleix Estanyol, Gaizka González, Mark Checa.

ASTÚRIES, 5: Cesar Vázquez, Nicolás Palacio, Diego Fernández, Lucas Martín, Gontzal Meaudio, Iker González, Aaron Hornos, Miguel Fernández, Andrey Koblov, Nicolás Riestra, Diego Jamart, Álvaro España.

Gols primera part: Gontzal Meaudio (0-1, min.3); Miguel Fernández (0-2, min. 7); Andrey Koblov (0-3, min. 9); Xavi Busquets (1-3, min. 11).

Gols segona part: Álvaro España (1-4, min. 19); Lucas Martín (1-5, min. 20); Alage Sanha (2-5, min. 27).

Àrbitres: Miguel Ángel Escribano Jaldo i Rogelio Pacheco Gómez.

Àrbitra Assistent: Míriam García Salomó.

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

Catalunya ha disputat el segon partit de la Fase Única del Campionat d’Espanya Benjamí de futbol sala davant la Selecció d’Astúries. Ambdós conjunts han sortit amb ganes i ha quedat demostrat en només tres minuts. La primera aproximació perillosa ha estat d’Astúries, però Diego Fernández no ha arribat a rematar al segon pal. En la jugada posterior, Catalunya ha tingut la seva oportunitat quan Alage Sanha ha rebut a la frontal de l’àrea i, a la mitja volta ha buscat el gol, però el porter ha enviat la pilota a córner. En una ràpida contra, Sanha s’ha entretingut en el xut i s’ha tornat a topat amb el porter. L’alta intensitat de l’inici ha generat ocasions molt clares per les dues bandes. Tanmateix, Astúries ha estat més encertada amb el gol i Gontzal Meaudio ha avançat la seva selecció amb un potent xut exterior que ha entrat per l’escaire. La resposta catalana ha estat un xut al pal de Xavi Busquets després de servir una falta i recollir el rebot.

En el primer temps, la Benjamí ha deixat línies de passada molt obertes en defensa i això ha provocat que Astúries arribés amb una mica més de facilitat a l’àrea rival. Miguel Fernández ha ampliat distàncies quan ha marcat el segon amb un xut exterior que s’ha colat pel primer pal. Dos minuts més tard, Andrey Koblov ha rebut dins l’àrea i a la mitja volta ha fet el tercer pel primer pal. Tot i el marcador advers, Catalunya ha seguit buscant porteria amb insistència, però els xuts finals han estat ben tapats pel porter aragonès. Ara bé, en un servei de banda, Xavi Busquets ha marcat un golàs per l’escaire a quatre minuts per al descans (1-3).

Només començar la segona part Gaizka González ha tingut dues ocasions molt clares amb xuts exteriors. El primer l’ha evitat el porter i el travesser, i en el segon intent el porter ha estat atent per enviar la pilota a córner. El mateix González ha executat una falta indirecta xiulada al porter aragonès per superar els quatres segons reglamentaris en treure de porteria, però el xut ha acabat a córner. Catalunya ha sortit molt més endollada i ha ofert un bon joc, però en un servei de banda, Álvaro España ha marcat el quart superant per dalt el porter català. En una errada defensiva en la sortida de pilota de Catalunya, Lucas Martín no ha perdonat, tot sol, davant Joel Rivilla (1-5).

Catalunya ha tingut diverses oportunitats per igualar el partit, però la falta d’encert dels jugadors els ha penalitzat, ja que Astúries sí que ha estat molt més efectiva cada vegada que ha buscat porteria. A tres minuts per al final, Alage Sanha ha rebut dins l’àrea i, a la mitja volta, ha maquillat el resultat marcant el 2-5. Un minut després, en una cessió favorable a la Catalana, fins a dues ocasions ha tingut Xavi Busquets per fer el tercer, però la defensa i el porter ho han evitat. I en la jugada posterior, el mateix Busquets ha enviat la pilota al travesser. Joel Molina també hauria pogut fer pujar un altre gol, però el seu xut llunyà ha anat a la creueta. Tot i els últims intents poc afortunats, Catalunya ha demostrat el gran potencial i la qualitat que hi ha a les seves files. Amb aquest resultat, però, la Selecció Benjamí ha quedat eliminada del Campionat d’Espanya de futbol sala, mentre que Astúries s’ha classificat per disputar la semifinal.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; el directiu de la LFCS de la FCF i responsable de les Seleccions Catalanes de futbol sala, Ramon Marcial; i el delegat de futbol sala a Tarragona i Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Esquerré, entre d’altres.