Una desconnexió momentània causa la derrota de Catalunya
FS Notícies | 21/01/2018
La Selecció Catalana Benjamí ha disputat el primer partit amistós davant el FS Ripollet de categoria Aleví (3-5) per tal d’iniciar la preparació de la fase única del Campionat d’Espanya.

CATALUNYA, 3: Andreu Reyes, Sander Tuijtelaars, Pol Falomí, Arnau Lavilla, Roger García, Marc Parra, Marcos Salido, Manuel Atienza, Jan Carreño, Biel Javier, Martí Casanovas, Daniel Rodrigo.

FS RIPOLLET, 5: José Hermoso, Pau Altar, Noa Aguilar, Tete Rosalen, Xavi Nuez, Saul Andrés, Yeray García, Izan Zahino, Alex Pallarés.

Gols primera part: Xavi Nuez (0-1, 5’; 0-2, 6’; 0-3, 7’); Manuel Atienza (1-3, 10’); Arnau Lavilla (2-3, 11’); Saul Andrés (2-4, 15’).

Gols segona part: Roger García (3-4, 16’); Tete Rosalen (3-5, 27’).

Conjunt arbitral: Carlos Navas Jiménez i Montserrat Luque Tugas.

La preparació per a la fase única del Campionat d’Espanya en la categoria dels més petits, la Benjamí, ja ha començat. En el Pavelló Municipal Xavier Ballber, aquesta tarda del diumenge 21 de gener, ha tingut lloc el primer partit amistós de la Selecció Catalana Benjamí davant un equip de superior categoria, el FS Ripollet Aleví. Els jugadors dirigits per Jordi Barrero han estat intensos i ben col·locats sobre la pista, no deixant pensar el rival per a que no arribés a la porteria. A mesura que han anat passat els minuts, però, el Ripollet s’ha fet amb el control del joc i ha avisat amb els primers xuts perillosos. El primer ha estat d’Izan Zahino en estavellar la pilota al pal. I poc després ha arribat la desconnexió de la Selecció.

Una passada entre línies cap a Saul Andrés li ha servit per posar a prova el porter català, però el refús que ha generat ha caigut als peus de Xavi Nuez. Instants després, una pèrdua dins l’àrea de Catalunya ha suposat el segon de Nuez, que ha rematat tot sol. Jan Carreño podria haver marcat en una contra que ha conduit de camp a camp, però el seu xut l’ha rebutjat el porter de Ripollet. La Catalana ha tingut tres minuts de descontrol en la cobertura defensiva que li han suposat tres gols que ja no ha pogut remuntar. En una jugada de córner, la pilota ha caigut al segon pal, on Xavi Nuez s’ha regatejat el seu defensor i ha fet el 0-3. I el Ripollet encara podria haver fet més àmplia l’avantatge si una falta indirecta no hagués anat al pal.

Amb aquests tres gols encaixats de manera tan ràpida, el temps mort demanat per Catalunya ha servit per endollar els jugadors. I és que Arnau Lavilla ha marxat en velocitat per xutar al pal i Manuel Atienza ha recollit el refús per fer l’1-3. A poc a poc, la Selecció Benjamí ha començat a triangular i crear jugades elaborades, creant força perill. Pol Falomí ha exhibit una gran passada de cullera cap a Arnau Lavilla, que ha resolt molt bé davant el porter José Hermoso. Inclús Jan Carreño ha creat una gran ocasió en enviar el xut a l’escaire, però Hermoso l’ha pogut enviar a córner. Quan millor ho estava fent la Benjamí, amb oportunitats clares per empatar el duel, a falta de dos segons per al descans, Saul Andrés ha robat en una acció propera al córner i, sense angle, ha fet el 2-4.

En el segon temps, Catalunya ha canviat el xip i ha sortit més agressiva en atac i contundent en defensa. Roger García ha estat el primer en retallar diferències en una jugada individual per la banda que ha acabat introduint amb un xut creuat molt precís només començar la segona part. La intensitat s’ha fet molt més evident en aquests últims quinze minuts, no donant opcions al rival i robant pilotes en atac. En una d’aquestes accions, Arnau Lavilla se l’ha endut des de pràcticament la frontal de l’àrea, però el xut ha anat massa centrat i l’ha aturat el porter; mentre que una gran jugada col·lectiva amb un xut ajustat de Pol Falomí no ha acabat en gol per ben poc.

Tete Rosalen ha provat fortuna amb un xut exterior que ha refusat Daniel Rodrigo en primera instància, però la pilota s‘ha acabat introduint a causa de l’efecte que ha agafat. Marcos Salido i Martí Casanovas també han tingut el seu moment en una jugada perillosa propera a la porteria de Ripollet, però els xuts s’han perdut per la línia de fons. Tot i el resultat advers, la Selecció Benjamí ha acabat donant una molt bona imatge, en la qual els jugadors han mostrat intensitat, ganes i esforç per capgirar un marcador que s’havia posat difícil en només tres minuts.