Una efectiva Andalusia sub 18 masculina tomba a Castella i Lleó
La Selecció sub 18 masculina d’Andalusia aconsegueix els sis punts de la primera fase del Campionat d’Espanya, celebrat a El Prat de Llobregat, aconseguint la victòria davant Castella i Lleó per 0 gols a 2.

CASTELLA I LLEÓ, 0: Diego Rodríguez, Javier Aparicio, Jesús Boigues (Rafael Gómez, 47’), Ricardo Visus, David Morante, Marcos Gil, Manuel Jiménez, Javier Álvarez, Pablo Martín ‘Gattuso’ (Gonzalo Aldeano, 72’),  Daniel Ceinos (Iván Revuelta, 85’), Alejandro Lorenzo (Diego Bajo, 65’).

ANDALUSIA, 2: Alfonso Pastor, Ismael Casas, Javier María Vázquez, Enrique Ríos, Alejandro Sánchez, Francisco José Rivera, Juan Cruz (Raúl García, 67’), Roberto González (Iván Jaime, 54’), Hugo Claudio Vallejo (José Martínez, 80’), Ángel Baena, Ramon Enríquez (José Javier Robles, 88’).

Gols:  Ángel Baena (0-1, 8’; 0-2, 45’).

Targetes grogues: Iván Jaime (67’), Marcos Gil (78’).

Conjunt arbitral: Bruno Montoro Ferreiro (àrbitre principal), Daniel Luque Ortuño (àrbitre assistent), Brahim Ben Khay Ait Hhayi (àrbitre assistent), Enric Bureu Méndez (4t àrbitre).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

La Selecció Andalusa sub 18 masculina ha aconseguit els sis punts possibles en la primera fase del Campionat d’Espanya que s’ha jugat el 28 i 29 de desembre de 2017 al Municipal Sagnier. I és que després de la victòria davant Aragó en el temps afegit i de penal, en l’última jornada de competició, els andalusos han tornat a guanyar gràcies al 0-2 davant Castella i Lleó. Tot i que el duel ha començat força igualat, Hugo Claudio Vallejo ha estat ràpid fent l’assistència cap a Ángel Baena, que en carrera, i només posant la punta de la bota, li ha estat suficient per batre el porter Diego Rodríguez. La rèplica de Castella i Lleó ha arribat al minut 20 quan Alex Lorenzo ha xutat per sobre el travesser una passada de la mort de Javier Álvarez propera al primer pal.

Els blanc-i-vermells no s’han donat per vençuts tan ràpidament i han creat jugades per les bandes per arribar a l’àrea rival. En una d’aquestes accions, Javier Aparicio ha rematat de cap massa alt quan estava tot sol a l’alçada del punt de penal. El primer temps ha estat molt igualat i amb una possessió molt dispar i per això les ocasions clares de gol han estat contades. Roberto González ha intentat arribar a una pilota llarga a l’espai, però la sortida del porter fora l’àrea ha impedit el seu xut. Qui si ha portat perill ha estat Hugo Claudio Vallejo amb una potent canonada que ha sortit fregant l’escaire. Castella i Lleó ja donava per fet el 0-1 de la primera part, però a falta d’un minut per al descans Roberto González ha xutat tot sol davant Diego Rodríguez, que ha fet una molt bona parada, però la seva acció s’ha vist entelada pel segon gol d’Ángel Baena recollint el rebot que ha generat l’aturada i marcant amb un xut elevat (0-2).

Després del gerro d’aigua freda rebut abans del descans, Castella i Lleó ha sortit a la represa amb ganes de retallar distàncies al més aviat possible. I així ha quedat demostrat en els minuts inicials, posant a prova la defensa i la porteria andalusa. Un fort xut de Javier Aparicio ha estat a punt de sorprendre a Alfonso Pastor, ja que la direcció de la pilota s’ha enverinat cap a l’escaire, però el porter l’ha desviat a córner. En aquest servei de cantonada, si el remat de Castella i Lleó hagués estat més fort es podria haver mogut el marcador. Rafael Gómez també ha pogut dir la seva en una acció dins l’àrea, però no ha rematat de primeres i la passada s’ha anat tan llarga que el porter andalús ha tingut temps de tapar bé el forat i impedir un xut perillós.

Al minut 71, Gómez ha tornat a disposar d’una molt bona ocasió en entrar des de la segona línia al primer pal, però amb la força i la velocitat que portava ha acabat traient la pilota. Castella i Lleó l’ha mogut amb criteri, sense precipitar-se per buscar un gol que els hi donés ànims per encarar la recta final del duel. Oportunitats n’han tingut, però el porter Alfonso Pastor s’ha encarregat de desbaratar totes les ocasions. Amb els dos gols d’Ángel Baena, Andalusia tanca la primera fase del Campionat d’Espanya amb dues victòries, comptant la de dijous davant Aragó; mentre que Castella i Lleó no ha pogut sumar cap punt ni davant Catalunya ni amb els andalusos.

Al partit han assistit els directius de la Federació Catalana de Futbol Francesc Folguera, Manel Duran i Paquita Linares; els subdelegats del Barcelonès Miquel Carrillo i Miquel Espert; el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors de l’FCF, Fèlix Gimeno; i el responsable de capacitació del CTA de l’FCF, Jaume Reverté; entre d’altres.